جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | جمله خاص پادشاه عربستان درباره غرور ایرانی‌ها به صدام به روایت ظریف

محمد جواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه، در نشست «ژئوپلیتیک خلیج فارس» با اشاره به تماس دبیرکل وقت سازمان ملل با پادشاه وقت عربستان در روزهای اخر جنگ ایران و عراق گفت: ما روزهای آخر جنگ، دستِ بالا نداشتیم. در آن شرایط دبیرکل وقت سازمان ملل متحد با تعریفی که از ایرانیان شنیده بود به «فهد» زنگ زد تا صدام را وادار کند آتش‌بس را بپذیرد. او به صدام نمی‌گوید ایرانیان سلاح قوی دارند، بلکه می‌گوید غرور ایرانی را زیر پا نگذار، که اگر غرورشان زیرسوال برود برمی‌گردند و دمار از روزگارت درمی‌آورند. بعد از قرائت پیام حضرت امام هم بود که مردم به جبهه هجوم بردند. منبع: خبرگزاری دانشجو

قدردانی حماس از اقدام کلمبیا در قطع روابط با رژیم صهیونیستی

جنبش حماس فلسطین با قدردانی از موضع رئیس جمهور کلمبیا در اعلام قطع روابط با رژیم اشغالگر به خاطر جنگ نسل‌کشی آن علیه غزه ، از سایر کشورها خواست که آنها هم اقدام مشابهی در پاسخ به جنایات وحشیانه این رژیم ضد مردم فلسطین انجام دهند.

Loading

کناره‌گیری خانم هیلی، اختیاری یا اجباری؟

۱۳۹۷/۰۷/۲۳ | دیدگاه, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین: پشت پرده کناره‌گیری خانم نیکی هیلی از نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در چهارچوب دو گزینه اجباری یا اختیاری قابل تفسیر است.

اکبر قاسمی – سفیر پیشین ایران در اوکراین

طبق دو گزینه، تصمیم هیلی برای کناره‌گیری از پست خود، یا از خاستگاه فکری ترامپ و مشاوران او ناشی شده است یا تحت تأثیر تمایلات مادی خود وی برای کسب منافع فردی بهتر و همچنین رسیدن به سمت ریاست‌جمهوری در سال‌های آینده بوده است.

برای پاسخ به این سؤال، گزاره‌هایی در قالب قرائن مستدل ارائه خواهد شد:

نخست آنکه بررسی روانشناسی شخصیتی خانم هیلی نشان می‌دهد که او از همان ابتدا با نگاهی منفعت‌گرایانه توانست از طریق ازدواج با مایکل هیلی از افسران ارتش آمریکا، موقعیت ویژه‌ای برای خود کسب نماید. همچنان که او با تغییر دین خود از سیک‌گرایی به مسیحیت و پیوستن به هیئت‌مدیره کلیسای متدیست و متعاقب آن، سناتور شدن در مجلس نمایندگان و فرمانداری کارولینای جنوبی توانست پله‌های ترقی را خیلی سریع طی نماید .

 دوم آنکه هیلی با بهره‌گیری از تجربه خود در مدیریت حسابداری و مالی، بهترین فرصت را در آن دید که در دوره نمایندگی خود در سازمان ملل، آنچه را که در ذهن و فکر ترامپ اولویت داشت، به شکلی پررنگ و به‌گونه‌ای بی‌محابا  اجرا  نماید. از همین رو نیز، او بدون اطلاع از ملزومات دیپلماسی سازمان ملل، در همه قضایای پیچیده همچون فلسطین، یمن، روسیه، سوریه، حقوق بشر در آمریکا، برجام و برگزاری اجلاسیه فوق‌العاده شورای امنیت  دخالت کرد تا به نحوی خواسته‌های رئیس خود را عملی نماید، موضوعی که درنهایت فقط موجب انزوای وی در امور مختلف مرتبط با سازمان ملل شد.

سوم آنکه پس از انتخاب بولتون و پمپئو به ریاست دو نهاد مهم در راهبردهای سیاست خارجی و شورای امنیت ملی امریکا  و همچنین سپرده شدن مسئولیت مذاکرات مربوط به پرونده‌های روسیه و کره شمالی به آن‌ها، عملاً فضای هرگونه خودنمایی هیلی در حوزه سیاست خارجی بسته شد. در همین حال، اشتباهات مکرر هیلی ازجمله ارائه بسته جدید تحریم‌های آمریکا علیه روسیه موجب انزوای بیشتر وی نیز شد، به‌نحوی‌که مشاور اقتصادی ترامپ (هارلی) او را به‌عنوان فردی گیج توصیف کرد. علاوه بر این، شکست جلسه ابتکاری هیلی در شورای امنیت که موجب رسوایی هرچه بیشتر برای سیاست خارجی ترامپ شد، باعث سرخوردگی بیش‌ازپیش وی شد، چراکه ترامپ درصدد بود تا از نتایج اجلاس هلسینکی، امتیازهای بیشتری برای اجلاسیه‌های بعدی و همچنین حل بحران‌های مهمی چون سوریه، اوکراین، ایران و حل مشکلات اسرائیل در عرصه سیاست خارجی کسب نموده و در آستانه انتخابات نوامبر نیز از نتایج آن‌ها به نفع خود بهره برد، اما در عمل این هدف محقق نشد.

چهارم آنکه هیلی به‌عنوان کسی که تخصص واقعی‌اش در حسابداری بامهارت کسب درآمدهای بالاست، میان رسیدن به موقعیت سیاسی برجسته‌تر و شرایط بهتر برای کسب درآمدهای مالی بیشتر، گزینه دوم را برمی‌گزیند.

پنجم آنکه اگرچه هیلی شخصیتی  بلندپرواز دارد، اما با توجه به نظام آمریکا، او به دلیل فقدان مهارت سیاسی بعید است که بتواند جایگاهی برتر را در بالاترین سطوح ساختار قدرت آمریکا کسب نماید  .

ششم آنکه هیلی نشان داده است که در قیاس با سیاستمداران هم‌جنس خود همچون خانم کلینتون از سابقه، تجربه، دانش و اصالت خانوادگی پایین‌تری برخوردار است و ازاین‌رو نمی‌تواند همچون وی در رقابت‌های انتخاباتی مردسالارانه آمریکا با افرادی همچون ترامپ رقابت نماید.

هفتم آنکه هیلی  هندی‌تبار، به لحاظ رفتارشناسی و علائق فردی، علاقه‌مندی بیشتری برای ورود به تجارت و کسب درآمد دارد و بر همین اساس نیز، در محاسبات خود منافع مادی را بر هر مؤلفه دیگری ترجیح می‌دهد. بنابراین، خانم هیلی با تشخیص به‌موقع از جایگاه خود در سازمان ملل که برای او نتیجه‌ای جزء انزوای فردی نداشت، خارج شد تا بتواند از طریق فعالیت در شرکت‌های خصوصی مربوط به همسر خود مایکل هیلی، درآمدهای هنگفتی را در بخش‌های پیمانکاری و دلالی‌گری کسب نماید.

هشتم آنکه هیلی که از حمایت طیف‌هایی از جمهوری‌خواهان سنتی همچون گراهام و روبیو ولابی های قدرتمند پنهان یهودی همچون ادلسون برخوردار است، درصدد است تا همچنان نیم‌نگاهی نیز به موقعیت‌های آینده سیاسی خود به‌ویژه در انتخابات ریاست جمهوری داشته باشد.

نتیجه‌گیری

درمجموع، مؤلفه‌های زیادی همچون انگیزه‌های مالی، ناکامی‌های ناشی از فقدان مهارت‌های دیپلماتیک در سازمان ملل، حضور بولتون و پمپئو در ارکان اصلی سیاست خارجی آمریکا و همچنین آرزوهای بلندپروازانه وی برای آینده سیاسی خود، موجب درخواست کناره‌گیری وی از تیم ترامپ شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *