جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟

در حالی اعتراض دانشجویان در امریکا وارد سومین هفته خود شده که خشونت‌ها علیه دانشجویان شدت گرفته است. اما معترضان چه کسانی هستند و چه انگیزه‌ای دارند و چه خواسته‌هایی را دنبال می‌کنند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

شورای روابط اسلامی – آمریکایی خطاب به بایدن: کمک به نسل کشی در غزه را متوقف کنید

تهران- ایرنا- شورای روابط اسلامی-آمریکایی از اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره اعتراضات حامیان فلسطین انتقاد کرده و خواستار قطع کمک به نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی شد.

گورهای جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

با کشف تعداد بیشتری از گورهای جمعی در نقاط مختلف نوار غزه و بیرون آوردن پیکرهایی بدون سر، دست، پوست و یا با دست و پاهای بسته و نیز اجسادی که هنوز سرم و وسایل پزشکی به آنها وصل هستند، اجساد کودکان و اجسادی که به شدت متلاشی شده‌اند، ابعاد دیگری از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملاتش به نوار غزه نمایان شده و مسوولان مختلف آغاز تحقیقاتی بین‌المللی و مستقل درباره این گورها را خواستار شده‌اند.

Loading
ترامپ از نگاه افکار عمومی آمریکا

چرا ترامپ محبوب است؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شوراآنلاین – رسانه ها: به طور کلی جامعه آمریکا بیشترین اهمیت را به رفاه و مسائل اقتصادی و مسائل داخلی می دهد و همواره یکی از مهم ترین مسائل کاندیداها در انتخابات مسئله اقتصادی، رفاهی و داخلی بوده است. به هر حال این جامعه رای دهنده یا رای دهندگانی که به ترامپ رای دادند، ممکن است ترامپ را به عنوان یک کارآفرین یا یک شخص ارزشمند قابل اعتماد بدانند که توانسته است در حوزه اقتصادی یا صنعتی یا خدماتی که برنامه ریزی کرده است، موفق باشد.

* دکتر امیر هوشنگ  میرکوشش

در ارتباط با انتخابات آمریکا و نظر بلندپایگان حزب جمهوری خواه نسبت به دونالد ترامپ در ابتدا لازم است که بحثی روانشناختی از شخصیت ترامپ و جامعه آمریکا مطرح شود. ترامپ تاجر و سرمایه دار آمریکایی زمانی که کاندیداتوری خود را در سال 2016 اعلام کرد، کسی تصور نمی کرد که در نهایت به پیشتازی حزب جمهوری خواه آمریکا برسد و نماینده حزب جمهوری خواه در انتخابات 2016 ایالات متحده آمریکا شود و به راحتی رقبای جمهوری خواه خود را پشت سر بگذارد. حتی هیچ یک از بلندپایگان حزب جمهوری خواه نیز چنین تصوری نداشتند که ترامپ به چنین مرحله ای برسد. ممکن است در نگاه اول کسانی که از بیرون به این موضوع نگاه  می کنند به دلیل شناخت  از شخصیت او با تمسخر به این موضوع نگاه نمایند. لذا باید این موضوع را بررسی کنیم که شخصی که خود را کارآفرین اقتصادی می داند و بر این موضوع مانور زیادی می دهد و تاکنون برای منتشر کردن عملکرد مالی و برآورد مالیاتی خود پیش قدم نشده است چگونه چنین شخصی می تواند نفر اول حزب جمهوری خواه برای انتخابات سال 2016 شود.

شکل گیری شخصیت ترامپ و مشاغل وی چون مالکیت کازینو و شخصیت برنامه های مستند، بسیار جالب و متفاوت بوده است.  عامل دیگری که در شکل گیری شخصیت دونالد ماربل ترامپ تاثیر به سزایی داشته است و توجه کمتری به آن شده است، نقش دین در شکل دهی به شخصیت اوست. همان طور که در اخبار آمده است، ترامپ در دوران کودکی خود مکررا به کلیسای پرسبیتری می رفته است و بعد از بزرگتر شدن به کلیسای ماربل می رود که از قدیمی ترین و شناخته شده ترین کلیساهای آمریکاست. او به طور متمادی به مدت پنجاه سال در مراسم یکشنبه های کلیسا شرکت می کرده است. از آن جا که هیچ گاه به طور رسمی عضو این کلیسا نشد، اما رابطه جالبی با کلیسا داشته و خود را یک مسیحی پرسبیتری معرفی نموده است. با این که کلیسای ماربل چنین کلیسایی نیست و بخش دیگری از کلیسای رفرم است که فرقه ا ی جداگانه است. ازدواج اول  او در کلیسای ماربل  انجام گرفته و یکی از معروف ترین کشیش های ایالات متحده عقد  ازدواج او را جاری می کند. خطبه عقد  ازدواج دوم او نیز در این کلیسا توسط روحانی وقت خوانده می شود. ترامپ در کمپین انتخاباتی خود از کلیسای ماربل نام می برد و این کلیسا بیانیه ای را صادر می کند که ترامپ عضو فعال این کلیسا نیست و به نوعی از ترامپ اظهار برائت می کنند. روحانی معروف این کلیسا که در سال 1993 فوت شده، طرفدار جمهوری خواهان بوده است و تاثیر قابل توجهی بر نحوه شکل گیری طرز تفکر ترامپ در ارتباط با زندگی داشته است. کشیش پیل، مولف کتابی به نام “قدرت مثبت اندیشی” است که در مباحث خود به خوش بینی و تلاش در جهت نیل به اهداف تاکید دارد و معتقد است که رسیدن به اهداف مادی و معنوی امری امکان پذیر است و در صورتی که انسان تفکر مثبت داشته باشد و جهت نیل به اهداف خود تلاش کند، قطعا موفق خواهد شد. تمرکز او صرفا بر روی پیروزی و موفقیت بوده است. ترامپ و پدر وی، کشیش پیل را فردی بی نظیر و واعظی فوق العاده می دانستند و طرز تفکر او را می ستودند. کشیش هم نحوه عملکرد ترامپ را مورد تحسین قرار می داده و معتقد بوده است که روزی ترامپ به یکی از برجسته ترین بسازبفروش های آمریکا تبدیل خواهد شد. از اینجا می توان نتیجه گرفت که فضای مذهبی کلیسا و این شخص روحانی، تاثیرات عمیقی بر شخصیت و رفتار آقای ترامپ بر جای گذاشته است.

 از طرف دیگر، در صورتی که بخواهیم جامعه آمریکا و جامعه رای دهنده جمهوری خواه را از جنبه روان شناختی مورد ارزیابی قرار دهیم و ببینیم که چه عاملی باعث شده است که این جامعه تاکنون از ترامپ استقبال کرده و باعث اوج گیری این شخص تا این مرحله در انتخابات شده است، بیشتر به جامعه آمریکا و  طبقه متوسط بر می گردد.  این بحث ذیل حزب جمهوری خواه مطرح می شود، یعنی اغلب افراد هوادار کسانی هستند که از نظر اقتصادی وضعیت متوسطی دارند و دائما به دنبال این هستند که وضعیت بهتری را از نظر اقتصادی در جامعه به دست بیاورند.

 به طور کلی جامعه آمریکا بیشترین اهمیت را به رفاه و مسائل اقتصادی و مسائل داخلی می دهد و همواره یکی از مهم ترین مسائل کاندیداها در انتخابات مسئله اقتصادی، رفاهی و داخلی بوده است. به هر حال این جامعه رای دهنده یا رای دهندگانی که به ترامپ رای دادند، ممکن است ترامپ را به عنوان یک کارآفرین یا یک شخص ارزشمند قابل اعتماد بدانند که توانسته است در حوزه اقتصادی یا صنعتی یا خدماتی که برنامه ریزی کرده است، موفق باشد. همچنین ممکن است جامعه آمریکا این موضوع را در اشل بزرگتر نیز قابل دسترسی بدانند و معتقد به این موضوع باشد که چنین کسی بتواند برای اقتصاد و طبقه متوسط جامعه کارهایی را انجام دهد. اصولا اقتصاد و داشتن درآمد دغدغه اصلی جامعه متوسط آمریکاست و ترامپ نیز از این زوایه به موضوع پرداخته است و پیام های تبلیغاتی او در این حوزه مطرح بوده است و خود را به عنوان کارآفرین موفقی جلوه داده است که می تواند مسائل اقتصادی آمریکا را حل کند

آینده رابطه ترامپ با جمهوری خواهان

شکاف در بین رهبران و شخصیت های حزب جمهوری خواه در مورد ترامپ به این گونه است که طیفی مخالف و طیفی سکوت کرده اند و بیشتر موافقان در رده های پایین حزب جمهوری خواه  (که شاید به نوعی در تعیین سیاست های حزب جمهوری خواه تعیین کننده نباشند) هستند. بنابراین، حزب جمهوری خواه به حیات خود ادامه خواهد داد و این شکاف و پیامدهای آن باعث از بین رفتن این حزب نخواهد شد. مگر این که با ورود ترامپ به کاخ سفید، حزب جمهوری خواه اکثریت مجلس ها را از دست بدهد و به نوعی ترامپ از به کارگیری مقامات حزبی در پست های دولتی جلوگیری کند که باعث شود حزب جمهوری خواه برای مدتی در سایه و سکون قرار گیرد، اما از عرصه حذف نخواهد شد و همیشه به عنوان یکی از دو حزب بزرگ ایالات متحده آمریکا باقی خواهد ماند.

رابطه ترامپ با جمهوری خواهان بستگی به انتخاب وی دارد. اگر ترامپ انتخاب نشود، تفکر و راه ترامپ عمقی ندارد و از بین خواهد رفت و به تاریخ خواهد پیوست. اما اگر ترامپ وارد کاخ سفید شود، بستگی به رفتار او دارد که در آن زمان چگونه با حزب جمهوری خواه و بزرگان حزب برخورد کند و چگونه خود را رئیس جمهور حزب جمهوری خواه بداند و یا خود را به صورت مستقل مطرح کند و به نوعی  از پست های دولتی حزب جمهوری خواه زدایی کند. همه این عوامل باعث خواهد شد که حزب جمهوری خواه حمایت خود را به طور کامل از ترامپ قطع کند و ترامپ به احتمال 90 درصد، رئیس جمهور یک دوره ای خواهد شد. تمام این موارد بستگی به آینده رفتارهای حزب جمهوری خواه و ترامپ و همچنین در طرف مقابل، رقبای حزب  یعنی دموکرات ها و بخش بزرگی از جامعه آمریکا دارد که ببینند چگونه شخصی که به این صورت رفتار و تبلیغ کرده است، در عمل چگونه رفتار خواهد کرد.

نتیجه گیری

عامل مهمی که باعث شد ترامپ تا این مقطع بالا بیاید و به نوعی متفاوت از رقبای حزب جمهوری خواه خود شناخته شود، این بود که از حیث اجتماعی خود را لیبرال نشان می دهد و این امر با توجه به سابقه مذهبی موجب تناقض و تضاد در شخصیت ایشان است. به عنوان مثال نسبت به ازدواج همجنس بازان یا قانون ماری جوانا مخالفتی نشان نداده است. از حیث نگرش اقتصادی خود را محافظه کار می داند و این موضوعات باعث شده است که افرادی که به نوعی به دنبال هنجارشکنی در جامعه آمریکا هستند به سمت وی جذب شوند. او نیز بارها گفته است که اگر در انتخابات پیروز نشود، به نوعی در انتخابات تقلب شده است و بسیاری از هواداران او نیز از این منظر به شکست احتمالی وی پرداخته اند. ناظران معتقدند که تفکر و راه ترامپ، عمری نخواهد داشت و با پیروزی کلینتون عملا به تاریخ خواهد پیوست.

بنابراین، هنوز در عمل مشخص نیست که چه کسی وارد کاخ سفید خواهد شد، اما اکثر مفسرین معتقدند که خانم هیلاری کلینتون با  برتری چند درصدی نسبت به ترامپ برنده انتخابات خواهد شد. همان طور که در مناظره اول خانم کلینتون خیلی حرفه ای و به عنوان سیاستمداری تراز اول مطرح شد. در مقابل ترامپ هیچ نشانی از سیاستمداری موفق را از خود نشان نداد. البته هنوز دو مناظره دیگر وجود دارد که این دو مناظره هم می تواند بر روند انتخابات تعیین کننده و تاثیرگذار باشد. اما به طور کلی در انتخابات قبلی این مناظرات، کمترین تاثیر را در نظر مردم آمریکا داشته است. البته باید به رای های الکترال کالج هم توجه داشته باشیم که خود می تواند در تعیین ریاست جمهوری آمریکا نقش موثری را ایفا کند.

* کارشناس مسائل امریکا

منبع: مرکز بین المللی مطالعات صلح

بازنشر یادداشت به معنای رد یا تایید نظرات نویسنده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *