جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

رد نظریه‌ بازدارندگی درباره منع اشاعه در خاورمیانه

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: تلاش‌های آمریکا حین جنگ سرد برای حفظ ثبات، ریشه در راهبردی داشت که تکیه اصلی آن بر بازدارندگی بود و شامل بسط بازدارندگی می‌شد. برخی استدلال می‌کنند که رویکردی مشابه، بهترین چشم‌انداز را برای حفظ صلح در خاورمیانه ارایه می‌دهد؛ اما گزارش اندرو اف. کرپینویچ برای مرکز ارزیابی‌های راهبردی و بودجه‌ای دولت آمریکا این فرض را به چالش کشیده است.

از جمله یافته‌های این گزارش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دسترسی به اسناد و بیانیه‌های سابقا طبقه‌بندی شده متعلق به مقامات آمریکایی و شوروی سابق حکایت از آن دارد که بازدارندگی بین دو ابرقدرت جنگ سرد، هیچگاه، به ویژه در دوره‌های تشدید تنش، به اندازه‌ای که گمان می‌رفت، جدی نبود.
  • بر خلاف منطق حاکم در برخی بخش‌ها که می‌گویند الگوهای بازدارندگی جنگ سرد، قابل اعمال خواهد بود، خاورمیانه‌ای که در آن دو قدرت رقیب متخاصم تسلیحات هسته‌ای داشته باشند، ممکن است به شدت بی‌ثبات باشد.
  • این بی‌ثباتی به نوبه خود ممکن است ناشی از فقدان بینش هر یک از طرفین درباره چگونگی محاسبه هزینه – فایده و مخاطرات از سوی رقیب باشد و باب محاسبه اشتباه را باز بگذارد.
  • فارغ از این امر، بی‌ثباتی ساختاری به خاطر کوتاه بودن زمان پرتاب موشک بین دو طرف در منطقه و هزینه‌های (هم مالی و هم تکنیکی) بهره‌برداری، حفظ و عملیاتی سازی سامانه‌های هشدار زودهنگام و سامانه‌های فرماندهی و نظارت وجود دارد.
  • دفاع موشکی بعید است در این فضا از نظر صرف هزینه مقرون به صرفه باشد. دولت‌های مجهز به تسلیحات اتمی می‌توانند با شمار گسترده ای از موشک های بالستیک حمله کنند، اما فقط معدودی از آنها مجهز به بمب اتمی هستند، این در حالی است که سامانه‌های دفاعی مجبور به تلاش برای رهگیری همه آنها هستند.
  • بی‌ثباتی بحران ممکن است به واسطه این چشم‌انداز که طرف ثالثی احتمالا در پی تسریع جنگ بین دو طرف باشد، تشدید هم بشود. برای نمونه، شلیک موشک‌های بالستیک یا کروز به یک کشور مجهز به تسلیحات هسته‌ای ممکن است به عنوان حمله‌ای از سوی رقیب هسته‌ای‌اش قلمداد شود. استفاده از تسلیحات سایبری برای ارایه اطلاعات غلط به یک سامانه هشدار زودهنگام هم ممکن است به معنای تسریع جنگ باشد.
  • در صورتی که یک کشور در این منطقه به ظرفیت هسته‌ای دست یابد، احتمالا فشار شدیدی بر دیگر کشورها در منطقه برای به دست آوردن تسلیحات هسته‌ای وارد می‌شود.
  • قدرت‌های خارج از منطقه احتمالا در پی اعمال نفوذ بر این رقابت خواهند بود، آنها به “بازی بزرگ هسته‌ای” با هدف بهبود جایگاه قدرت‌های کلیدی منطقه‌ای از طریق ارایه فناوری‌ها و ظرفیت‌های کلیدی ورود پیدا خواهند کرد که به میزان زیادی ثبات منطقه‌ای‌ را آن هم در شرایطی پرآشوب به هم خواهد ریخت.

بازداشتن اشاعه در خاورمیانه ممکن است فراتر از ظرفیت‌های ایالات متحده یا جامعه بین‌المللی باشد. در همین حال، باید راهبرد محصورکننده‌ای برای وضعیتی تدوین شود که در آن تلاش‌ها برای جلوگیری از اشاعه به شکست بینجامد. این راهبرد می‌بایست هدف خود را قادر ساختن جامعه بین‌‌المللی برای به حداکثرسازی جلوگیری از بی‌ثباتی منطقه‌ای و سنت عدم استفاده از تسلیحات هسته‌ای که از 1945 به این سو وجود داشته است، قرار دهد.

برای این مقصود، فهرستی غنی از سناریوهای قابل توجه باید مورد بررسی قرار گیرد تا شیوه‌های احتمالی شکست منع اشاعه در خاورمیانه را شناسایی نموده و بر مبنای آن، گزینه‌های محتمل را برای تقویت موانع به کارگیری تسلیحات هسته‌ای ارایه دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *