جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

«جنگ ترکیبی و فعالیت‌های خصمانه‌ روسیه در سراسر اروپا»؛ ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد

ائتلاف نظامی غرب تحت رهبری ایالات متحده نسبت به آنچه «فعالیت هیبریدی» مسکو در جمهوری چک، استونی، آلمان، لتونی، لیتوانی، لهستان و بریتانیا خواند، به شدت ابراز نگرانی کرد. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ضمن طرح این نگرانی در خصوص «فعالیت‌های خصمانه» روسیه در سراسر اروپا هشدار داده است.‌

افراد مبتلا به ایدز،هپاتیت و سرطان اکنون برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند

وزارت دفاع اوکراین دستور حاوی فهرستی از بیماری هایی منتشر کرد که افراد مشمول خدمت سربازی حتی در صورت ابتلا به آنها برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند – در میان این بیماری ها اشکال خاصی از عقب ماندگی ذهنی و بیماری روانی وجود دارد.

Loading

اختلافات اروپا بر سر برجام

۱۳۹۷/۰۱/۳۰ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – گزارش: همان طور که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر گفته بود، برجام منفعت امنیتی -کلیدی اتحادیه اروپا و منطقه است و اروپا حاضر نیست منافع به دست آمده از برجام را از دست بدهد.

با وجود این، کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر اولویت ها در تعامل با پرونده ایران با یکدیگر اختلاف نظر دارند. این اختلافات تا جایی بود که باعث شد رایزنی‌های این هفته وزیران خارجه اروپایی درباره تحریم‌های پیشنهادی آلمان، فرانسه و انگلیس علیه ایران به نتیجه نرسد.
رئیس جمهور آمریکا ادعا کرده به اروپایی ها تا 22 اردیبهشت فرصت داده است تا بر ایران به بهانه موضوعاتی همچون برنامه موشکی، سیاست‌های منطقه‌ای و اصلاح و تغییر برجام فشار بیشتری وارد آورند در غیر اینصورت آمریکا از این توافق خارج خواهد شد.
از اینرو سه کشور اروپایی عضو گروه 1+5، به بهانه و با توجیه نگه داشتن دولت ایالات متحده آمریکا در برجام، خواستار اعمال تحریم‌هایی از سوی اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و سیاست منطقه ای جمهوری اسلامی شدند؛ پیشنهادی که با مخالفت برخی دیگر از اعضای اتحادیه اروپا بی نتیجه ماند.
گفته می شود ایتالیا، اسپانیا و اتریش از مخالفان سرسخت پیشنهاد فشار بیشتر بر ایران بودند. با وجود این، اتحادیه اروپا هفته گذشته تحریم های موجود در مورد نقض حقوق بشر علیه ایران را که انتظار می رفت پس از برجام برداشته شوند بار دیگر تمدید و کاخ سفید از اروپا به خاطر حفظ فشارها روی ایران حمایت کرد.
به نظر می رسد ظاهراً مشکل اروپایی ها تنها نگرانی از خروج آمریکا از برجام نیست و آنها نمی خواهند با وضع تحریم های جدید، خود را از موهبت همکاری اقتصادی با ایران محروم کنند. برای نمونه ایتالیا و اتریش که از مخالفان سرسخت فشار بر ایران هستند، پس از اجرایی شدن برجام قراردادهای اقتصادی بسیاری با ایران منعقد کرده اند.
در آغاز سال جاری میلادی دو کشور ایران و ایتالیا قرارداد “فاینانس” 5 میلیارد یورویی امضا کرده‌اند. این قرارداد خط اعتباری 5 میلیارد یورویی، بین بانکهای ایرانی و یک موسسه اعتباری ایتالیا برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی و تولیدی در ایران، امضاء شده است تا جایی که از این قرارداد به عنوان بزرگ ترین قرارداد خط اعتباری امضا شده بین ایران و اروپا یاد می‌شود.
ایران با کشورهای اتریش و دانمارک هم قراردادهای تامین خط اعتباری برای سرمایه گذاری در ایران امضا کرده است. با این حال و بنا به گزارش یورو نیوز، پس ازنشست اخیر، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه به زودی بحث و بررسی خود درباره تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران در سه مورد مداخله در سوریه، عدم رعایت حقوق بشر در داخل کشور و برنامه موشکی را از سر خواهد گرفت.
وزیر امور خارجه آلمان نیز پس از این نشست اعلام کرد موضوع تحریم‌ها همچنان در دستور کار این اتحادیه قرار دارد و اروپا سعی می کند در سه هفته باقی مانده تا ضرب‌الاجل تایید یا عدم تایید پایبندی ایران به برجام از سوی دولت آمریکا در این باره تصمیم بگیرد.
کرنلیا ارنست، نماینده پارلمان اروپا و نائب رئیس کمیسیون ایرانِ پارلمان اروپا پیشتر در مصاحبه ای با یورونیوز گفته بود که «طرح تحریم های جدید علیه ایران بیشتر برای قانع کردن ایالات متحده برای ماندن در برجام است.»
ترامپ با عدول از برجام، اواسط ماه ژانویه امسال باقی ماندن کشورش را در توافقنامه هسته‌ای به برطرف کردن چهار موضوع عمده در این توافقنامه مشروط کرد. ضمیمه کردن توافقی به توافقنامه هسته‌ای که شامل بازرسی از مراکز نظامی ایران شود، قرار گرفتن برنامه موشک های بالستیک ایران تحت پوشش توافقنامه هسته‌ای و محدود کردن نقش ایران در منطقه از جمله خواسته های ترامپ است.
او همچنین می گوید معتقد است محدودیت های تحمیل شده بر ایران در توافقنامه هسته‌ای، محدودیت‌های موقت است و مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای نمی‌شود.
قرار است امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه یک هفته دیگر و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان تا ۱۰ روز آینده به واشنگتن سفر کنند که آخرین تلاش سه کشور اروپایی انگلیس‏، فرانسه و آلمان برای متقاعد کردن ترامپ به باقی ماندن در توافقنامه هسته‌ای پیش از مهلت نهایی 22 اردیبهشت محسوب می‌شود.
این در حالی است که بنا به نظر ایران، آنچه برخی از کشورهای اروپایی برای همراهی با ترامپ دنبال می کنند فاقد وجهه حقوقی بین المللی و سیاسی است و اعمال استانداردهای دوگانه در منطقه خاورمیانه در قبال امنیت کشورهاست.
ایران در برجام حاضر به چشم پوشی از برخی منافع خود در راستای توافق هسته ای شد و در قبال آن انتظار رفع تحریم ها را خواستار شد. در همین حال، ایران به تمامی تعهدات خود به صورت تمام و کامل پایبند بوده، در حالی که آمریکا روح برجام را نقض کرده است و هیچ کدام از اعضای مذاکره کننده نتوانسته اند ترامپ را از این اقدام بازدارند.
به هر حال همراهی با ترامپ و دست گذاشتن روی حساسیت های امنیتی ایران پیامدهای منفی را در منطقه و جامعه بین المللی به دنبال دارد. در اوضاع آشفته منطقه این عمل اقدامی اعتمادزدا از سوی اروپا علیه ایران و اعتبارزدایی از برجام خواهد بود و چالش جدی در روابط ایران و برخی از کشورهای اروپایی ایجاد خواهد کرد.
ایران بارها تاکید کرده بر سر امنیت خود با کسی معامله نمی کند و در صورت خروج هر یک از طرفها از برجام دلیلی برای بقای آن نمی بیند. به این ترتیب، برهم خوردن برجام که مهر تایید شورای امنیت سازمان ملل را نیز دارد، نه تنها به نفع هیچکدام از طرفین نیست، بلکه قطعا بدبینی جامعه جهانی به توافقات بین الملی را نیز در پی خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *