جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

تصاویری از درگیری دانشجویان و پلیس در تظاهرات حمایت از فلسطین در آمریکا

در روزهای اخیر دانشگاه‌های معتبر آمریکایی به دلیل تلفات بالای غیرنظامیان در نوارغزه در عملیات نیروهای اسرائیل و کمک های ارائه شده توسط آمریکا به تل آویو، به کانون خشم و اعتراض نسبت به عملیات اسرائیل تبدیل شده‌اند. این گالری اسپوتنیک به اعتراضات دانشجویی در آمریکا اختصاص دارد.

پلیس فرانسه وارد دانشگاه «ساینس‌پو» شد

پلیس فرانسه امروز جمعه دوم ماه مه برای متفرق کردن تظاهرات گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین وارد دانشگاه معتبر «مطالعات سیاسی پاریس»، معروف به «ساینس پو» شد.

«جنگ ترکیبی و فعالیت‌های خصمانه‌ روسیه در سراسر اروپا»؛ ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد

ائتلاف نظامی غرب تحت رهبری ایالات متحده نسبت به آنچه «فعالیت هیبریدی» مسکو در جمهوری چک، استونی، آلمان، لتونی، لیتوانی، لهستان و بریتانیا خواند، به شدت ابراز نگرانی کرد. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ضمن طرح این نگرانی در خصوص «فعالیت‌های خصمانه» روسیه در سراسر اروپا هشدار داده است.‌

افراد مبتلا به ایدز،هپاتیت و سرطان اکنون برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند

وزارت دفاع اوکراین دستور حاوی فهرستی از بیماری هایی منتشر کرد که افراد مشمول خدمت سربازی حتی در صورت ابتلا به آنها برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند – در میان این بیماری ها اشکال خاصی از عقب ماندگی ذهنی و بیماری روانی وجود دارد.

Loading

فشار فرانسه، اسرائیل و عربستان به آمریکا برای داشتن سهمی در آینده سوریه

۱۳۹۷/۰۲/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آمریکایی ها در منطقه می مانند، تصریح کرد: تلاش فرانسه، اسرائیل و عربستان به دلیل داشتن سهمی در آینده در سوریه است.

محمد مهدی برومندی در خصوص اظهارات سخنگوی کاخ سفید مبنی اینکه دونالد ترامپ خواهان بازگرداندن نیروهای آمریکایی در اسرع وقت از سوریه است، گفت: آمریکایی‌ها در منطقه ما هزینه‌های بسیاری پرداخت کردند، عدد و ارقامی هم توسط خودشان اعلام شده که بسیار سرسام آور است. تشکیل گروه ترریستی به نام داعش توسط آمریکای‌ها یکی از موضوعاتی است که هزینه زیادی برای آمریکا داشت.

نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به نظر می‌رسد بعد از جنگ افغانستان با عراق، آمریکایی‌ها به این جمع بندی رسیدند که ادامه جنگ افروزی‌ها و اقداماتی که در منطقه پر آشوب خاورمیانه دنبال می‌کنند را در قالب جنگ‌های نیابتی پیگیری کنند.

وی افزود: آمریکایی‌ها برای جنگ‌های نیابتی به شکلی از نیروهای خود منطقه و تروریست‌های اجاره‌ای استفاده کردند، این الگو توسط آمریکا در سوریه پیاده شد و هزینه سرسام‌آوری هم برای آنها داشت. امروز بعد از چند سال علی‌رغم آنکه آمریکایی‌ها گفتند در دو ماه اول حاکمیت سوریه را ساقط می‌کنیم، هیچ نتیجه مشهود و ملموسی دریافت نکردند.

برومندی ادامه داد: اقدام اخیر آمریکا و حمله به سوریه با 120 موشک هم اقدام قابل توجهی نبود، بنابراین حضور آمریکایی‌ها در منطقه نه تنها به نفع آمریکایی‌ها نیست بلکه به نفع مردم و کشورهای منطقه هم نیست، اما آمریکایی‌ها تحت فشار عربستان سعودی و صهیونیست‌ها در منطقه حضور دارند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: سفر اخیر محمد بن سلمان به نیویورک در راستای متقاعد کردن آمریکایی‌ها برای حضور در منطقه بود هرچند در حمله به سوریه بازنده بودند. آمریکایی‌ها پیش از این هم تلاش کردند در مذاکرات سه جانبه آستانه حضور پیدا کنند اما ایران و ترکیه و روسیه اجازه حضور آنها را ندادند.

وی افزود: تحمیل هزینه بسیار و بدون نتیجه برای آمریکایی‌ها سبب شد تا نه تنها عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی دیگر اثربخش نباشند بلکه در خاک سوریه و تصمیم‌های آتی سوریه نیز هیچ کدام اجازه نقش‌آفرینی نداشته باشند. به طور کلی این کشورها در منطقه بازنده هستند بنابراین تلاش برای ماندن از ناحیه فرانسه، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی از این رو است که سهمی را در آینده سوریه داشته باشند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با توجه به دلایل مذکور آمریکا سهمی را در سوریه کسب نکرده و مورد انتقاد جامعه جهانی قرار گفتند، بنابراین آمریکایی‌ها با توجه به مشکلات رژیم صهیونیستی و قدرت جبهه مقاومت تلاش خواهند کرد تا در منطقه بمانند.

به گزارش خبرگزاری خانه‌ملت؛ سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای در واکنش به اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که مدعی شده ترامپ را قانع کرده تا نیروهای آمریکایی را «برای مدتی طولانی» در سوریه حفظ کند، اعلام کرد، دونالد ترامپ خواهان بازگرداندن نیروهای آمریکایی در اسرع وقت از سوریه است.

منبع: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *