جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

عراق قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد

دولت عراق از امروز قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عراق اعلام کرد که از امروز چهارشنبه اول ماه مه قیمت بنزین بهبود یافته و سوپر در این کشور افزایش یافت. بر اساس بیانیه این شرکت قیمت بنزین بهبودیافته با اکتان ۹۵ از ۶۵۰ دینار (۰.۵۰ دلار) به ۸۵۰ دینار (۰.۶۵ دلار) در هر لیتر و بنزین سوپر با اکتان ۹۸ از ۱۰۰۰ دینار (۰.۷۶ دلار) به ۱۲۵۰ دینار (۰.۹۶ دلار) در هر لیتر رسیده است.

انتخابات شورا‌ها در انگلیس

انتخابات محلی و شورا‌ها، نزدیک‌ترین انتخابات به انتخابات سراسری در انگلیس که به آزمون واقعی برای میزان محبوبیت دو حزب عمده این کشور مبدل شده است. دو حزب محافظه کار و حزب کارگر که دهه هاست قدرت را در این کشور در دست دارند.

رایزنی وزیر خارجه استونی درباره خدمه کشتی توقیفی اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست همتای استونیایی در خصوص آزادی خدمه استونی کشتی توقیف شده در آب‌های سرزمینی ایران، گفت: کشتی در توقیف قضایی قرار دارد، اما ایران همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده و در صورت همراهی کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آنها به کشورشان از جمله استونی فراهم است.

چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل در سایه مرگ امدادگران انگلیسی

لندن – ایرنا – یک نشریه انگلیسی گزارش داد که دولت لندن پس از گذشت دو روز از کشته شدن سه تن از امدادگران این کشور در جریان حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به کاروان حامل کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه، به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با این رژیم تروریستی چراغ سبز نشان داد.

Loading

دلایل شکست مذاکرات واشنگتن – پیونگ یانگ

۱۳۹۷/۱۲/۱۶ | سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در رابطه با آینده مذاکرات آمریکا و کره شمالی باید گفت که نه ترامپ مایل است به گذشته بازگردد و تهدیدها را علیه کره‌شمالی از سر بگیرد و نه کیم جونگ اون تمایلی به بازگشت به وضعیت سابق دارد؛ لذا هم ترامپ و هم کیم جونگ اون تلاش دارند که در حال حاضر آرامشی در روابط کره شمالی و آمریکا برقرار باشد تا بتوانند با رایزنی‌های مختلف امتیازاتی از یکدیگر بگیرند و مسئله را پیش ببرند.

اسماعیل بشری – کارشناس مسائل شبه ‌قاره

نشست کیم جونگ اون و دونالد ترامپ، رهبران کره شمالی و آمریکا در هانوی پایتخت ویتنام زودتر از موعد مقرر به پایان رسید و کاخ سفید تائید کرد که مذاکرات واشنگتن-پیونگ‌یانگ بدون توافق به پایان رسیده است.

یکی از دلایلی که باعث شده است تا مذاکرات اخیر دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، هیچ دستاورد و نتیجه‌ای نداشته باشد این است که این مذاکرات از ابتدا در سطح سران دو کشور آغاز شد. یعنی هیچ مذاکراتی در سطح رده‌های پایین‌تر بین دو کشور به ‌طور نمونه در رده وزارت خارجه با هدف زمینه‌چینی برای آماده کردن قرارداد و صورت گرفتن توافقات انجام نشد.

بنابراین از آنجا که از ابتدا مذاکرات توسط سران دو کشور دنبال شده است، پیدا کردن راه حلی برای یک مسئله بغرنج 70 ساله را تا حدودی دشوار کرده است. خوشبینانه‌ترین حالتی که می‌شد برای این مذاکرات پیش‌بینی کرد این بود که به توافقاتی جزئی برای آینده دست پیدا کنند و در مذاکرات بعدی بتوانند به نتایج بهتری برسند.

در این میان، باید توجه داشت که رهبران آمریکا و کره شمالی هر دو افرادی هستند که تقریبا حرف اول و آخر را خودشان می‌زنند؛ درواقع هم رهبر کره شمالی به عنوان شخصی شناخته‌ می‌شود که در کشورش تنها تصمیم‌گیر است و هم دونالد ترامپ خیلی از افراد دیگر حرف‌شنوی ندارد و در نهایت کاری را که باب میل خودش باشد، انجام می‌دهد. حال این دو فرد با این خصوصیات وارد مذاکرات شده‌اند تا درباره مسئله‌ای به نتیجه برسند که پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. به همین دلیل هم هست که مذاکرات بین واشنگتن و پیونگ یانگ نیمه‌کاره رها شد و ترامپ این جلسه را نیمه‌کاره پایان داد و گفت شاید وقتی دیگر.

مسئله دیگری که مطرح است به شخصیت خاص ترامپ بازمی‌گردد که بسیار به دنبال نمایش خود است؛ چرا که رئیس‌جمهور آمریکا از زمانی که روی کار آمده اقداماتی انجام داده که پیش از این سابقه نداشته است. به عنوان مثال وی از توافق برجام خارج شد، مناسبات آمریکا با ناتو را تاحدودی تغییر داد و همچنین از برخی از پیما‌ن‌های دو جانبه یا چند جانبه دیگر خارج شده یا تهدید به خروج کرده است. ترامپ با این اقدامات تلاش دارد از خود چهره یک رئیس‌جمهور متفاوت را به نمایش بگذارد.

در عین حال دونالد ترامپ پیش از ورود به کاخ سفید هیچ سابقه سیاسی در پرونده خود نداشته است؛ لذا او به واسطه ثروت خود توانست پیشرفت کند و به جایگاه فعلی برسد. بر همین اساس وی بیشتر می‌خواهد خود را نشان دهد، همچنانکه در مذاکرات با کیم‌جونگ اون تلاش دارد نشان دهد که شخصی اهل معامله و مذاکره است، اما وقتی پای مذاکره پیش می‌آید، سعی می‌کند که بیشترین امتیاز را برای خود بگیرد. باوجودی‌که شعار ترامپ “اول آمریکا” است، اما او بیش از آنکه به آمریکا و منافع آمریکا بیندیشد، به خود می‌اندیشد.

به همین دلیل در بسیاری از موارد،‌ دونالد ترامپ مجبور به عقب‌نشینی شده است؛ چرا که وی بدون آنکه با مشاوران خود مشورتی کند، تصمیمات را خیلی فوری از طریق توئیتر اعلام می‌کند و بعد که مشاوران به او هشدار می‌دهند که کارش اشتباه است، عقب‌نشینی می‌کند. به عنوان مثال می‌توان به مورد تصمیم وی درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و سوریه اشاره کرد. با توجه به شخصیت خاص ترامپ بود که وی تصمیم گرفت یک معضل 70 ساله را به صورت رودررو با رهبر کره شمالی حل و فصل کند و در این رابطه خیلی هم نظر کارشناسان آمریکایی را جویا نشده است.

در رابطه با آینده این مذاکرات باید گفت که نه ترامپ مایل است به گذشته بازگردد و تهدیدها را علیه کره‌شمالی از سر بگیرد و نه کیم جونگ اون تمایلی به بازگشت به وضعیت سابق دارد؛ لذا هم ترامپ و هم کیم جونگ اون تلاش دارند که در حال حاضر آرامشی در روابط کره شمالی و آمریکا برقرار باشد تا بتوانند با رایزنی‌های مختلف امتیازاتی از یکدیگر بگیرند و مسئله را پیش ببرند. به خصوص کره شمالی که طی این مدت، تحریم‌های کمرشکنی را متحمل شده است و از همین رو به هیچ وجه نمی‌خواهد وضعیت دوباره بغرنج شود؛ درواقع اکنون که گشایشی ایجاد شده و حتی سئول و پیونگ یانگ هم مذاکراتی را آغاز کرده‌اند، کیم جونگ اون نمی‌خواهد تمام این پل‌ها را پشت سرش خراب کند. با این تفاسیر احتمالا روند مذاکرات آمریکا و کره شمالی حتی اگر خیلی هم پیشرفت نداشته باشد، اما به قبل‌تر بازنخواهد گشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *