جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

قانون «عوامل خارجی» دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟- بخش اول

یک سال پس از ارائه اولیه لوایح مربوط به شفافیت فعالیت عوامل خارجی در سازمان‌ها و رسانه‌های غیرانتفاعی گرجستان مجدداً این طرح توسط حزب حاکم رویای گرجستان با اصلاحاتی به مجلس بازگرداند که همانند سال قبل با مخالفت‌هایی در مجلس و میان مردم مواجه شد.

قانون «عوامل خارجی» دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟- بخش اول

یک سال پس از ارائه اولیه لوایح مربوط به شفافیت فعالیت عوامل خارجی در سازمان‌ها و رسانه‌های غیرانتفاعی گرجستان مجدداً این طرح توسط حزب حاکم رویای گرجستان با اصلاحاتی به مجلس بازگرداند که همانند سال قبل با مخالفت‌هایی در مجلس و میان مردم مواجه شد.

Loading
5 مهرماه 1397

رسانه ها ؛ نشست سه جانبه ایران،ترکیه و روسیه درباره سوریه و…

۱۳۹۷/۰۷/۰۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تاکید ایران، روسیه و ترکیه بر ادامه تلاش‌ها برای تثبیت اوضاع سوریه، ابراز امیدواری موگرینی به برقراری کانال مالی ایران و اروپا، خروج سامانه دفاع موشکی آمریکا از اردن، بحرین و کویت، واکنش چین به ادعای ترامپ درباره مداخله پکن در انتخابات آمریکا، تقاضای سازمان ملل برای تحقیقات درباره جنایت جنگی در یمن، اعتراض پکن به پرواز بمب‎افکن آمریکایی در دریای چین جنوبی، هشدار دبیر کل سازمان تجارت جهانی نسبت به تاثیرات منفی جنگ تجاری، آغاز گفتگوهای تجاری ژاپن و آمریکا ، پایبندی چین به برجام، اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه درباره توافق ادلب و موافقت نمایندگان حزب کارگر بریتانیا با همه‌پرسی مجدد در مورد برگزیت ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

الکوثرفارسی:  وزرای امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه در نشستی سه‌جانبه در نیویورک، بار دیگر بر عزم راسخ سه کشور برای ادامه تلاش‌های مشترک به منظور تسریع در روند حل و فصل سیاسی اوضاع در سوریه تاکید کردند. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  ،”سرگئی لاوروف”، ” محمدجواد ظریف ” و”مولود چاوش‌اوغلو”، وزرای امور خارجه روسیه، ایران و ترکیه در نشستی در نیویورک در حاشیه برگزاری نشست‌های شورای امنیت سازمان ملل در سطح بالا، روند اوضاع در منطقه ادلب و دورنمای حل و فصل سیاسی در سوریه را مورد بررسی قرار داده و بر قصد سه کشور برای ادامه تلاش‌ها به منظور تسریع در آغاز به کار کمیته قانون اساسی تاکید کردند.

الکوثرفارسی: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امیدوار است که ابزار مالی مدنظر 1+4 برای دور زدن تحریم‌های آمریکا و باز نگاه داشتن مجرای تأمین مالی ایران، چند روز قبل از شروع دور دوم تحریم‌های آمریکا، کار خود را شروع کند.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد که ابزار مدنظر ۱+۴ برای ایجاد امکان تعاملات بانکی با ایران، تا پیش از نوامبر اجرایی شود؛ ماه نوامبر از ۱۰ آبان و دور دوم تحریم‌های آمریکا از ۱۳ آبان آغاز می‌شود.قرار است که این کانال – در صورت ایجاد – به صادرات نفت، مبادلات بانکی و تجارت غیرنفتی ایران کمک کند.

یورونیوز:  سامانه دفاع موشکی آمریکا از اردن، بحرین و کویت برچیده می‌شود.روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه در ارتش آمریکا گزارش کرد سامانه‌های دفاع موشکی ایالات متحده از خاک اردن، بحرین و سوریه برچیده می‌شود.

خبرگزاری فارس: چین ادعای ترامپ درباره مداخله پکن در انتخابات آمریکا را رد کرد. به گزارش فارس، «وانگ یی» وزیر خارجه چین، ادعای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا  مبنی بر دخالت چین در انتخابات آمریکا را رد کرد. وانگ یی در نیویورک گفت که چین همیشه به اصول عدم مداخله، پایبند بوده است و انتظار دارد دیگر کشورها نیز به همین شیوه رفتار کنند.

خبرگزاری صداو سیما:  اعضای کمیته کارشناسان سازمان ملل در امور یمن با ابراز نگرانی از جنایت ها در این کشور، خواستار گسترش تحقیقات درباره جنایت جنگی در یمن شدند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ کمیته کارشناسان سازمان ملل در امور یمن، خواستار گسترش تحقیقات در مورد جنایت جنگی در این کشور شد.

 خبرگزاری مهر: چین با انتقاد از پرواز بمب‎افکن آمریکایی بر فراز منطقه راهبردی دریای چین جنوبی، خواستار تقویت همکاری نظامی دوجانبه ئر راستای کاهش اقدامات تحریک‎آمیز شد. به گزارش خبرگزاری مهر ، چین امروز پنجشنبه از آمریکا به دلیل به پرواز درآوردن بمب‌افکن‌ بی-۵۲ خود در نزدیکی دریای چین جنوبی انتقاد کرد و خواستار برداشتن گام‌های مؤثر از سوی واشنگتن در راستای بهبود روابط نظامی میان ۲ کشور شد.

رادیو چین:  روبرتو آزودو دبیر کل سازمان تجارت جهانی در برلین گفت: جنگ جهانی به شدت رشد اقتصادی جهان را تهدید می کند و هیچ منطقۀ جهان از تاثیرات منفی آن در امان نخواهد ماند.وی همین روز در مراسم «روز صنعت آلمان» اعلام کرد: در صورت بروز جنگ جهانی همه جانبه، اقتصاد جهان با تاثیرات منفی سنگینی روبرو خواهد شد. هیچ کس در این جنگ برنده نخواهد شد و هیچ منطقۀ جهان از تاثیرات منفی آن در امان نخواهد ماند.

ان .اچ.کی ژاپن:  ژاپن و آمریکا گفتگوهای تجاری را آغاز می کنند. شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، و دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، طی گفتگوهایی که روز چهارشنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار کردند، موافقت نمودند تا مذاکرات بر سر گسترش تجارت بین این دو کشور را آغاز کنند.

اسپوتنیک روسیه:  سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به نشست شورای امنیت در مورد منع اشاعه سلاح های هسته ای تاکید کرد برجام به عنوان یکی از قراردادهای مهم بین المللی باید همچنان حفظ شود. به گزارش اسپوتنیک ، گنگ شوانگ روز پنجشنبه در پکن تصریح کرد: حفاظت از توافقی که یک سند بین المللی محسوب می شود درحقیقت حراست از قوانین و حقوق بین الملل است.

تی .آر.تی ترکیه:  مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه گفت:  مذاکرات فشرده با روسیه و ایران درباره ادلب نتیجه مثبتی درپی داشت. وزیر امور خارجه ترکیه پس از نشست سه جانبه با وزرای خارجه روسیه و ایران در مقر سازمان ملل در نیویورک٬ در گفتگو با خبرگزاری آناتولی گفت: «توافق ادلب آخرین شانس برای دستیابی به یک راه حل سیاسی در بحران سوریه است. این توافقی است که سه کشور ضامن از آن حمایت می کنند. ما نباید این فرصت را از دست بدهیم».

دویچه وله : شمار اعضای حزب کارگر بریتانیا که خواستار اجرای برگزاری یک همه‌پرسی جدید در مورد برگزیت هستند، بسیار افزایش یافته است. بسیاری امیدوارند که بریتانیا همچنان عضو اتحادیه اروپا باقی بماند.اکثریت نمایندگان حزب کارگر بریتانیا در کنگره این حزب روز سه‌شنبه ۳ مهر (۲۵ سپتامبر) موافقت خود را با  برگزاری یک همه‌پرسی مجدد در مورد برگزیت اعلام کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *