جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
کارشناس مسائل غرب آسيا در گفتگو با سايت شورا بررسی کرد

آثار راهبردی آزادسازی حلب

۱۳۹۵/۰۹/۲۸ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسایل غرب آسیا تصریح کرد: شکست پروژه تروریسم در سوریه، شکست پروژه‌ای بین‌المللی است و به همین نسبت نیز در افول اقتدار قدرت‌هایی که تروریسم را برای خودشان یک موقعیت قدرت بخش می‌دانند تأثیر خواهد داشت.

سعد الله زارعی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به  پیروزی مقاومت در حلب و پیامدهای منطقه‌ای و بین‌المللی آن بر این نکته تأکید کرد که آزادی حلب پایان کار نیست و ازاین‌پس درگیری‌ها به ترتیب اولویت به سمت نقاط دیگر سوق پیدا خواهد کرد و در ماه‌های آینده طبیعتاً شاهد کارزاری پرشدت‌تر میان ارتش و نیروهای تروریستی در سوریه خواهیم بود.

آنچه در ادامه می‌آید متن کامل این گفتگوست:

پرسش: روز دوشنبه 22 آذرماه ارتش سوریه با کمک متحدان خود تقریباً کنترل کامل حلب را که از چهار سال پیش تحت اشغال مخالفان دولت سوریه بود، به دست گرفت و رسانه‌های معتبر بین‌المللی به نقل از منابع سوری این خبر را انتشار دادند.  آثار راهبردی و اهمیت آزادسازی حلب چه بود؟

حلب طی چند سال گذشته به مرکزی تبدیل‌شده بود که از طریق آن، کل مناطق سوریه ازلحاظ تجهیزات و نیروهای تروریستی تحت پوشش قرار می‌گرفت. درواقع بعد از عملیات القصیر که توسط حزب‌الله انجام گرفت و امکان ارسال تسلیحات از لبنان برای تروریست‌ها از بین رفت، نقطه مرکزی تجهیز و تسلیح تروریست‌ها شهر حلب بود. لذا آزادسازی حلب از جهت اینکه نقطه تجهیز تروریست‌ها را از بین خواهد برد، تأثیرات مهمی در کنترل و مهار تروریسم در این منطقه خواهد داشت. به‌بیان‌دیگر وقتی حلب به دست ارتش می‌افتد، معنایش این است که ارتش آسان‌تر می‌تواند بقیه مناطق را در جنوب، شرق و شمال غرب سوریه پاک‌سازی کند و به عملیات ارتش در سایر مناطق سرعت می‌دهد. درواقع، آزادی حلب باعث خواهد شد تا گرایش عمومی مردم سوریه نیز برای کمک به دولت در آزادسازی ادلب، درعا، دیرالزور و قنیطره بیشتر شود.

نکته دوم این است که تروریسم سوریه به کشورهای خارجی نظیر ترکیه، عربستان، قطر و آمریکا متکی است و این پشتیبانی‌ها عمدتاً از طریق مرزهای ترکیه انجام می‌گرفت. بنابراین تصرف حلب توسط ارتش سوریه درواقع سبب قطع بخش عمده‌ای از مداخلات خارجی در سوریه خواهد شد. از طرف دیگر پیروزی ارتش در جنگ حلب و موفقیت آن در مهار تروریسم، اعتمادبه‌نفس بالایی را به ارتش سوریه می‌دهد و متقابلاً اعتمادبه‌نفس را از تروریست‌ها می‌گیرد. لذا در مبارزه با تروریسم، آزادی حلب یک نقطه عطف مهم به شمار می‌آید.

بنابراین این پیروزی می‌تواند نشان‌دهنده شکست سیاست‌های منطقه‌ای حامیان تروریست‌ها همچون ترکیه، عربستان، امارات و قطری باشد که هزینه‌های زیادی در حمایت از مخالفان اسد کردند، اما نتیجه‌ای نگرفتند. اما مسئله مهم‌تر در خصوص این کشورها، شکست اخلاقی آن‌هاست. درواقع شکست اخلاقی برخلاف شکست سیاسی یا شکست نظامی، دارای آثار بسیار عمیق‌تر و طولانی مدت‌تر است. چراکه در اینجا این سؤال برای افکار عمومی جوامع عربی همیشه باقی خواهد ماند که چگونه ممکن است که یک دولت عرب علیرغم شعار ناسیونالیسم عربی، ملت دیگر عربی را مورد تاخت‌وتاز قرار داده و چطور می‌شود که یک کشور ثروتمند، یک کشور فقیر را موردتهاجم قرار دهد؟

پرسش: با توجه به تلاش‌های متعدد جبهه عربی-غربی برای تصویب قطعنامه‌های آتش‌بس در سازمان ملل، دلیل حمایت روسیه و چین از عملیات آزادسازی حلب و استفاده از حق وتو علیه این قطعنامه‌ها چیست؟

باید توجه داشت که هم روسیه و هم‌چین از پدیده تروریسم احساس نگرانی دارند، لذا مهار تروریسم در سوریه به‌نوعی به شکست این پدیده در مناطق آلوده چین ازجمله ایالت سین کیانگ و همچنین مناطق آلوده به تروریسم در حواشی روسیه مانند چچن و مناطق متصل به قفقاز منجر خواهد شد. لذا مسکو و پکن در مبارزه با تروریسم و به‌خصوص در به شکست کشاندن آن در سوریه و عراق انگیزه‌های بالایی دارند.

پرسش: با در نظر گرفتن اهمیت آزادسازی حلب، این مسئله چه آثار و تبعاتی در سطح بین‌المللی خواهد داشت؟

تروریسم در سوریه یک تروریسم بومی نیست، بلکه یک تروریسم تحت اشراف و حمایت بین‌المللی و منطقه‌ای است. لذا شکست پروژه تروریسم در سوریه، شکست یک پروژه بین‌المللی است و به همین نسبت نیز در افول اقتدار قدرت‌هایی که تروریسم را برای خودشان یک موقعیت قدرت بخش می‌دانند، تأثیر خواهد داشت. بر همین اساس شاهد بودیم که در ماجرای آزادسازی حلب به‌خصوص در هفته‌ها و روزهای آخر منتهی به آزادسازی این شهر، تمام قدرت‌های غربی و سازمان‌های مرتبط با آن‌ها مانند شورای امنیت سازمان ملل و ناتو پای‌کار آمدند تا این اتفاق یعنی آزادسازی در حلب روی ندهد.

اما در سوی دیگر، این پیروزی برای روسیه به‌عنوان شریک مهم پیروزی نظامی حلب، باعث افزایش پرستیژ بین‌المللی و بازگشت این کشور به صحنه جهانی خواهد شد و همین امر انگیزه مسکو برای مقابله بانظم تک‌قطبی به رهبری آمریکا را افزایش خواهد داد.

اما نکته دیگری که از جنبه بین‌المللی قابل‌بررسی است، اینکه به‌هرحال در نقطه مقابل جبهه تروریسم یک جبهه انقلابی وجود دارد که شاخص‌ترین عضو این جبهه جمهوری اسلامی ایران است و پیروزی در حلب سبب اقتدار بیشتر این جبهه خواهد شد و اعتبار آن را در سطح بین‌المللی افزایش خواهد داد.

پرسش: اکنون‌که حلب از دست تروریست‌ها آزادشده است، چه سرنوشتی برای آنها می‌توان متصور بود و به‌طورکلی چشم‌انداز صلح در سوریه به چه صورت خواهد بود؟

به‌طور طبیعی ازآنجایی‌که سوریه همچنان از پدیده تروریسم به‌شدت رنج می‌برد و ۵ استان دیگر از سوریه عملاً در اشغال تروریست‌ها قرار دارد، بنابراین چشم‌انداز به این صورت است که درگیری‌ها به سمت نقاط دیگر به ترتیب اولویت سوق پیدا کند و طی ماه‌های آینده طبیعتاً شاهد کارزاری پرشدت‌تر میان ارتش و نیروهای تروریستی در سوریه خواهیم بود. معتقدم دومینوی پیروزی در حلب به پنج استان دیگری که آلوده به حضور تروریست‌ها هستند شامل ادلب، دیرالزور، رقه، قنیطره و درعا نیز در یک‌فاصله نه‌چندان طولانی خواهد رسید و بقیه سوریه هم از اشغال تروریسم آزاد خواهد شد. در این میان باید توجه داشت که صلح با تروریسم در سوریه معنا و مفهوم ندارد؛ اگر صلح به معنای امنیت بخشی باشد، امنیت بخشی از طریق حذف تروریسم و گروه‌های تروریستی قابل‌تصور است. اما صلح به مفهوم کلی خودش با عملیات ارتش قابل تحقق است و می‌توان این چشم‌انداز را متصور بود که در پی عملیات مختلف آرامش و امنیت به مناطق گوناگون سوریه بازگردد. همچنین بعدازآنکه سوریه از تروریسم پاک‌سازی شود، نوبت به ابتکارات و طرح‌های سیاسی می‌رسد که ملت سوریه باید با همگرایی درونی شرایط سیاسی آینده را به‌نوعی رقم بزنند. درعین‌حال دولت سوریه بعد از دوره امنیتی با اولویت قرار دادن مسائل اقتصادی کار بازسازی زیرساخت‌ها را آغاز خواهد کرد و در این خصوص کشورها باید برای بازسازی سوریه همکاری لازم را داشته باشند. اگرچه جنگ سخت و چندلایه است، اما این‌گونه نیست که برخورد با چنین جنگی خارج از توانایی و مدیریت ارتش سوریه و جبهه مقاومت باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *