جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟

در حالی اعتراض دانشجویان در امریکا وارد سومین هفته خود شده که خشونت‌ها علیه دانشجویان شدت گرفته است. اما معترضان چه کسانی هستند و چه انگیزه‌ای دارند و چه خواسته‌هایی را دنبال می‌کنند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

شورای روابط اسلامی – آمریکایی خطاب به بایدن: کمک به نسل کشی در غزه را متوقف کنید

تهران- ایرنا- شورای روابط اسلامی-آمریکایی از اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره اعتراضات حامیان فلسطین انتقاد کرده و خواستار قطع کمک به نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی شد.

گورهای جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

با کشف تعداد بیشتری از گورهای جمعی در نقاط مختلف نوار غزه و بیرون آوردن پیکرهایی بدون سر، دست، پوست و یا با دست و پاهای بسته و نیز اجسادی که هنوز سرم و وسایل پزشکی به آنها وصل هستند، اجساد کودکان و اجسادی که به شدت متلاشی شده‌اند، ابعاد دیگری از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملاتش به نوار غزه نمایان شده و مسوولان مختلف آغاز تحقیقاتی بین‌المللی و مستقل درباره این گورها را خواستار شده‌اند.

Loading

نشانه های آغاز مشارکت راهبردی مصر و روسیه

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | موضوعات

شورا آنلاین - ترجمه: امضای قرارداد ساخت اولین نیروگاه هسته ای با فن آوری روسی در سفر پوتین به مصر، گام مهمی به سوی انتقال روابط مصر و روسیه از شراکت به سوی ائتلاف راهبردی به شمار می آید.

دکتر نورهان الشیخ استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره در مجله سیاست بین الملل نوشت: با توجه به این که همکاری در زمینه فن آوری های هسته ای از زمینه های راهبردی برای شراکت طولانی مدت به شمار می آید، این شراکت در قرن آینده ادامه می یابد، به شکلی که این طرح شامل ساخت ۴ فاز در طول ۱۰ تا ۱۲ سال می باشد که از زمان آغاز راه اندازی به مدت ۸۰ سال فعالیت می‌کند و اولین فاز آن در سال ۲۰۲۲ راه اندازی خواهد شد.

امضای قرارداد “الضبعه” بر استقلال مصر در تصمیم گیری و گذرا نبودن رویکرد مصر به سمت روسیه و ائتلاف محکم میان دو کشور در زمینه های مختلف تأکید می کند. هم چنین این مسأله نشانه تصمیم مصر برای ایجاد یک شراکت راهبردی محکم و طولانی مدت با روسیه است، امری که دو رئیس جمهور در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود به آن اشاره کردند.

هم چنین در سفر پوتین به مصر توافق مربوط به شهرک صنعتی مصری روسی برای مشارکت دو کشور در سطح فن آوری و اقتصادی امضا شد. قرار است این شهرک در منطقه پورت سعید در محور کانال سوئز در مساحتی بالغ بر ۵ میلیون متر مربع در طول ۱۳ سال با سرمایه گذاری بالغ بر ۷ میلیارد دلار احداث شود. این شهرک نقش مصر را به عنوان ورودی کالاهای آفریقایی و خاورمیانه تقویت خواهد کرد؛ زیرا مصر توافق نامه های تجاری ای با کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه دارد.

در این باره سفر وزیر دفاع روسیه به قاهره در اواخر ماه گذشته و برگزاری چهارمین دوره کمیته همکاری نظامی و فنی بین دو کشور و توافق درباره استفاده از حریم هوایی دو کشور و فرودگاه ها برای تحکیم مشارکت راهبردی در مبارزه با تروریسم و رویارویی با تهدیدهای مشترک امنیتی و مخل امنیت منطقه، آینده روابط دو کشور را مستحکم تر کرده است.

همکاری میان دو کشور شامل همکاری اطلاعاتی و امنیتی، تبادل اطلاعات درباره تحرکات عناصر تروریستی و سفر این عناصر به سمت مصر ، لیبی و دیگر کشورهای همسایه مصر و نیز برنامه‌ها و تحرکات سازمان های تروریستی است.

در این باره روسیه دارای توانایی های اطلاعاتی قوی و بسیار پیشرفته و فن آوری های نوین است که دیدگاه آن درباره سازمان های تروریستی با دیدگاه مصر منطبق است و نیز روسیه دارای تجربه بی نظیری در زمینه مبارزه با تروریسم در داخل روسیه و در سوریه است. در این باره روسیه نابودی داعش و دیگر گروه های تروریستی در منطقه را چالش اصلی و مهمتر خود قلمداد میکند.

روسیه در این باره صراحتا اعلام کرده است که مانع بازگشت این تروریست ها به روسیه و کشورهای همسایه آن می شود و این تروریست ها را در مناطق خود نابود می کند و ریشه تروریسم را در منطقه خاورمیانه که کمربند جنوب غربی روسیه به شمار می آید، می خشکاند.

هم چنین روسیه یک شریک جدی برای مصر در زمینه نظامی به شمار می آید و ضرورتی برای افزایش توانایی مصر و تضمین امنیت حاکمیت و مردم آن وجود دارد. در این باره با توجه به این که عقیده نظامی مصر هم چنان شرقی است و از زمان همکاری تاریخی دو کشو در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ تغییر نکرده است، مسکو بهترین شریک برای مصر به شمار می رود.

در این باره پوتین رئیس جمهور روسیه در سفر گذشته خود به مصر بر حرکت به سوی گسترش همکاری نظامی میان دو کشور تأکید کرد و آمادگی خود را برای مجهز ساختن مصر به جدیدترین فن آوری های نوین و سامانه های موشکی و دفاعی و احیای صنعت نظامی مصر اعلام کرده است، به شکلی که قراردادهای جدید، توانایی نظامی مصر را تقویت خواهد کرد و به شکل کارآمدی در به روز ساختن ارتش مصر و مجهز ساختن آن به سامانه های دفاعی پیشرفته نقش خواهد داشت.

از سوی دیگر روسیه بازار بزرگ و مهمی برای کالاها و تولیدات مصر به شمار می آید و این در حالی است که با وجود فرصت های گسترده در بازار روسیه برای تولیدات کشاورزی و مصرفی مصر اما حجم تبادل تجاری میان دو کشور از ۴ میلیارد فراتر نرفته است.

هم چنین میان دو کشور درباره ایجاد منطقه تجارت آزاد میان مصر و اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل روسیه، بلاروس، قزاقزستان، ارمنستان و قرقیزستان توافق شد، مساله ای که بازارهای جدیدی را در برابر تولیدات مصری باز می کند و صادرات مصر به روسیه را تقویت می کند.

هم چنین درباره مشارکت روسیه در طرح مصر برای ایجاد مرکز لوجستیکی جهانی برای انبار و تجارت دانه و غلات توافق شد.

از سوی دیگر تصمیم اخیر واشنگتن درباره قدس و جانبداری کامل آن از اسرائیل منجر به سلب اعتماد به واشنگتن به عنوان میانجی روند صلح فلسطین وچرخش نگاه عرب ها به سوی مسکو به عنوان میانجی بی طرف و حامی حل و فصل عادلانه بر اساس مشروعیت و قطعنامه های مختلف سازمان ملل شد.

آنچه این رویکرد را تقویت می کند آن است که مسکو ناظر دوم روند صلح در مادرید در سال ۱۹۹۱ و سپس عضو کمیته چهارجانبه سازمان ملل برای پیش بردن روند صلح می باشد و این کشور دارای کادرهای دیپلماتیک بلند پایه است و اطلاع کاملی از تحولات درگیری ها و ابعاد آن دارد.

بدون تردید منافع ملی مصر و امنیت ملی عربی، مصر و روسیه را به سمت شراکت قدرتمند در سده آینده سوق می دهد.  

  

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *