جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

پاسخ تند سندرز به نتانیاهو: اعتراض به کشته شدن ۳۴ هزار فلسطینی، یهودستیزی نیست

تهران-ایرنا- «برنی سندرز» نماینده مجلس سنای ایالات متحده با رد اتهامات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه را یهودی‌ستیزی خواند، گفت: این اعتراضات ضدیهودی نیست وقتی شما ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و بیش از ۷۷ هزار نفر را مجروح کرده‌اید.

عکس | حضور تک‌تیراندازها بر بام خانه‌های اطراف دانشگاه های بزرگ آمریکا

بنا بر تصاویر منتشر شده و گزارش دانشجویان آمریکایی تک تیراندازان آمریکایی بر بام برخی خانه های مشرف به دانشجویان معترض در آمریکا مستقر شده و منتظر دستور برای هدف قرار دادن دانشجوبان هستند. منبع: خبرگزاری داشنجو

Loading
رویکرد ترامپ به برجام

توصیه اندیشکده آمریکن اینترپرایز به دونالد ترامپ

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:باانتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری جدید ایالات متحده ؛ موضوع برجام و سیاست خارجی وی درقبال ایران، باردیگر به بحث اصلی محافل سیاسی تبدیل شده است . ترامپ بارها برنامه جامع اقدام مشترک یا همان توافق هسته‌ای ایران را "بدترین توافقی که تاکنون مذاکره شده" و "فاجعه" خوانده است. اماآیا خروج آمریکا از برجام عاقلانه است؟

یک اندیشکده آمریکایی با تاکید بر اینکه خروج آمریکا از برجام، «عاقلانه» نیست، تاکید کرده است که دولت دونالد ترامپ باید ایران را به خروج از توافق هسته‌ای مجبور کند.

 در ادامه ارزیابی‌ها درباره مواضع رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در خصوص برجام، یک عضو ارشد اندیشکده آمریکایی یادداشتی با این عنوان منتشر کرده است: « آیا ترامپ می‌تواند از توافق هسته‌ای ایران خارج شود؟».

در مطلب «امریکن اینترپرایز» آمده است: «دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب بارها برنامه جامع اقدام مشترک یا همان توافق هسته‌ای ایران را “بدترین توافقی که تاکنون مذاکره شده” و “فاجعه” خوانده است». نویسنده یادداشت، در ابتدا از برجام به دلایلی از قبیل «عدم بازرسی‌ از اماکن نظامی» و «عدم تصویب رسمی پروتکل الحاقی توسط ایران»، به شدت انتقاد و جان کری را به دلیل تن دادن به خواسته‌های ایرانی‌ها شدیدا ملامت کرده است.

«مایکل روبین» نوشت: «آیا ترامپ می‌تواند از توافق(برجام) خارج شود؟ از نظر قانونی و حقوقی بله می‌تواند».

او ادامه داد: «رئیس‌جمهور اوباما با انجام یک مانور قانونی بسیار پیچیده توافق را پیش برد و نه از طریق تصویب آن در مجلس سنا. بخش اعظم توافق البته در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل تقدیس شده است و در نتیجه کنار زدن آن سخت‌تر خواهد بود اما همانطور که در مورد دیگر قطعنامه‌های شورای امنیت صادق است، با توجه به اقدامات ایران مثلا در زمینه توجیه برنامه موشک بالستیکش، امکان قابل ملاحظه‌ای برای مذاکره مجدد وجود دارد».

تحلیلگر آمریکایی در ادامه اما اذعان می‌کند که کنار زدن و خروج از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 از سوی آمریکا، «عاقلانه و هوشمندانه نیست».

وی نوشته است: «آیا عاقلانه و هوشمندانه خواهد بود که از توافق خارج شویم؟ جواب به این سوال آن است که نه عاقلانه نیست. (جان) کری توافقی را طراحی کرده که دادن پاداش‌ها به ایران در پیشانی و پیشاپیش آن قرار دارد. یک دیپلمات زرنگ‌تر و باهوش‌تر باید روی تحت قاعده درآوردن رفع تحریم‌ها و بازگرداندن دارایی‌های بلوکه شده به ایران در طول مدت توافق تمرکز می‌کرد اما کری آنچنان برای حصول به توافق مستاصل و درمانده بود که پاداش‌های ایران را پیشاپیش به این کشور داد. این معادل دیپلماتیک آن است که به کودک نوپا ابتدا دسر بدهید و از او درخواست کنید اسفناج هم بخورد».

در ادامه مطلب آمده است: «اگر ترامپ خواهان خروج از توافق باشد، این موضوع به ایرانی‌ها یک ذره هم آسیب نخواهد زد چون آنها شاید پاداش و جایزه معادل کل سرمایه‌گذاریشان در برنامه هسته‌ای‌شان را دریافت کردند».

تحلیلگر آمریکایی تاکید می‌کند: «خوب به جای خارج شدن(از برجام)، ترامپ شاید چه کار بکند؟ به دلیل خودمحوری کری و ترس او از  از بین رفتن توافق در صورت عدم اطاعت و فرمانبرداری کردن از جمهوری اسلامی، اجرای برجام دچار نقص و اشکال شده است. به ندرت اتفاق می‌افتد که با ضعف بتوان پیروز شد».

او ادامه داد: «رژیم ایران حماقت و خودمحوری کری را می‌فهمد و او را به سمت وا دادن و شل گرفتن همین محدودیت‌های ضعیف موجود در برجام سوق داده است. کری در بسیاری از موضوعات از قبیل برنامه غیرقانونی موشک بالستیک، تسامح در برابر فراتر رفتن ایران از چارچوب تعهداتش در قبال آب سنگین، تفاسیر این کشور از قواعد و مقررات بانکی و امتناع ایران از دادن اجازه بازرسی از اماکن و مراکز نظامی‌اش، تسلیم ایران شده است و اغلب مانند عامل بازرگانی و وکیل ایران رفتار می‌کند».

روبین افزود: «هر چند توافق(برجام) دچار نقص است، ترامپ باید صرفا آن را اجرا کند و ابتدائا نگرانی‌اش را به منافع آمریکا معطوف کند و نه اینکه تسلیم منافع ایران شود».

منبع: خبرگزاری فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *