جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دانشجویان معترض در آمریکا، آقازاده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره خیزش بزرگ ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها درواقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند.

Loading
19مرداد 1395

رسانه ها؛ سونامی در صنعت هسته‌ای ایران و…

۱۳۹۵/۰۵/۱۹ | رصد

شوراآنلاین: قراردادهای جدید برای ساخت نیروگاه هسته‌ای بین ایران و روسیه، هشدار چین به انگلیس درخصوص لغو قرارداد پروژه مشترک هسته‌ای، اظهارات معاون نخست وزیر روسیه درباره ارسال اس300به ایران، اختلاف نظر اعضای شورای امنیت درباره اوضاع حلب، مذاکره روسیه و ترکیه برای حل بحران سوریه، عملیات مشترک دفاع موشکی آلمان و هلند، شرط انصار الله یمن برای عقب نشینی از شهرها، حضور بانوی اول ژاپن در اعتراضات ضدآمریکایی و حملات شدید جنگنده‌های روسی و سوری علیه مواضع تروریست‌ها و از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

تسنیم: رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به قراردادهای جدید برای ساخت نیروگاه هسته‌ای بین ایران و روسیه از آن به‌عنوان یک سونامی در صنعت هسته‌ای کشورمان یاد کرد. علی اکبر صالحی با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به آذربایجان و دیدار وی با همتای روسی خود گفت: در حاشیه نشست سه‌جانبه رؤسای جمهور آذربایجان، ایران و روسیه دیداری بین آقای روحانی و پوتین انجام گرفت و در رابطه با کلنگ‌زنی دو نیروگاه جدید صحبت شد که اگر اجازه‌ کلنگ‌زنی از سوی رؤسای‌جمهور داده شود، پروژه‌ای به‌ارزش 10 میلیارد دلار خواهیم داشت و این یک سونامی در عرصه هسته‌ای کشور به وجود می‌آورد.

خبرگزاری فارس: سفیر چین در لندن هشدار داد که در صورت اقدام انگلیس به لغو قرارداد پروژه مشترک نیروگاه هسته‌ای، روابط دو کشور تحت تاثیر چنین اقدامی قرار خواهد گرفت. وی با هشدار به انگلیس گفت که روابط دوجانبه دو کشور به دلیل خودداری لندن از شروع پروژه 18 میلیارد پوندی مشترک، در مقطع حساس تاریخی قرار دارد. «لیو شیااومینگ» در یادداشتی برای فایننشال تایمز خاطر نشان کرد که امید است، لندن درهایش را به روی پکن باز نگه دارد و دولت بریتانیا به حمایت پروژه هسته‌ای ادامه دهد و هرچه سریعتر تصمیم مناسبی اتخاذ کند.

خبرگزاری مهر: معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد که طبق قرارداد منعقده، روسیه‌ تاکنون نیمی از سامانه های پدافند هوایی «اس- ۳۰۰» را به ایران تحویل داده است. «دیمیتری راگوزین»  در جریان نشست سه جانبه «روسیه- ایران- آذربایجان» در باکو از تحویل نیمی از سامانه های پدافند هوایی «اس- ۳۰۰» به ایران خبر داد. این در حالیست که «سرگئی چمیزوف» رئیس شرکت «روس تِک» در ماه ژوئیه گفته بود که روسیه در حال برنامه ریزی برای تکمیل روند تحویل سامانه های پدافند هوایی اس- ۳۰۰ به ایران تا پایان سال ۲۰۱۶ میلادی است.

خبرگزاری مهر: یک گروه هکر ناشناس با نام‌های مستعار «استرایدر» یا «پروژه سائورون» حملات سایبری- جاسوسی جدیدی را علیه اهدافی مشخص در ایران، چین و روسیه ترتیب داده است. گروهی از پژوهشگران یک شرکت فعال در حوزه امنیت سایبری به نام «سیمن تک» مدعی شدند که یک گروه هکر ناشناس با نامهای مستعار «استرایدر» یا «پروژه سائورون» حملات سایبری- جاسوسی جدیدی را علیه اهدافی مشخص در ایران،‌ روسیه،‌ چین، سوئد، بلژیک و روآندا ترتیب داده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): شورای امنیت در نشستی غیررسمی تحولات اخیر در حلب را بررسی کرد و در این نشست اختلاف نظارهای متعددی درباره حلب وجود داشت. برخی اعضا نسبت به تردیدهایی که در مبارزه با تروریسم مطرح است،‌ انتقاد داشتند.  برخی دیگر خواهان لغو محاصره شهر شدند درحالی که برخی دیگر معتقد بودند که علت بحران سوریه مداخله خارجی است و آنچه نظام سوریه صورت می‌دهد در راستای مبارزه با تروریسم نیست.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزارت خارجه روسیه بااشاره به دیدار امروز روسای جمهور روسیه و ترکیه در شهر سن پترزبورگ اعلام کرد که معاون وزیر خارجه این کشور و همتای ترکیه‌ای وی از آمادگی‌شان برای افزایش تماس‌ها جهت حل و فصل بحران سوریه “در سریع‌ترین زمان ممکن” خبر دادند. در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه و اومیت یالچین، معاون وزیر خارجه ترکیه درباره مسئله سوریه به تبادل نظر پرداخته و آمادگی‌شان را برای فعال‌سازی تماس‌های دو طرف با هدف حل و فصل بحران سوریه در سریع‌ترین زمان ممکن و براساس بیانیه ژنو، قطعنامه‌های شورای امنیت و نتایج نشست‌های گروه بین المللی حامی سوریه اعلام کردند.

خبرگزاری تسنیم: یک ژنرال ارشد آلمانی از تصمیم آلمان و هلند برای انجام عملیات مشترک دفاع موشکی خبر داد که ممکن است در صورت موفقیت این سامانه‌ها در لهستان یا کشورهای منطقه بالتیک طی سال‌های آینده مستقر شود.  میشائیل شوسمن ژنرال ارشد ارتش آلمان در سخنانی تاکید کرد: آلمان و هلند قصد دارند در ماه اکتبر عملیات مشترک سامانه های دفاع موشکی هوایی پاتریوت را برگزار کنند، سامانه هایی که ممکن است طی سال های آینده در لهستان و کشورهای منطقه بالتیک مستقر شود.

خبرگزاری تسنیم: معاون رئیس پارلمان اروپا هم خواستار توقف مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا شده و این اقدام را برای ایده های اروپایی سودمند دانست. “الکساندر گراف لامبسدورف”، معاون رئیس پارلمان اروپا از دولت آلمان درخواست کرد که مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را متوقف کند.وی پایان این مذاکرات را برای ایده های اروپایی سودمند و مفید ارزیابی کرده و گفت: آلمان و اتریش باید حالا با مشارکت هم با گشودن فصل جدیدی از این مذاکرات موافقت نکنند. این می تواند پایان فرآیند الحاق عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا باشد.

خبرگزاری ایرنا: اسماعیل ولد الشیخ احمد فرستاده سازمان ملل به یمن گفت: هیات انصارالله قبل از پایان گفت وگوها آمادگی خود را برای اجرای پیشنهاد حل بحران یمن از جمله عقب نشینی وتحویل سلاح خود به شرط پایبندی همه طرف ها به راه حل سیاسی، اعلام کرد. ولد الشیخ گفت: طولانی شدن گفت وگوها به خاطر یمنی هاست ٬ ما خواستار حل فوری این بحران٬ امروز به جای فردا هستیم. ولد الشیخ در نشست مطبوعاتی روز گذشته خود گفت: دوره بعدی مذاکره به حمایت از گفت وگوهای یمنی برای دستیابی به راه حل فراگیر اختصاص دارد وهر یک از طرف های یمنی بر پایبندی خود به اصول حل بحران تاکید کردند.

خبرگزاری ایرنا: کره جنوبی اعلام کرد که پیونگ یانگ تلاش دارد با استفاده از موضوع «تاد» و به بهانه استقرار این سامانه در شبه جزیره کره، به نوعی باعث تشدید اختلافات سیاسی میان پکن و سئول شود. چین یکی از مخالفان اصلی استقرار «تاد» در شبه جزیره کره است که به تازگی آمریکا و کره جنوبی در خصوص استقرار آن در شهر «سئونگجو» واقع در 300 کیلومتری جنوب شرق سئول به توافق رسیده اند.کره جنوبی امروز سه شنبه اعلام کرد که اطلاعاتی از یک منبع آگاه در داخل کره شمالی بدست آورده که از تلاش‌های این کشور برای تخریب روابط سیاسی میان سئول و پکن حکایت دارد.

خبرگزاری فارس :  «آکی آبه»‌ همسر «شینزو آبه» نخست‌وزیر ژاپن به اوکیناوا سفر کرده است تا بر تحصنی که در اعتراض به ساخت باند فرود بالگرد‌های نظامی آمریکا در نزدیکی یک روستا در این منطقه نظارت داشته باشد.همسر نخست‌وزیر ژاپن روز یکشنبه در صفحه فیس بوک خود نوشت: «این نخستین گام برای ایجاد جهانی سرشار از عشق و همدلی است».

خبرگزاری فارس: جنگنده‌های روسی و سوری، توپخانه و موشک‌های جبهه مقاومت به شدت مواضع ائتلاف تروریستی جیش‌الفتح را در اطراف منطقه «الراموسه» و دانشکده‌های نظامی در  جنوب حلب هدف قرار  دادند.از شب گذشته شدت حملات جنگنده‌ها به حدی سنگین بود که تعداد زیادی از ساختمان‌های دانشکده‌های نظامی نابود و تمامی مناطق آتش گرفته شد.در 12 ساعت گذشته شدت حملات هوایی جنگنده‌های روسی به قدری سنگین بود که تروریست‌ها حتی از معبرهای نظامی کوچک باز شده امکان نقل و انتقال محدود را به شرق شهر حلب نداشتند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *