جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

محمد اسلامی: بیش از 130 بازرس آژانس بین المللی برای بازرسی مجاز به حضور در ایران هستند

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی ایران اعلام داشت، ورود هیچ یک از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران را ممنوع نکردیم؛ به گفته وی بیش از 130 نفر از بازرسان آژانس برای بازرسی مجاز به حضور در ایران هستند.

آیین پهلوانی، میراثی که از “پوریای ولی” در ایران بجا ماند + ویدئو

آیین پهلوانی و زورخانه ای نه تنها نوعی رشته ورزشی است، بلکه راهی برای ترویج ارزش هایی چون شجاعت، انضباط و فروتنی است. این آیین ها توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ناملموس بشری به رسمیت شناخته شده است.

طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی

به نظر می رسد آمریکا بعد از مشاهده ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی در دفاع از خودش در مقابل حمله پهپادی و موشکی وعده صادق ایران به دنبال این است تا دولت های منطقه از جمله کشورهای جنوب خلیج فارس را به سپردفاعی برای رژیم صهیونیستی تبدیل نماید.

Loading

مناسبات ایران و هند در قالبی جدید

۱۳۹۴/۰۴/۱۰ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: روابط هند با ایران به عنوان قدرتی مهم در خلیج فارس و ماورای آن مزین به پیوندهای تاریخی است. دو کشور در علاقمندی‌های راهبردی سهیم هستند. موقعیت جغرافیایی ایران (تسلط بر خلیج فارس و تنگه هرمز) نقش آن را در ثبات منطقه ای و امنیت انرژی حیاتی کرده است.

جاسکاران تجا در مقاله‌ای که در “منافع سیاست خارجی آمریکا؛ مجله کمیته ملی سیاست خارجی آمریکا” منتشر شد، نوشت: ایران بازیگر کلیدی در برقراری ارتباط میان کشورهای آسیای مرکزی جهت گسترش شبکه نفت و گاز است. این کشور همچنین ذینفع مستقیم نفوذ نظامی ایالات متحده در عراق بوده که در صورت بهبود روابط با آمریکا می‌تواند همچنان از این نفوذ بهره مند شود.

ایران مانند هر کشور دیگری، با تعارضات ایدئولوژیک بدون تغییری از گذشته مواجه است که این تعارضات از برخی تنظیمات راهبردی مورد نیاز جلوگیری می‌کند.

چنانکه فضای نوین مناسبات آشکار می نماید، هند خواهان به اشتراک گذاشتن تجربیات اخیر توسعه کشورش با ایران است. این فرصت‌های جدید می تواند راهبرد “نگاه به غرب” هند و نیز چشم انداز ” نگاه به شرق” ایران را تقویت کند.

انرژی، ارتباطات و تجارت وجوه مهم مناسبات دو جانبه هند با ایران است. ارزش کنونی سطح مبادلات طرفین حدود 12 میلیارد دلار است که این رقم در بخش غیر نفتی به 3 میلیارد دلار می رسد.

تلاش‌های گذشته به منظور پیشبرد مسیر مستقیم جاده‌ای از طریق پاکستان موفق نبوده است. اخیرا ایده احداث خط لوله نفت و گاز از سر گرفته شده است، اما عوامل بسیاری از تحقق سریع آن جلوگیری می کنند. حتی اگر نگرانی‌های امنیتی مرتفع گردند، مسائل مالی قابل توجهی باقی می ماند. احداث خط لوله زیر آبی از ایران به هند نیز از دیگر گزینه هایی است که احتمالا تامین مالی آن مانع بزرگی در اجرای آن خواهد بود.

ارتباطات فرهنگی هند با ایران در جریان و در حال رشد و پیشرفت است. هندی‌های بسیاری به عنوان زائر به ایران سفر می کنند و فیلم‌های هندی عامه‌پسند در ایران نمایش داده می شود. بیش از 8000 دانشجوی ایرانی در کالج ها و دانشگاه‌های هند مشغول به تحصیل اند.

ایران به عنوان گذرگاه ارتباطی به آسیای مرکزی محصور در خشکی و افغانستان، می تواند گزینه مطلوب در پایان بخشی به نقص تاریخی آسیای مرکزی در ارتباط دهی طرح شمال – جنوب به منظور احداث راه و ارتباطات ریلی باشد که منابع هیدروکربن و معدنی آسیای مرکزی را به بازار بزرگ هند متصل نموده و صادرات هند را به آسیای مرکزی و ماورای آن (به روسیه) انتقال می دهد.

توافق اخیر ایران و هند در خصوص طرح بندر چابهار و احداث جاده و ریل راه آهن که به مرز ایران و افغانستان می رسد به ارتباط منطقه ای میان آسیای مرکزی و نیز توسعه منابع در افغانستان کمک خواهد کرد.

دیگر موضوع مرتبط، نقش متغیر ایران در شرق و خصوصا در باب جنگ عراق و سوریه است. به وضوح هرگونه راه حل پایانی در این خصوص نیازمند حمایت ایرانیان می باشد. نارضایتی بالقوه ایرانیان از حضور آمریکا می تواند به واسطه مذاکرات راهبردی ضمنی با آمریکا از میان برود؛ بدین گونه که تحت این مذاکرات ضمنی ایران پیشنهاد حمایت برای یافتن راه حل جهت خاتمه‌بخشی به جنگ در عراق و سوریه را در عوض سازش در خصوص موضوع هسته ای اش مطرح نماید. ممکن است این راه حل ایده‌آل یا آسان نباشد، اما فضاهای راهبردی خاصی را برای طرفین ایجاد می کند.

هند از گفتگوهای هسته ای 5+1 با ایران استقبال کرده و معتقد است که بهترین رویکرد برای حل این موضوع گفتگو و دیپلماسی است. ارتباط اخیر ایران و آمریکا به طور بالقوه برای هند سودمند است، اما آزمون واقعی در زمان نهایی نتیجه مذاکرات خواهد بود. اگر این مذاکرات به درستی به پایان برسد و تحریم‌ها علیه ایران لغو گردند، ایران منابع مالی بیشتری را به منظور امضای طرح‌های راهبردی چون چابهار خواهد داشت.

سهم و نقش هند از داستان اتمی ایران این است که هند مشتاق نتایج مثبت و صلح آمیز از موضوع هسته ای ایران به دلایل اقتصادی و امنیتی است، اما در مذاکرات وین نقش کلیدی ندارد؛ به استثنای زمانی که موضوع به سازمان ملل و یا آژانس بین المللی انرژی هسته ای ارجاع شود.

هند از پیوستن به موافقان وضع تحریم‌های جدید علیه ایران که اقتصاد هند را ویران می کند، بی‌زار است. گرچه هند باید به جستجوی امکانات و احتمالات گوناگون در تسهیل فرایند مذاکرات ایران- آمریکا به عنوان یک دوست دوجانبه بپردازد، اما این امر در صورتی امکانپذیر است که دو طرف تمایل به چنین رویکردی داشته باشند.

ایران از ارتباط نزدیک با هند و “نگاه به غرب” این کشور سود خواهد برد. گفتگوهای سالانه بر سر مسائل راهبردی نیازمند توسعه بیشتر هستند. در غرب دور، هند و ایران از کاهش تنش‌های منطقه‌ای، برقراری دوباره ثبات در عراق و صلح در سوریه نفع می‌برند.

تغییرات ژرفی در هند در حال وقوع است که در دراز مدت نتایج سودمندی برای ایران در پی دارد. اول: تفاهم راهبردی در حال رشد میان هند و ایالات متحده که می تواند امنیت معنادار و همکاری‌های ضدتروریسم را بنا نهاده و به افزایش امنیت نه تنها برای هند بلکه برای همسایگان مرزی وی نیز کمک نماید. هند می تواند نقش فعالتری در مقابله با تروریسم که ایران در بسیاری موارد قربانی آن است، بر عهده داشته باشد.

دوم: همکاری‌های دفاعی هند- امریکا در طرح‌های مهم راهبردی به امنیت ناوگان دریایی هند خواهد افزود و در نتیجه تعادل قدرت بهتری در منطقه اقیانوس هند که ایران به طور تاریخی بخش مهمی از آن است، به وجود خواهد آورد و در نهایت هند به عنوان بازار به سرعت در حال رشد در همسایگی کشور ایران به وضوح منافع بسیاری را برای این کشور به همراه دارد. همکاری موفق ایران – آمریکا در زمینه هسته ای به تحریم‌های بین المللی در برابر ایران خاتمه خواهد داد. بنابراین راه‌های هموار برای تجارت بیشتر و سرمایه گذاری در اقتصاد رو به پیشرفت هند و برعکس به وجود خواهد آمد. ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای می تواند نقش بزرگ‌تری را در ایجاد آسیایی صلح‌آمیز در این قرن داشته باشد، گرچه عامل بحرانی، مذاکرات هسته ای است که باید دید ایران چگونه به حل آن خواهد پرداخت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *