جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

پیامدهای پیروزی راستگرایان در انتخابات ایتالیا و نگرانی‌های اروپا

۱۴۰۱/۰۷/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا تاکید کرد: پیروزی حزب «برادران ایتالیا» هشداری برای همگرایی اروپایی است و از سوی رهبران اتحادیه و یا فدرال‌گرایان اروپایی به عنوان یک تهدید نگریسته می‌شود.

امیرحسین عسکری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به پیروزی راستگرایان در انتخابات اخیر در ایتالیا خاطرنشان کرد: پیروزی حزب «برادران ایتالیا» در انتخابات ۲۰۲۲، با ویژگی اروپا ستیزی، مخالفت با مهاجرت، محافظه‌کاری و ملی‌گرایی افراطی مؤید پیروزی راست‌ترین جریان سیاسی در این کشور است که می‌تواند اتحادیه اروپا را در معرض تهدید واگرایی و گسست یا بحران قرار دهد.

وی با بیان اینکه ایتالیا به واسطه موقعیت و جایگاه منحصر به فردی که برای اتحادیه اروپا و قاره اروپا دارد از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: از یک سو ایتالیا به عنوان سومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا شناخته می‌شود و از سوی دیگر این کشور بزرگترین دریافت کننده بودجه از نسل بعدی اتحادیه اروپا است. علاوه بر این، نهادها و شرکای اروپایی به دولت جدید ایتالیا از این زاویه نگاه می‌کنند که آیا دولت جدید که جایگزین ائتلاف «وحدت ملی ماریو دراگی» می‌شود، به همان اندازه در پیشبرد اصلاحات لازم برای واجد شرایط بودن در حمایت و صرف هزینه‌های دریافتی به موقع و کارآمد مؤثر خواهد بود یا خیر؟

 

نگرانی اروپا نسبت به پیروزی راستگرایان در ایتالیا

این تحلیلگر مسائل اروپا با یادآوری اینکه ایتالیا از نظر مالی یکی از بزرگترین دولت‌های بدهکار اتحادیه اروپا محسوب می‌شود، گفت: نگرانی‌های اروپایی‌ها در این زمینه در مطبوعات مختلف انعکاس یافته است.

عسکری ادامه داد: اما اهمیت انتخابات ایتالیا تنها معطوف به مسائل مالی، سهام، بازار و اوراق قرضه نیست. جنگ اوکراین نوع دیگری از مباحث را در این زمینه مطرح کرده است. در طول جنگ اوکراین، دولت «دراگی» نقش رهبری را در اتحادیه اروپا و ناتو ایفا کرد. اینکه آیا دولت بعدی ایتالیا به همان اندازه در حمایت از اوکراین یا مخالفتش با تهاجم روسیه ثابت قدم و استوار است، سؤال دیگری است که در اینباره مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه حزب برادران ایتالیا، حزب راست افراطی و به عبارتی راست‌ترین حزب سیاسی در ایتالیا است، اضافه کرد: رهبر این حزب، جورجیا ملونی، در انتخابات ۲۰۲۲ ایتالیا توانست با کسب ۲۶ درصد آراء حزبش را به بزرگترین حزب ایتالیا تبدیل کند. بنابراین، دولت بعدی ایتالیا از نظر طیف سیاسی راستگراترین دولت این کشور پس از جنگ جهانی دوم خواهد بود و ملونی نیز به عنوان نخستین نخست وزیر زن در این کشور دولت خود را تشکیل خواهد داد.

عسکری گفت: حزب «برادران ایتالیا» یک انشعاب راست از درون حزب «خلق آزاد» به رهبری «سیلیو برلوسکونی» است. این حزب از نظر عقبه و سابقه سیاسی وارث حزب «اتحاد ملی» است که در سال ۲۰۰۹ در حزب «خلق آزاد» ادغام شده است. حزب اتحاد ملی از نظر مشی سیاسی یک حزب «نئوفاشیست» و جمهوری خواه بود که با تلاش اعضای سابق حزب منحل شده‌ ملی فاشیست تاسیس شده بود.

این تحلیلگر مسائل اروپا تصریح کرد: از نظر گرایش سیاسی، این حزب دارای مؤلفه‌های ملی گرایی، محافظه کاری، محلی گرایی یا بومی گرایی، مخالفت با مهاجرت و بدبینی نسبت به اروپا است و البته در سطح اروپا، این حزب از طیف محافظه کاران و اصلاح طلبان اروپا محسوب می‌شود.

عسکری یادآور شد: پیروزی جریان راست افراطی در ایتالیا که از دوره پس از جنگ جهانی دوم تاکنون سابقه نداشته، دو واکنش برجسته در اروپا دربرداشته است: از یک سو، جریانهای راست افراطی اروپایی در سایر کشورها، به جورجیا ملونی و حزب او تبریک گفتند؛ اما واکنش دوم همراه با نگرانی و تردید در خصوص آینده نقش ایتالیا در اروپا و اتحادیه بود.

 

پیامدهای پیروزی راستگرایان

این کارشناس مسائل اروپا درخصوص پیامدهای پیروزی راستگرایان در انتخابات ایتالیا اظهار داشت: مؤلفه‌های ایدئولوژیک و مشی سیاسی حزب برادران ایتالیا و رهبر این حزب، نگرانی‌های فزاینده‌ای را برای اروپایی‌ها دربرداشته است؛ چراکه نخستین و بارزترین ویژگی این حزب سیاسی بدبینی به اروپا است و می‌تواند اتحادیه اروپایی را در وضعیت بحرانی‌تری نسبت به گذشته قراردهد. این حزب همواره خواستار بازنگری در قوانین و معاهدات اروپایی بوده و از حامیان سرسخت برگزیت در بریتانیا نیز محسوب می‌شود. در واقع، نخستین پیامد این انتخابات برای اروپا و اتحادیه اروپا را می‌توان تضعیف احتمالی همگرایی اروپایی در آینده دانست.

وی ادامه داد: این حزب می‌تواند بر تقویت جریان‌های راست افراطی درسراسر اروپا نیز تأثیر داشته باشد. با درنظرگرفتن کسب قدرت در سایر کشورهای اتحادیه توسط احزاب راست سیاسی و یا نفوذ آنان درساختار سیاسی، مانند مجارستان، لهستان و حتی فرانسه، پیروزی حزب «برادران ایتالیا» یک هشدار برای همگرایی اروپایی محسوب می‌شود که از سوی رهبران اتحادیه و یا فدرال گرایان اروپایی به عنوان یک تهدید نگریسته می‌شود. علاوه براین، در سایر کشورها نیز ممکن است احزاب راست افراطی و ضداروپا انگیزه بیشتری برای فعالیت سیاسی پیدا کنند.

عسگری با بیان اینکه این حزب تا پیش از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین خواستار بهبودی روابط با روسیه بود، اضافه کرد: این حزب، پس از وقوع جنگ اوکراین در۲۴ فوریه ۲۰۲۲، ضمن محکوم کردن تهاجم روسیه به اوکراین خواستار ارسال سلاح به کی یف برای مقابله با تهاجم پوتین شد. با این حال، «پولیتیکو» درگزارشی این احتمال را مطرح کرد که سرنگونی دولت ماریو دراگی در نتیجه سیاست‌های پنهانی روس‌ها بوده و از این رو، به قدرت رسیدن جورجیا ملونی می‌تواند جبهه اروپایی را در مقابل تهاجم روسیه به اوکراین تضعیف کند.

وی ادامه داد: از دیگر تأثیرات و پیامدهای احتمالی انتخابات ایتالیا برای اروپا و اتحادیه را می‌توان گسست در جبهه واحد اروپایی علیه روسیه دانست. درواقع، این سؤال برای رهبران اروپا و ایالات متحده بسیار مهم است که آیا ایتالیا همچنان به عنوان بخش محکم و قابل اعتماد اروپا و غرب در قبال روسیه عمل خواهد کرد یا خیر؟

عسکری در پایان گفت: از نظر اقتصادی نیز، از آنجا که ایتالیا سومین اقتصاد بزرگ اتحادیه شناخته می‌شود، پیروزی راست افراطی در این کشور با ویژگی بارز اروپاستیزی، در صورتیکه منجر به لغو  برخی معاهدات اروپایی از سوی ایتالیا شود، علاوه بر تضعیف اتحادیه و انشقاق در اروپا، می‌تواند از حیث اقتصادی نیز ضربه‌ای بزرگ و برجسته به اروپا و اتحادیه وارد کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *