جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آمار شوکه‌کننده از تجاوزات اشغالگران به بخش کار و اقتصاد غزه

دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه گزارشی را به مناسبت روز جهانی کارگر منتشر کرد که طبق آن رژیم صهیونیستی بخش کار و اقتصاد غزه را نابود کرده و خسارت مستقیم اولیه تجاوزات این رژیم به غزه، بالغ بر 33 میلیارد دلار ارزیابی می‌شود.

ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد

تهران- ایرنا- رئیس‌جمهوری ونزوئلا با بیان اینکه این کشور، چهار ماهه نخست سال جاری میلادی را با زیان بیش از ۲ میلیارد دلاری به دلیل تحریم‌های آمریکا به پایان رساند، اطمینان داد «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت ونزوئلا را متوقف کند.

Loading
محمد ایرانی در نشست آثار راهبردی آزادسازی حلب تاکید کرد

روسیه و ایران بازیگران انکار ناپذیر در سوریه

۱۳۹۵/۱۰/۰۷ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: محمد ایرانی مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ایران با اذعان اینکه همه نیروهای درگیر در سوریه اعتقاد دارند که بحران سوریه با راه حل نظامی انجام نمی شود و تنها راه حل آن تأکید بر راه حل سیاسی است، ادامه داد که نباید آنچه که در حلب به دست آمده را تنها یک پیروزی نظامی بدانیم .

محمد ایرانی مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشستی با موضوع «آثار راهبردی آزادسازی حلب» در شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: در پاسخ به سئوالی که در اذهان و افکار عمومی مطرح شده و اینکه آزادی حلب چقدر در پایان دادن به بحران سوریه تاثیرگذار خواهد بود، بیان داشت که ابتدا باید حلب را شناخت و وضعیت آن را درک کرد و باید توانایی و معارضین در کل سوریه را مورد ارزیابی قرار داد تا بتوانیم به این سئوال پاسخ بدهیم.

ایرانی با اذعان اینکه همه نیروهای درگیر در سوریه اعتقاد دارند که  بحران سوریه با راه حل نظامی انجام نمی شود و تنها راه حل آن تأکید بر راه حل سیاسی است، ادامه داد که نباید آنچه که در حلب به دست آمده را تنها یک پیروزی نظامی بدانیم .

ایشان در ادامه تأکید داشت که باید سطح انتظارات خود مان را در واقعیت پیروزی در حلب ببینیم اشاره داشت: 53 ماه بخش عمده حلب در اختیار نیروهای معارض بود و به دلیل اقدامات معارضین در این استان و تلاش برای ایجاد زمینه‌های خودمختاری و تجزیه، آزادسازی حلب با تردیدهایی همراه بود. اما با فشار نیروهای ارتش این امر میسر شد.

وی اذعان داشت که معارضین تلاش زیادی نمودند تا با افزایش فشارهای بین‌المللی تمام ذهنیت‌ها را به سمت حلب ببرند و از دیگر مناطق منحرف کنند اما در این هدف به موفقیت نرسیدند.

ایرانی با تشریح وضعیت مردم در دو شهرک فوعه و کفریا، به نزدیکی این دو شهر به ادلب اشاره نمود و وضعیت سختی که بر مردم این شهر می گذرد و در طی 3 سال محاصره کامل، هیچ نهادی به فکر وضعیت آنان نبود اما در آخرین لحظات تصمیم گرفتند که مردم این مناطق هم در معادله قرار بگیرند. ایشان با اشاره به وضعیت خروج مردم از این مناطق، عنوان کردند که یک مرحله انجام شده، مرحله دوم در حال انجام است و هنوز مشخص نیست که مرحله سوم انجام شود.

ایرانی بیان داشت که شرایط در سوریه وارد فاز جدیدی شده، و هم مسکو و هم تهران به عنوان بازیگران قدرتمند توانسته‌اند خارج از فضای بین‌المللی کاری را انجام دهند و روسیه و ایران بازیگران انکار ناپذیر در بحث سوریه هستد، معتقد بود که در سوریه به لحاظ نظامی فاز جدیدی در حال شکل‌گیری است که وضعیت را برای رسیدن به راه‌حل نزدیک می‌کند.

ایشان با اشاره به برخی تحلیل ها درباره تضعیف نقش آمریکا پس از آزادسازی حلب، اذعان داشت که آزادی حلب باعث کاهش نقش سازمان ملل نیز شد و سازمان ملل در آزادی حلب نقش چندانی نداشت.

ایرانی اشاره داشت که پیدا شدن یک راه‌حل سیاسی خیلی مهم است با این وجود هنوز اعراب نظر خود را در این باره نداده اند  با این وجود این مسئله در صورت تشکیل می‌تواند خیلی کارساز باشد.

به اعتقاد ایشان بعد از آزادسازی حلب، سطح خشونت در طرف مقابل افزایش یافته است، به طوریکه بازخورد آن در اروپا و در حوادث تروریستی در آلمان و ترور سفیر روسیه در آنکارا خود را نشان داده است و همین باعث شده تا مواضع طرف‌های غربی کمی متعادل شود. بنابراین به نظر نمی رسد اروپایی‌ها پیش شرط هایی مانند گذشته را از جمله رفتن اسد مطرح کنند.

ایشان افزایش توان تسلیحاتی برای مخالفین را از دیگر آثار منفی دانست و  که سبب شده تا کمک های مالی بیشتری  به سوی نیورهای معارض روانه شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *