جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

زاخارووا: روسیه در هیچ کنفرانسی درباره «فرمول صلح» زلنسکی شرکت نمی‌کند

تهران- ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو در کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس یا هیچ رویداد دیگری که درباره «فرمول صلح» ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین باشد، شرکت نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: واشنگتن و سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند / معتقدیم راهبرد ادغام اسرائیل در منطقه ایران را در منطقه منزوی خواهد کرد

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در نشست خبری گفت ایالات متحده و عربستان سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند. وی اضافه کرد: «چند جزئیات وجود دارند که لازم است کماکان به حل و فصل آنها ادامه دهیم اما فکر می‌کنیم که می‌توانیم در مدت زمان کوتاه بر سر آن جزئیات هم به توافق برسیم.»

انفجار در دمشق

تهران-ایرنا-رسانه های منطقه دقایقی پیش از شنیده شدن صدای انفجار در حومه دمشق خبر دادند.

اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند

بر اساس نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که همزمان با نزدیک‌تر شدن واشنگتن به ممنوعیت احتمالی اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک، انجام شد، اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که چین از تیک‌تاک برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا، استفاده می‌کند.

Loading

حمله آمریکا معادلات میدانی سوریه را تغییر نمی‌دهد

۱۳۹۷/۰۱/۲۶ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: یک کارشناس مسائل آمریکا،با اشاره به حمله اخیر دولت واشنگتن به همراه دو متحد اروپایی‌اش (انگیس و فرانسه به سوریه)، اظهار کرد: این حملات نسبت به حملات سال گذشته به پایگاه هوایی الشعیرات گسترده‌تر بود ولی نمی‌تواند تغییری را در شرایط میدانی سوریه ایجاد کند.

امیرعلی ابوالفتح در مورد شدت حملات آمریکا به سوریه و جو تبلیغاتی که پیش از این حمله به وجود آورده بود، اظهار کرد: حملاتی که در روز شنبه به سوریه صورت گرفت با جوسازی رسانه‌ای که مقامات آمریکایی و رسانه‌های آنها پیش از این حمله انجام داده بودند چندان سازگاری نداشت البته حملات این بار آمریکا نسبت به حملات سال گذشته که به پایگاه هوایی الشعیرات انجام داد گسترده‌تر بود ولی نسبت به انتظارات و فضاسازی رسانه‌ای که در این زمینه به وجود آمده بود، محدود بود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته در پی مطرح شدن برخی از ادعاها  مبنی بر اینکه دولت  سوریه در «خان‌شیخون» از سلاح شیمیایی استفاده کرده است ،آمریکا به پایگاه هوایی شعیرات حمله کرد و در آن حمله از تعداد محدودی موشک استفاده کرد، اظهار کرد: اما این بار حمله سه‌گانه آمریکا گسترده‌تر از قبل بود و بیش از 100 موشک به چندین منطقه سوریه ارسال کرده‌اند ولی همانطور که گفتم نسبت به انتظارات اولیه که آمریکایی‌ها ایجاد کرده بودند و این تصور را به وجود آورده بودند که آنها به زیرساخت‌های اساسی سوریه از جمله کاخ ریاست‌جمهوری، مراکز سیاسی این کشور و همچنین پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه حمله می‌کنند این حملات بسیار محدود بود گرچه آنها تلاش کردند در مقایسه با سال گذشته عزم قوی‌تری را از خود به نمایش بگذارند.

ابوالفتح با بیان اینکه آمریکا و هم‌پیمانانش با انجام حملات گسترده هوایی قادر نیستند که معادلات میدانی سوریه را به راحتی تغییر دهند به نحوی که سرنوشت جنگ در سوریه تغییر کند، افزود: از دیگر سو اختلاف‌نظرهایی نیز بین آمریکا و شرکایش در این زمینه وجود داشت،چنان که نخست‌وزیر انگلیس تاکید کرد که حمله به سوریه در راستای سرنگونی نظام سیاسی این کشور نیست. از دیگر سو در تیم امنیت ملی آمریکا نیز نوعی به هم‌ریختگی در این زمینه به چشم می‌خورد چراکه  آمریکا در حال حاضر از وزیر خارجه برخوردار نیست و جان بولتون به عنوان مشاور امنیت  ملی آمریکا  نیز تازه چند روزی است که فعالیتش را در این سمت آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه صحبت‌هایی که مقامات آمریکایی در قالب مصاحبه و یا انتشار توئیت در این ارتباط مطرح می‌کردند نیز به نوعی نشان می‌دهد که در داخل آمریکا در مورد نوع حمله به سوریه اجماع وجود ندارد، خاطرنشان کرد: البته آنها بر این نکته نیز تاکید داشتند که باید به نوعی رفتار کنند که ضعیف قلمداد نشوند و این تصور به وجود نیاید که آنها در برابر ادعای استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی در دوما واکنشی از خود نشان نخواهد داد.

ابوالفتح با بیان اینکه هنوز اثبات نشده که استفاده از سلاح شیمیایی در منطقه دوما توسط چه کسانی صورت گرفته، تصریح کرد: دولت‌های سوریه، روسیه و ایران معتقدند که این یک نوع صحنه‌سازی است و اگر چنین اتفاقی نیز صورت گرفته باشد گروه‌های شورشی مسئول آن هستند ولی غربی‌ها نظری برخلاف این دارند و انگشت اتهام‌شان به سمت دولت سوریه است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکایی‌ها با حمله به سوریه قصد داشتند قدرت بازدارندگی خود را اثبات کنند؟ گفت: چنین حمله‌ای قدرت بازدارندگی آمریکا را نشان نمی‌دهد چرا که حتی اگر ادعای آمریکایی‌ها را بپذیریم که دولت دمشق از سلاح شیمیایی استفاده کرده این حمله مانع از این نمی‌شود که دولت دمشق بار دیگر از این سلاح استفاده نکند چنان‌که سال گذشته نیز آمریکایی‌ها چنین ادعایی را مطرح کردند، با همین ادعا به پایگاه هوایی الشعیرات حمله کردند و امسال نیز به ادعای آنها بار دیگر دولت بشار اسد از این سلاح استفاده کرده است بنابراین این حملات دارای قدرت بازدارندگی نیست.

ابوالفتح در پاسخ به این سوال که حدود دو هفته قبل ترامپ اعلام کرد که قصد دارد نیروهای نظامی آمریکا را از سوریه خارج کند و آیا این گفته با اقدام روز شنبه آمریکا در حمله به سوریه در تعارض نیست؟ اظهار کرد: یک فرضیه مطرح است که در برابر تصمیم رییس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج نیروهای نظامی این کشور از سوریه، نیروهای قدرتمندی که از جنگ منتفع می‌شوند از جمله برخی از تندروها در آمریکا، صاحبان کارخانجات اسلحه‌سازی و برخی از کشورهای منطقه از جمله اسرائیل و عربستان خواسته‌اند که زمینه‌ای را فراهم کنند یا از  اتفاق رخ داده در دوما به نحوی سوء استفاده کنند تا دونالد ترامپ را در برابر عمل انجام شده‌ای قرار دهند به نحوی که رییس‌جمهور آمریکا نه تنها نیروهای نظامی‌اش را از سوریه خارج نکند بلکه وارد فاز درگیری نظامی با سوریه نیز شود و این فرضیه‌ای  قریب به ذهن است ،چرا که تحولات صورت گرفته در دوما با صحبت رییس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه، تقریبا همزمان شد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *