جدیدترین مطالب

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

یادداشت خانم ماندانا تیشه یار که در همایش بین المللی به مناسبت «چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی در ایران» که توسط انستیتو شرق شناسی در آکادمی علوم روسیه در سوم و چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد، نوشته شده است. 

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

در حالی که طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی و همچنین غربی‌ها، حماس را متهم به کارشکنی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل سرا کرده‌اند که هره‌های کلیدی این جنبش فلسطینی به کرات طرح‌های خود را برای پایان دادن به کشتار و جنایت اشغالگران در باریکه غزه رائه کرده‌اند. در این باره گفته‌های روز چهارشنبه خلیل الحیه در مصاحبه با الشرق می‌تواند یکی از بارزترین نمونه‌هایی باشد که ثابت می‌کند حماس در عین حفظ خطوط قرمز و اصول مقاومت، برای پایان دادن به رنج بی‌پایان مردم غزه حاضر به انعطاف سیاسی هستند، کما اینکه در همین راستا خلیل الحیه در مقام  نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از شروط این جنبش برای کنار گذاشتن اسلحه رونمایی کرده و گفته به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطینی این کار را انجام خواهد.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

گزارش سازمان ملل از زنده به گورشدن 20 نفر در بیمارستان ناصر

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل با اشاره به اینکه شناسایی بسیاری از اجساد کشف شده از گورهای جمعی در بیمارستان ناصر غزه به دلیل تجزیه و تکه تکه شدن و … ممکن نیست تاکیدکرد شواهد حاکی از زنده به گور شدن دست کم 20 نفر در این بیمارستان است.

Loading

نحوه تصمیم‌گیری ترامپ برای خروج از برجام

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: یک روزنامه آمریکایی بامداد دوشنبه در گزارشی به شرح جزئیاتی از تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای برجام پرداخت.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال یکی از روش‌های مورد استفاده ترامپ برای تصمیم‌گیری در زمینه سیاست خارجی را روشی موسوم به «خودم تنهایی درستش می‌کنم» خوانده و نوشته او در همایش حزب جمهوری‌خواه در سال 2016 این جمله را به کار برد.

به نوشته رسانه آمریکایی، ترامپ 22 ماه بعد، روز 8 ماه می، به تنهایی روی یک میز چوبی در زیرزمین کاخ سفید نشست و مقابل دوربین‌‌های تلویزیونی با امضای چند سند آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد.

مقام‌های دولت آمریکا گفته‌اند: «این کار او موردی از فن نمایشگری بود که خود رئیس‌جمهور با به کارگیری فنون آموخته‌شده در برنامه‌های تلویزیونی واقع‌نما آن را طراحی کرده بود. او بعد از دو سال مخالفت با توافق می‌خواست دنیا قلم گذاشتنش روی کاغذ را ببیند.»

وال‌استریت‌ژورنال نوشته است: «آن حرکت تکروانه، میل وافرش برای انجام اقدامات یکجانبه را نشان داد و در تقابل با شادمانی‌های دیپلمات‌های هفت کشور و اتحادیه اروپا هنگام تأیید برجام سه سال قبل‌تر قرار گرفت. این اقدام، همچنین دیدگاه ترامپ را نسبت به آمریکا نشان داد که به عنوان قدرتی یکه‌تاز آماده است از گذشته‌ها فاصله گرفته، با تهدیدها مقابله کند و شریکان بالقوه را در برابر اراده این کشور به زانو درآورد.» 

رسانه آمریکایی در ادامه بر اساس گفته‌های منابع مطلع به نقل مضمون جلسه‌ای پرداخته که ترامپ 6 ماه بعد از تأیید برجام در تیرماه ماه سال 1396 با مشاورانش داشته است. 

مطابق این گزارش، ترامپ ماه ژانویه (دی‌ماه) ترامپ همراه با دستیارانش در امور خارجی در دفتر کارش در کاخ سفید نشسته بود و می‌گفت که در ضرب‌الاجل بعدی برجام را تأیید نخواهد کرد؛ موعد قبلی که او برجام را تأیید کرده بود، 6 ماه قبل‌تر (تیرماه) بود.  

او بعد از یک ساعت کشمکش با تیمش که می‌گفتند در آستانه رسیدن به پیشرفت‌هایی در مذاکرات با متحدان اروپایی هستند گفت: «اَه، لعنتی. یک بار دیگر برایتان تمدیدش می‌کنم.»

منابع مطلع به وال‌استریت‌ژورنال گفته‌اند با آنکه ترامپ ارزش چندانی برای ادامه مذاکرات با اروپایی‌ها یا فرصت دادن به کنگره برای تقویت برجام نداشت، آن روز نرم شد.  

«باب کورکرام را نجات دهند، اما متوجه شدند که او تصمیمش را گرفته است. 

یک منبع مطلع می‌گوید ترامپ در دیداری با دستیارانش در ماه می گفت: «بسیار خوب؛ من قصد دارم آن را پاره کنم.»

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *