جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

نبنزیا: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اولین گام برای حل مناقشه در خاورمیانه است

تهران- ایرنا- واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی روز چهارشنبه (به وقت محلی) این سازمان گفت: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل از شروط اساسی و اولین گام برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در خاورمیانه است.

تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران

وزیر امور خارجه با اشاره به نقش سازنده سپاه پاسداران در کمک به امنیت پایدار در منطقه و مبارزه با تروریسم، خواستار توجه اتحادیه اروپا در احترام به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل شد.

Loading

ژئوپلیتیک و راهبرد هند در روابط با ایران

۱۳۹۷/۰۳/۰۸ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: یک پژوهشگر  و کارشناس ارشد مسائل منطقه‌ای با اشاره به روابط ایران و هند در زمینه‌های واردات نفت از ایران، سرمایه گذاری در بندر چابهار و حمل و نقل شمال – جنوب گفت: هندی‌ها در روابط با ایران و نوع نگاهی که به آینده ژئوپلیتیک منطقه دارند تلاش می کنند تا از تحریم‌های و فشارهای آمریکا کناره‌گیری کرده و خود را مستثنی کنند.

فرزاد رمضانی بونش با اشاره به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به هند اظهار کرد: در بحث خروج آمریکا از برجام و تاثیر این مساله بر روابط ایران و هند باید در نظر داشت نوع روابط آمریکا و هند طی سال‌های گذشته دارای ابعاد نوینی شده است و حتی بسیاری از نخبگان آمریکا از هند به عنوان رقیب چین یا کنترل کننده چین و نیز متحد قابل اعتماد جنوب آسیا نام می‌برند.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد هندی‌ها تلاش گسترده‌ای داشته‌ و ابعاد گوناگون روابط‌ ‌شان را با آمریکا افزایش داده‌اند و در چنین وضعیتی نوع روابط با ایران و موضوعات اقتصادی، سیاسی و ژئوپلیتیکی روابط هند با ایران از جمله چالش ها و مشکلات در روابط آمریکا و هند بوده است.

این پژوهشگر با اشاره به شاخصه‌های روابط ایران و هند گفت: مساله نخست روابط نفتی ایران و هند است، هند از گذشته از خریداران نفتی ایران بوده و در واقع ایران سومین عرضه‌کننده نفت به هندوستان بعد از عراق و عربستان است. در چنین شرایطی پس از خروح آمریکا از برجام مقامات هندی و حتی وزیر خارجه این کشور اعلام کردند که از تحریم‌های یکجانبه آمریکا پیروی نمی‌کنند و تحریم‌های سازمان ملل مد نظر آن‌ها قرار دارد.

رمضانی‌بونش افزود: به نظر می‌رسد تحریم‌ها بتواند بر ابعادی از روابط اقتصادی ایران و هند تاثیرگذار باشد که میزان خرید نفت از ایران یکی از این موارد است، گرچه  باید دید در سال‌های آینده آیا هندی‌ها در واردات نفت از ایران پایبندی خواهند داشت یا خیر؟ زیرا براساس برنامه‌های قبلی قرار بوده واردات نفت هند از ایران افزایش یابد و اگر این اتفاق نیفتد مشخص می‌شود هندی‌ها به نوعی تحت تاثیر فشار آمریکا از میزان واردات نفت از ایران کاسته‌اند.

وی همچنین به سرمایه‌گذاری هند در چابهار نیز اشاره کرد و گفت: چابهار یکی از نقاط کانونی پیوند ایران با هند است و در سال‌های‌گذشته نیز آمریکایی‌ها فشار گسترده‌ای را در نوع سرمایه‌گذاری هند در چابهار وارد نکرده‌اند. در این زمینه نوع کنش هند بسیار موثر است هر چند آن‌ها تلاش می‌کنند منافع اقتصادی و استراتژیک خودشان را مد نظر قرار دهند.

این کارشناس ارشد مسائل منطقه‌ای خاطرنشان کرد: این‌که هندی‌ها تا چه اندازه می‌توانند در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کنند و به رویکرد خودشان ادامه دهند با ابهام‌هایی روبرو است.

رمضانی‌بونش همچنین با اشاره به ارتباطات بین‌المللی و مساله حمل و نقل شمال-جنوب اظهار کرد: در این زمینه هندی‌ها در رویکردهای خود منافع ملی را مورد توجه قرار می‌دهند و اگر دامنه فشارهای آمریکا در این حوزه افزایش یابد طبیعتا هندی‌ها از میزان سرمایه‌گذاری خود به ویژه در مورد واردات نفت می‌کاهند.

وی ادامه داد: استراتژی هندی ها در روابط با ایران و نوع نگاهی که به آینده ژئوپلیتیک منطقه دارند، تلاش می‌کنند تا از تحریم‌ها و فشارهای آمریکایی‌ها کناره گیری کرده و خود را از این مساله مستثنی کنند.

این پژوهشگر در پایان گفت: آنچه مشخص است نباید انتظار داشت هندیها در سال‌های آینده به خواست منافع ایران توجه کنند و حتی به تعهدات خود در چابهار و یا گسترش واردات عمل کنند و از سوی دیگر ممکن است به خواست کامل آمریکایی‌ها هم پاسخ ندهند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *