جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

فریاد فرزندان علیه سیاست پدران

تهران-ایرنا-اعتراض‌های دانشجویان دانشگاه کلمبیای آمریکا در حمایت از فلسطینی‌ها و مخالفت با جنگ غزه که برای پنجمین روز متوالی ادامه دارد تاکنون نگرانی‌هایی را برای امنیت دانشجویان برانگیخته است و منجر به دستگیری ۱۰۰ نفره دانشجویانی شده است که فرزندان مقامات ارشد ایالات متحده هستند.

Loading

آیا چین می‌تواند به ابرقدرت هوش مصنوعی تبدیل شود؟

شورای راهبردی آنلاین - رصد: چین از سال ۲۰۱۷ راهبرد ملی بلندپروازانه‌ای را برای توسعه ابزارهای حکمرانی مبتنی بر هوش مصنوعی پی‌ریزی و پیگیری کرده است.

اندیشکده انگلیسی چتم هاوس در گفتگو با پروفسور جینگ هان زینگ، استاد مطالعات چین و روابط بین‌الملل در دانشگاه لانکستر به بررسی این موضوع پرداخته است که گرچه پیشرفت‌های چین در این حوزه ملموس بوده، اما چه سوالات عمیق‌تری در این خصوص وجود دارد که هوش مصنوعی چگونه ممکن است بر جامعه چین اثر بگذارد.

جینگ هان زینگ در پاسخ به اینکه چین از چه مقطعی تصمیم گرفت سرمایه‌گذاری هنگفتی در توسعه هوش مصنوعی داشته باشد و عوامل محرک این روند در چین چه بوده است؟ گفت: دولت چین از دهه ۱۹۸۰ علاقه وافری به دولت الکترونیک به عنوان ابزاری برای بهبود ظرفیت حکمرانی خود داشته است. دولت چین از آن زمان در پی دستیابی به فناوری روز دیجیتال برای تجهیز هر چه بهتر بخش خدمات عمومی بوده و تلاش گسترده‌ای برای یادگیری ابتکارات فناورانه در غرب داشته است.

وی افزود: سال ۲۰۱۷ نقطه عطفی در بلندپروازی چین برای تبدیل شدن به ابرقدرت جهانی در حوزه هوش مصنوعی بود. دولت چین در این سال برنامه خود را با عنوان توسعه نسل جدید هوش مصنوعی منتشر و در آن راهبرد سه مرحله‌ای را برای تحقق امیال خود برای استفاده از این فناوری مشخص کرد.

استاد دانشگاه لانکستر گفت: اولین مرحله، رسیدن به سطح رقابت با کشورهای پیشرو همچون ایالات متحده و توسعه صنعت به ارزش دست کم ۱۵۰ میلیارد رنمینبی تا سال ۲۰۲۰ بود. مرحله دوم تبدیل شدن به کشوری بود که به صورت منظم پیشرفت‌های عمده‌ای در حوزه هوش مصنوعی حاصل می‌کند و صنعت باید تا سال ۲۰۲۵ ارزشی دستکم معادل ۴۰۰ میلیارد رنمینبی داشته باشد. گام نهایی که باید تا سال ۲۰۳۰ برداشته شود این است که چین به قدرت پیش رو در حوزه هوش مصنوعی تبدیل شود و ارزش این صنعت را به دستکم 1000 میلیارد رنمینبی برساند.

وی افزود: بیش از ۲۰ شهر شامل پکن و شانگهای سیاست‌های ویژه‌ای را برای توسعه هوش مصنوعی اتخاذ کردند که از جمله آن‌ها کاهش مالیات و برنامه‌های کارآفرینی بود. سال ۲۰۱۹ به‌طور کلی سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی هوش مصنوعی افت کرد که بخشی از آن ناشی از فشار کرونا بر اقتصاد چین بود؛ بنابراین ممکن است اهداف بلند پروازانه مندرج در راهبرد ۲۰۱۷ در موعد مقرر محقق نشده باشد.

این استاد دانشگاه در خصوص آثار اجتماعی و سیاسی تصمیمات چین در حوزه هوش مصنوعی گفت: بحران کرونا به تقویت راهبرد هوش مصنوعی در چین کمک کرد، زیرا همان‌طور که در سراسر جهان شاهد بودیم، برای جلوگیری از انتقال این ویروس باید کنترل قوی و شدید بر تردد مردم داشت. کشورهایی همچون چین و کره جنوبی از اپلیکیشن‌های متفاوتی برای تشخیص جابجایی مردم استفاده کردند. در حالی که در غرب رهگیری تماس‌ها با مباحثه عمومی در خصوص استفاده، پردازش و ذخیره داده‌ها همراه بود، اما بحث علنی در سطح ملی در خصوص هوش مصنوعی در چین شکل نگرفت.

وی درباره امکان تحقق راهبرد چین در این حوزه گفت: فقط چین و ایالات متحده هستند که از منابع لازم برای رقابت جهت سلطه در این حوزه برخوردارند. مزیت چین در بازار عظیم داخلی‌اش است، به‌طوری‌که به تولیدکنندگان امکان می‌دهد فناوری‌های هوش مصنوعی را پرورش دهند، اما باید به یاد داشت که ایالات متحده از مدت‌ها پیش به توسعه این فناوری پرداخته است.

زینگ گفت: رویکرد دولت چین به هوش مصنوعی ممکن است فاقد ابتکارات بومی در این حوزه باشد. هنوز محل تردید است که سرمایه‌گذاری چین در حوزه هوش مصنوعی چقدر خریدار جهانی پیدا خواهد کرد و این‌یکی از دلایل کلیدی است که باعث شد سرمایه‌گذاری در چین در حوزه هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۹ کاهش یابد. علاوه بر این جاه طلبی‌های آشکار‌ چین در حوزه هوش مصنوعی رقبای نزدیک به این کشور، به‌ویژه آمریکا و اروپا را هوشیار کرده است. ژئوپلیتیک مربوط به تنش کنونی میان آمریکا و چین و لحن ملی‌گرایانه چین برای پیشرفت هوش مصنوعی چین سودبخش نخواهد بود. همکاری جهانی در حوزه هوش مصنوعی برای تضمین اینکه این فناوری‌ها به شیوه‌ای که به بشریت سود برساند، امری حیاتی است. اگر رقابت ژئوپلیتیکی عامل توسعه هوش مصنوعی باشد، به مانعی ناخواسته بر سر تحقق این هدف تبدیل می‌شود و ممکن است نیت چین برای تبدیل شدن به یک ابر قدرت را خدشه‌دار کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *