جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

بورل: موجودیت اوکراین به ما وابسته است/ می‌توانم با قطع کمک‌ها، ۲ هفته‌ای به جنگ پایان دهم

بورل گفت: موجودیت اوکراین به ما وابسته است. من می‌توانم با قطع کمک‌ها، ۲ هفته‌ای به جنگ پایان دهم. اگر تامین تسلیحات برای اوکراین را قطع کنم، اوکراین نمی‌تواند مقاومت کند، تسلیم خواهد شد و جنگ به پایان می‌رسد.

رئیس سیا وارد قاهره شد

تهران- ایرنا- منابع خبری جمعه شب گزارش دادند که رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای گفت وگو درباره جنگ غزه ساعتی پیش وارد قاهره پایتخت مصر شد.

Loading

چشم‌انداز اختلافات آمریکا و اروپا در قبال چین

۱۳۹۹/۱۱/۲۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا با اشاره به گفتگوی راهبردی بین وانگ یی، وزیر امور خارجه چین و امانوئل بون، مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهوری فرانسه تأکید کرد که نشست اخیر مقامات بلند‌پایه چین و فرانسه ازاین‌جهت مهم است که ما شاهد پررنگ شدن و تشدید تنش میان چین و آمریکا هستیم و به‌نوعی یک شکاف عمیق میان دولت‌های اروپایی و آمریکا در زمینه چگونگی مقابله با چین به وجود آمده است.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گفت: «چین ظرف ۴ دهه گذشته با پیوستن به نهادهای بین‌المللی و استفاده از تمام فرصت‌ها برای تجارت جهانی و نفوذ در بازارهای غربی، هم‌اکنون در آستانه تبدیل‌شدن به قدرت اول اقتصادی جهان است و در عرصه نظامی نیز پس از آمریکا، بزرگ‌ترین بودجه دفاعی را دارد و می‌کوشد با پروژه بزرگ «‌راه ابریشم»، تجارت چین با اروپا، آسیا و آفریقا را برای دهه‌های آینده توسعه دهد.»

مکی با تأکید بر اینکه این مسئله خطر عمده‌ای برای سیاست‌های جهانی آمریکا است، افزود: «این امر، رقابتی جدی را میان آمریکا و اروپا ایجاد کرده است.»

این کارشناس معتقد است که تقریباً هیچ تفاوتی میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها نسبت به سیاست مهار چین وجود ندارد و ادامه داد: «همان‌طور که دولت باراک اوباما در راهبرد ۱۰ ساله امنیت ملی آمریکا، چین را به‌عنوان مهم‌ترین تهدید برای آمریکا اعلام و خواستار تمرکز سیاست جهانی بر مهار چین شده بود، این سیاست توسط دونالد ترامپ در چهار سال گذشته به شکل دیگری ادامه یافت.»

وی افزود: «با این تفاوت که ترامپ تلاش می‌کرد به‌صورت یک‌جانبه و بدون همگرایی با دولت‌های متحد آمریکا در شرق آسیا سیاست مهار چین را دنبال کند.»

مکی در تشریح سیاست‌های بایدن در قبال چین نیز گفت: «با به قدرت رسیدن جو بایدن در آمریکا انتظار می‌رود تنش میان پکن و واشنگتن افزایش پیدا کند، به‌خصوص آنکه دموکرات‌ها با استفاده از ابزار حقوق بشر تلاش می‌کنند بر چین فشار وارد آورند. بایدن و تیم سیاست خارجی و امنیتی او معتقد به سیاست چندجانبه‌گرایانه برای پیشبرد اهداف جهانی آمریکا هستند و انتظار دارند متحدان اروپایی آن‌ها نیز با سیاست کاخ سفید در شرق آسیا برای مهار چین همراهی کنند.»

این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به اینکه نوع نگاه و رویکرد دولت‌های اروپایی نسبت به آمریکا در نگاه به چین متفاوت است، توضیح داد: «آن هم به این دلیل است که اقتصاد چین با کشورهای اروپایی بسیار درهم‌تنیده است و چین شریک اول بسیاری از کشورهای اروپایی به شمار می‌رود. همچنین بسیاری از برندهای معروف اروپایی در چین سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای انجام داده‌اند و می‌توان گفت در شرایط رکود جهانی، چین شاید تنها موتور برای حفظ رشد اقتصادی دولت‌های اروپایی بوده است.»

وی با بیان اینکه در تعامل میان کشورهای اروپایی با چین، این قدرت‌های اروپایی هستند که نوع رویکردشان را با چین در سطح جهانی هدایت و مدیریت می‌کنند، افزود: «کشورهایی مانند فرانسه، ‌آلمان، انگلیس، ایتالیا ازجمله کشورهایی هستند که سعی دارند تا از ظرفیت‌های بالای اقتصادی چین برای توسعه و رشد اقتصادی خود بهره بگیرند.»

وی اهداف این کشورها را از گسترش روابط با چین نخست استفاده از بازار بزرگ مصرف چین و سپس جذب سرمایه‌گذاری چین در پروژ‌ه‌های اقتصادی دولت‌های اروپایی عنوان کرد.

مکی با تأکید بر این موضوع که فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی به‌خوبی به توسعه نفوذ اقتصادی و سیاسی چین در سطح اروپا و دیگر کشورهای جهان آگاه هستند، گفت: «ولی بااین‌وجود نمی‌توانند کشور دیگری را جایگزین چین کنند تا خلأهای بزرگ اقتصادهای خود را با آن پر کنند.»

کارشناس مسائل اروپا تأکید کرد: «ازاین‌رو امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در جدیدترین اظهارنظر خود به‌صراحت اعلام کرد که نمی‌تواند از رویکرد منتقدانه آمریکا نسبت به چین پیروی کند.»

وی معتقد است اگر داخل اروپا انتقادی نسبت به روابط دولت‌های اروپایی با چین وجود داشته باشد، این منتقدان از میان چپ‌ها و حزب سبزها هستند که روی موضوع نقض حقوق بشر در چین بسیار حساس‌اند و خواستار مورد توجه قرار دادن این موضوع هستند. مکی افزود: «احزاب راست و راست میانه کشورهای اروپایی عمدتاً با توسعه روابط چین انتقادی ندارند.»

این کارشناس در ادامه در رابطه با عوامل تأثیرگذار در کاهش روند همگرایی اروپایی و نقش چین در این خصوص توضیح داد: «یکی از مسائلی که موجب شده تا اتحادیه اروپا نتواند به اهداف کامل همگرایی و بازار واحد دست پیدا کند، نوع اختلاف در خصوص سیاست خارجی و امنیتی است و به نوع نگاه فراآتلانتیکی به‌خصوص در شرق اروپا مربوط می‌شود، زیرا کشورهای شرق اروپا بعد از برگزیت با خلأ مواجه شده‌ و سعی دارند آن را با نزدیکی به آمریکا پر کنند که این باعث می‌شود در بعد سیاسی و امنیتی نتوانند به یک اتحاد نظر برسند.»

وی ادامه داد: «همچنین آمریکا این ادعا را مطرح می‌کند که چین در حال نفوذ در اتحادیه اروپا است و با توسعه نفوذ خود می‌تواند شکاف میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا را عمیق‌تر کند، چراکه به‌هرحال وقتی کشورهای ضعیف اروپایی به چین وابسته شوند، کمتر در چارچوب سیاست همگرایی اروپایی با محوریت فرانسه و آلمان همکاری خواهند کرد. این بحثی است که در محافل سیاسی و رسانه‌ای اتحادیه اروپا وجود دارد و از این زاویه توسعه روابط با چین را یک تهدید می‌دانند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *