جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

فرانسه: ۱۵۰ هزار سرباز روس در جنگ اوکراین کشته شدند

بر اساس برآوردهای وزیر خارجه فرانسه، از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، حدود ۱۵۰ هزار سرباز روسیه کشته شدند. با این‌‌حال، این تخمین کمتر از برآورد زلنسکی است که شمار آن را ۱۸۰ هزار سرباز روسی عنوان کرده بود.

سفر مدیر سیا به مصر با دستورکار آتش‌بس در غزه

مقام‌های امنیتی مصر روز جمعه خبر دادند «ویلیام برنز» مدیر سیا به منظور برگزاری نشست‌هایی درباره آتش‌بس و تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی وارد قاهره شده است.

بریتانیا تحریم‌های جدیدی علیه شهرک‌نشینان خشونت‌ورز اسرائیلی اعمال کرد

دیوید کامرون، وزارت خارجه بریتانیا، جمعه ۱۴ اردیبهشت، طی بیانیه‌ای اعلام کرد بریتانیا تحریم‌هایی را علیه «دو گروه افراطی اسرائیلی» و تعدادی از افرادی که به گفته آن در خشونت ورزی‌ها علیه فلسطینیان در کرانه باختری دست داشتند، اعمال کرده است.

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading
کارشناس انديشکده اسپانيايي رفتار عربستان در جنگ يمن را تحليل کرد

افشای اسرار مگو به سبک ریاض

۱۳۹۴/۰۳/۱۶ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: عربستان سعودی و دیگر کشورهای غنی از نفت حوزه خلیج فارس از معامله‌ای که اختیار تامی به ایران در خاورمیانه بدهد، هراس دارند.

اکارت وورتس، کارشناس مرکز روابط بین‌الملل بارسلونا در مقاله‌ای که این اندیشکده منتشر کرد، نوشت: اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا برای کاستن از این واهمه، رهبران شورای همکاری خلیج فارس را به کمپ دیوید دعوت کرد.

آنها خواستار یک معاهده رسمی دفاعی فراتر از تضمین‌های غیررسمی موجود هستند که در واقع در گذشته، برای مثال طی آزادسازی کویت از اشغال عراق در سال 1991، ارایه شده بود. با این حال ایالات متحده تمایل به توافق رسمی با این کشورهای استبدادی و به طور بالقوه بی‌ثبات نداشته است.

بحث درباره لیبرال دموکراسی چیزی نبوده که کشورهای حاشیه خلیج فارس خواستار آن باشند. وقتی مشخص شد که گزینه توافقی رسمی مطرح نیست، پادشاه عربستان سعودی طی یک مذمت قابل توجه به میزبان آمریکایی، تصمیم گرفت تا در کمپ دیوید حاضر نشود.

به این ترتیب به جای راهبردهای مشترک اساسی و موافقت‌نامه‌های رسمی، مذاکراتی درباره تکنیک‌های نظامی، همچون جنگ سایبری و سامانه‌های دفاعی موشکی، صورت گرفت. نومیدی از کمپ دیوید برای کشورهای حوزه خلیج فارس آخرین حلقه در مجموعه وقایع منعکس‌کننده‌ عدم اطمینان این کشورها ایالات متحده است.

آنها سیاست آمریکا را در قبال ایران بی‌تفاوتی و ساده‌لوحی می‌انگارند و از عدم مشارکت ایالات متحده در پیشبرد سیاست‌های مقابله با ایران در نتیجه‌ی کاهش اتکا به نفت خاورمیانه هراس دارند.

بنابراین کشورهای حوزه خلیج فارس تشخیص داده‌اند نمی‌توانند جهت پیگیری برنامه‌های سیاست خارجی‌شان در خاورمیانه به ایالات متحده اعتماد کنند و به همین خاطر طرح‌های خود را پیش می‌برند.

در این راستا امارات متحده عربی و مصر پایگاه‌های شورشیان را در لیبی بمباران کردند. اخیراً قطر، ترکیه و عربستان سعودی تصمیم به کنار گذاشتن اختلاف‌های‌شان در مورد اخوان‌المسلمین گرفته‌ و پشتیبانی هماهنگی از ائتلاف شورشیان سوری داشته‌اند. ابتکار عربستان سعودی به ایجاد ائتلافی از 10 کشور منطقه برای مداخله در یمن بزرگ‌ترین تلاش در این مسیر است.

با این حال، همچون اقدامی که در کمپ دیوید صورت گرفت، یا همچون رد کرسی شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال 2013، مداخله عربستان در یمن نیز شتاب‌زده و فاقد راهبرد به نظر می‌رسد.

نیروی هوایی به تنهایی قادر به از هم پاشیدن انصارالله نخواهد بود. در همین حال، شاخه القاعده در شبه جزیره عربستان از عملیات جنگی علیه دشمنان یمنی خود بهره برده و توانسته است بندر جنوبی یمن، “مکلا”، را حفظ کند. با وجود همه تفاوت‌ها، انصارالله نیز سپری در برابر شاخه القاعده در شبه جزیره عربستان شکل داده‌ است.

کشورهای حوزه خلیج فارس باید در خصوص آنچه خواستارش هستند، احتیاط کنند. آنها بدون طرحی برای بازگشت وارد باتلاق یمن شده اند‌ و حملات هوایی‌شان به تلفات غیرنظامیان و بحرانی انسانی منجر شده است.

پاکستان اعزام نیروهای زمینی به یمن را رد کرده و مصر نیز با به یادآوری مداخله مصیبت‌بار خود در یمن در دهه 1960 تمایل به پا پس کشیدن دارد.

از سوی دیگر، به نظر می‌رسد کشورهای خلیج فارس توانایی پیشبرد جنگ زمینی را نداشته باشند. آنها از بزرگ‌ترین واردکنندگان اسلحه جهان محسوب می‌شوند و هزینه‌های نظامی آنها 10 برابر بیشتر از ایران است، اما فاقد آموزش، نگهداری، و انسجام یگان هستند. بنابراین بعید است چنین ارتشی بتواند در جنگ زمینی در برابر جنگجویان قبیله‌ای سرزمین‌های کوهستانی غالب آید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *