جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

باج‌خواهی برگزیتی جانسون

۱۳۹۸/۰۵/۰۹ | سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل راهبردی گفت: اروپا به خوبی می‌داند که انگلیس دست بازی برای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا ندارد و انتظار نمی رود لحن تند جانسون حتی تا آینده نزدیک ادامه پیدا کند. مي‌توان گفت در نهایت او مجبور به مذاکره خواهد بود.

مرتضی مکی با بیان اینکه مهم‌ترین ماموریت بوریس جانسون مدیریت خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست، خاطرنشان کرد: کاری که ترزا می در سه سال گذشته نتوانست آن را انجام دهد، جانسون می‌خواهد طی نزدیک به سه ماه آینده آن را انجام دهد. اینکه وی بتواند چنین کاری را به سرانجام برساند با توجه به دیدگاه‌های بسیار سرسختانه‌ای که درباره خروج از اتحادیه اروپا دارد، با اما و اگرهای زیادی مواجه است.

وی توضیح داد: ابهام‌ها و عدم قطعیت‌های زیادی درباره چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وجود دارد. درست است که جانسون موضع بسیار تندی گرفته و از موضع بالا صحبت می‌کند، اما درعمل با محدودیت‌های بسیاری برای عملی کردن این سیاست‌هایش مواجه است.

این کارشناس مسائل اروپا گفت: مهم‌ترین مسئله این است که او در موقعیت متزلزلی در مجلس عوام قرار دارد و محافظه‌کاران اکثریت شکننده‌ای در این مجلس دارند. ضمن اینکه در میان محافظه‌کاران شکاف عمیقی درباره چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وجود دارد. همان شکافی که ترزا می نتوانست آن را پر کند، قطعا جانسون هم نمی تواند؛ چرا که بسیار از محافظه‌کاران خواستار خروج نرم از اتحادیه اروپا هستند و معتقدند خروج بدون توافق می‌تواند تبعات اقتصادی و حتی تجزیه بریتانیا را در پی داشته باشد.

وی افزود: موضع محکمی که فرانسوی‌ها، ایرلندی‌ها و آلمانی‌ها گرفتند مبنی بر اینکه به هیچ وجه حاضر به بازنگری در توافق نامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیستند، همه نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا حاضر به انعطاف در مواضعش نیست.

مکی با بیان اینکه مجلس عوام هم پیش از این لایحه‌ای را تصویب کرد که براساس آن هرگونه توافقی برای خروج از اتحادیه اروپا باید به تصویبش برسد، ادامه داد: ترزا می سه بار توافقنامه را به رای گذاشت، اما نتوانست رای لازم را به دست بیاورد. قطعا برای جانسون هم این شرایط سخت و غیرقابل پیش‌بینی وجود دارد.

وی درباره طرح مسائلی مانند انحلال پارلمان برای نهایی کردن برگزیت نیز گفت: بعید به نظر می‌رسد جانسون از این طریق این کار را انجام دهد.

مکی درباره اینکه بوریس جانسون تاکید کرده است که دوباره برگزیت را به همه‌پرسی نمی‌گذارد، گفت: می‌ هم همین را مطرح می‌کرد. به هر حال جانسون سه سناریو را در پیش رو دارد که به نظر نمی رسد در چارچوب این سناریوها بتواند خروج بدون توافق را عملیاتی کند. با توجه به اینکه نمی‌تواند رای پارلمان را به دست بیاورد، احتمال انتخابات زود هنگام و همه‌پرسی دوم بیشتر از سناریوی خروج بدون توافق است.

وی در توضیح مواضع تند جانسون درخصوص اینکه اگر اتحادیه اروپا از مذاکره درباره توافق جدید خودداری کند، انگلیس بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج می‌شود، گفت:  می هم از ابتدا که نخست وزیر شده بود، با تهدید اتحادیه اروپا بحث خروج بدون توافق را به صورت جدی مطرح می‌کرد تا بتواند آرای محافظه کاران طرفدار خروج سخت از اتحادیه اروپا را به سمت خود جلب کند، اما او هم نتوانست این کار را عملیاتی کند و به توافقی با اتحادیه اروپا دست پیدا کرد که محافظه‌کاران سرسخت با آن موافق نبودند و همین باعث کناره گیری از قدرت شد. جانسون هم موقعیت بهتری نسبت به ترزا می ندارد.

این کارشناس مسائل اروپا درباره این باج‌خواهی جانسون از اروپا تاکید کرد: بوریس جانسون با توجه به شخصیتی که دارد و ویژگی‌های روابطش با اتحادیه اروپا، آمریکا و روابط ویژه با ترامپ از موضع بالا با مخالفان خروج بدون توافق برخورد می‌کند. به نظر نمی‌رسد این لحن تند بتواند اروپایی‌ها را بترساند، چرا که تبعات منفی خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا برای انگلیس بسیار بیشتر است. هر چند که اروپایی‌ها را هم متضرر می‌کند، اما برای انگلیس تبعاتش بسیار بیشتر خواهد بود.

مکی ادامه داد: در همین مرحله نخست وزیر ایرلند احتمال تجزیه ایرلند شمالی را مطرح کرده است. رهبر استقلال‌طلبان اسکاتلند نیز احتمال برگزاری همه پرسی استقلال اسکاتلند را مطرح کرده است. تبعات سیاسی و اقتصادی این مسائل می‌تواند رکود در انگلیس باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اضافه کرد: همه اینها باعث می‌شود که اروپایی‌ها به خوبی بدانند که انگلیس دست بازی برای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا ندارد و انتظار نمی رود لحن تند بوریس جانسون حتی تا آینده نزدیک ادامه پیدا کند و او مجبور به مذاکره است. حال اینکه این مذاکره با چه شرایطی برگزار شود، خود ابهامات زیادی دارد. البته ایشان هم هنوز چیزی را روی میز نگذاشته که بخواهد نظر اروپایی‌ها را برای مذاکره به آن جلب کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *