جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

عکس | حضور تک‌تیراندازها بر بام خانه‌های اطراف دانشگاه های بزرگ آمریکا

بنا بر تصاویر منتشر شده و گزارش دانشجویان آمریکایی تک تیراندازان آمریکایی بر بام برخی خانه های مشرف به دانشجویان معترض در آمریکا مستقر شده و منتظر دستور برای هدف قرار دادن دانشجوبان هستند. منبع: خبرگزاری داشنجو

ساختار امنیتی اوراسیا: از ایده تا عمل

روسیه و چین هر دو در حالت رقابت با آمریکا هستند، هرچند در مورد روسیه عملاً وارد فاز باز و آشکار شده است اما در مورد چین هنوز کاملاً خود را نشان نداده ولی حداقل، ایده مقابله مشترک با مهار دوگانه ایالات متحده در مسکو و پکن مورد حمایت قرار می‌گیرد.

Loading

تحلیلی بر نشست ائتلاف ضد داعش در مراکش

۱۴۰۱/۰۳/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: کارشناس مسائل خاورمیانه درباره برگزاری نشست اخیر ائتلاف بین‌المللی به اصطلاح ضد داعش در مراکش گفت: «نشست ائتلاف جهانی برای مبارزه علیه داعش در مراکش که در آن نمایندگان 83 کشور جهان شرکت داشتند، از وجود یک اراده بین‌المللی برای تقابل با جریان‌های تکفیری و تروریستی حکایت دارد؛ هر چند که این اراده در صحنه عمل با چالش‌هایی مواجه بوده است.»

حسن هانی‌زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «درواقع نشست مغرب برای ایجاد سازوکار مبارزه با داعش یک نشست شکلی و ظاهری و فاقد ابزارهای اجرایی برای سرکوب این گروه تروریستی است.»

به گفته این کارشناس «نشست مراکش اگر چه نخستین نشست در خصوص مبارزه با گروهک‌های تروریستی نیست، اما این نوع نشست‌ها، بدون خروجی عملی و شکل‌گیری یک ساز‌وکار عملیاتی برای سرکوب گروهک‌های تروریستی محکوم به شکست است.»

هانی‌زاده با بیان اینکه داعش یک جریان تروریستی-تکفیری خطرناک تلقی می‌شود، افزود: «این جریان برای نخستین بار در سال 2011 و همزمان با آغاز بحران نفس‌گیر سوریه وارد صحنه عملیاتی شد.» به گفته این کارشناس داعش طی این سال‌ها جنایاتی مرتکب شد که در تاریخ نظیر آن کمتر مشاهده شده است.

کارشناس مسائل خاورمیانه توضیح داد: «گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد که عناصر تروریستی داعش از سال 2009 تحت نظارت افسران سازمان سیا آمریکا و موساد اسرائیل در پادگانی در منطقه “الرمثه “اردن واقع در مرز مشترک اردن و سوریه آموزش دیده‌اند.»

همچنین هانی‌زاده تاکید کرد که برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز به دستور آمریکا و برخی دولت های اروپایی، هزینه نقل و انتقال و آموزش عملی عناصر داعش در اردن را پرداخت کرده‌اند.

وی تشریح کرد که شمار عناصر زیرمجموعه این گروهک تروریستی 170 هزار تن تخمین‌زده می‌شود که از 80 کشور مختلف جهان به این گروهک پیوسته‌اند.

هانی‌زاده با اشاره به اینکه داعش به تدریج وارد عراق، افغانستان و در نهایت آفریقا شده، افزود: « هم اینک این جریان تروریستی به صورت سازمان یافته اما بدون هدف استراتژیک به کشتار‌ مردمی می‌پردازد.»

به گفته این کارشناس، برآیند گزارش‌ها نشان می‌دهد که آمریکا، عربستان، انگلیس، امارات و رژیم صهیونیستی در شکل‌گیری این مجموعه ضد‌انسانی نقش داشتند و در طول 12 سال گذشته بیش از 80 میلیارد دلار کمک مالی در اختیار این گروهک قرار داده شده است.

وی با تشریح این موضوع که چگونه این 170 هزار عنصر تروریستی آموزش دیده  از 80 کشور به سوریه وارد شده‌اند، گفت: «این مسئله نشان می‌دهد که قدرت‌های بزرگی در جهان در سازماندهی و انتقال این تروریست‌ها نقش داشته‌اند.»

هانی‌زاده ادامه داد: «هر چند به موازات داعش، گروهک‌های دیگری مانند جیش الاسلام، لواء التوحید، جبهه النصره، لواء البراء و داعش خراسان موجودیت خود را در سوریه، عراق و افغانستان اعلام کردند اما نقش تهاجمی داعش در کشتار مردم بیگناه پررنگ‌تر است.»

کارشناس مسائل خاورمیانه این موضوع را تشریح کرد که داعش در سوریه، عراق و افغانستان در کشتار شیعیان، علوی‌ها و اقلیت‌های دیگری مانند ایزدی‌ها (در عراق) نقش داشت که غرب و جامعه جهانی هیچگونه اقدامی برای تقابل با این جریان تروریستی انجام ندادند.

وی با اشاره به اینکه بر اساس گزارش‌های موجود اکنون تاریخ مصرف داعش برای آمریکا و غرب به پایان رسیده، گفت: «اما انتقال این مجموعه از غرب آسیا به آفریقا نگرانی‌هایی برای کشورهای آفریقایی بوجود آورده است.»

هانی‌زاده افزود: «‌طبیعی است وجود گروهک تروریستی داعش و سایر مجموعه‌های تروریستی می‌تواند در خدمت اهداف آمریکا، رژیم صهیونیستی و غرب قرار گیرد اما در نهایت این مجموعه مانند القاعده با غرب دچار چالش خواهد شد.»

این کارشناس توضیح داد: «‌القاعده که توسط آمریکا و عربستان و با هدف تقابل با ارتش سرخ شوروی در افغانستان تاسیس شد، در مسیر راه و پس از شکست دادن ارتش شوروی با ایالات متحده دچار اختلاف شد و حادثه 11 سپتامبر 2001 میلادی را رقم زد . لذا نشست مغرب برای ایجاد سازوکار مبارزه با داعش یک نشست شکلی و ظاهری و فاقد ابزارهای اجرایی برای سرکوب این گروهک است.»

وی با بیان اینکه برای مبارزه واقعی با گروهک‌های تروریستی از جمله داعش، القاعده و بوکوحرام باید همه کشورهای جهان بدون استثناء و صرف‌نظر از اختلافات سیاسی دست به دست هم بدهند، تاکید کرد اما متاسفانه در ادبیات سیاسی آمریکا و غرب هرگاه تروریسم در خدمت منافع این کشورها باشد تروریسم “خوب” و هرگاه با منافع غرب در تضاد باشد تروریسم” بد “تلقی می‌شود.

هانی‌زاده در نهایت گفت: «جمهوری اسلامی ایران که بیشترین هزینه ناشی از مقابله با گروهک‌های تروریستی را در عراق، سوریه و افغانستان متحمل شده به دلیل برخورداری از تجربه میدانی می‌تواند به کانون مهمی برای مبارزه با تروریسم تبدیل شود.»

وی تاکید کرد : «از این رو نشست مبارزه با داعش در مراکش مغرب هرچند دیر هنگام و با تاخیر زیاد برگزار شده، اما می‌تواند مقدمه‌ای برای حرکت جدی جامعه جهانی در راستای نابودی همه جریان‌های تکفیری تروریستی تلقی شود، مشروط به آنکه حامیان دیروز داعش، قصد واقعی برای مقابله با آن داشته باشند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *