جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

وزیر کشور پاکستان: سفر آتی آیت‌الله رئیسی نقطه عطف روابط تهران-اسلام‌آباد خواهد بود

اسلام‌آباد – ایرنا – وزیر کشور پاکستان با تاکید بر آمادگی دولتمردان این کشور برای استقبال گرم از رئیس جمهوری اسلامی ایران، گفت: سفر آتی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی نقطه عطف دیگری در روابط برادرانه تهران و اسلام‌آباد خواهد بود.

اسپوتنیک: اقتصاد اسرائیل تحمل همزمان جنگ ایران و غزه را ندارد

تهران- ایرنا- اسپوتنیک با اشاره به تشدید تنش‌ها میان ایران و رژیم اسرائیل در گرماگرم جنگ غزه به نقل از تحلیلگران نوشت: از آنجایی که اقتصاد تل آویو فاقد انعطاف‌ بوده و در پی جنگ غزه به شدت آسیب دیده است، بنابراین ممکن است با کاهش رشد بیشتری رو به رو شود.

کره‌شمالی: یک کلاهک موشک کروز فوق‌العاده بزرگ و یک موشک ضد هوایی جدید را آزمایش کردیم

کره‌شمالی امروز -شنبه- اعلام کرد که یک کلاهک موشک کروز «فوق‌العاده بزرگ» و یک موشک ضد هوایی جدید را در منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است تا در مواجهه با تشدید تنش‌ها با ایالات متحده و کره‌جنوبی، توانایی‌های نظامی خود را گسترش دهد.

Loading

تشدید تنش‌ها در مدیترانه و اهداف بازیگران خارجی در مناقشه ترکیه – یونان

۱۳۹۹/۰۷/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به رقابت تنگاتنگ چندین بازیگر منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در مدیترانه شرقی، گفت: این بازیگران تا آنجا که می‌توانند خواهان ادامه‌دار شدن این مناقشه هستند تا بتوانند امتیازاتی هم از یونان و هم از ترکیه بگیرند.

دکتر علی محمد حلمی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره تنش‌های اخیر در مدیترانه شرقی میان یونان و ترکیه و با بیان اینکه روابط ترکیه و یونان پیش از این هم تنش‌هایی را تجربه کرده بوده، به اختلافات دو کشور بر سر سیاست‌های حمایتگرانه از پناهجویان اشاره کرد و افزود: خرداد ماه سال قبل با انتخابات زودرس در یونان، دولت نئودموکراسی روی کار آمد که سیاست‌های همگرایانه‌تری با آمریکا و غرب دارد، بنابراین رژیم اشغالگر قدس و آمریکا با دولت جدید روابط نزدیک‌تری ایجاد کردند و آن را توسعه دادند. در این میان یونان هم سعی کرد درباره چالش‌هایش با ترکیه، حمایت‌هایی از آمریکا و رژیم صهیونیستی دریافت کند و این قدرت‌نمایی را به ترکیه نشان دهد.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل به تشدید اختلافات میان ترکیه و یونان پس از تحرکات آنکارا در خصوص اکتشاف نفت در مدیترانه و خشم یونان از این اقدامات اشاره کرد و گفت: با اصرار ترکیه بر اجرای عملیات اکتشاف نفت، اتحادیه اروپا جانب یونان را گرفت. فرانسه و آلمان از سیاست‌های یونان حمایت کردند و علیه ترکیه بیانیه دادند. این مسئله و همچنین حمایت ترکیه از دولت قانونی لیبی، باعث تنش بیشتر شد.

حلمی با تاکید بر اصرار ترکیه به پیشبرد سیاست‌های خود در مدیترانه، ادامه داد: حزب اردوغان به لحاظ داخلی این اقدامات را جزء افتخارات سیاست خارجی دولت می‌داند و نمی‌خواهد از آن عقب‌نشینی کند. بنابراین این شرایط موجب بروز نگرانی‌هایی در رابطه با احتمال وقوع درگیری‌های نظامی شده است. حتی بعضی دولت‌های اتحادیه اروپا سلاح‌های سنگین دریایی و هوایی در منطقه‌ای که تحت کنترل یونان است، پیاده کردند تا نشان دهند از نظر نظامی هم برای حمایت بیشتر از دولت یونان آمادگی دارند.

 

ادامه تنش‌ها برای هر دو طرف خسارت بار است

وی در عین حال ادامه تنش‌ها میان یونان و ترکیه را برای هر دوطرف پرهزینه و خسارت بار دانست و گفت: ادامه تنش‌ها، حل مشکلات، تفاهم و توافق مسالت‌آمیز را که هر دو طرف در مواردی خواهان آن شده‌اند، سخت‌تر خواهد کرد و شرایط دستیابی به توافق سخت‌تر می‌شود.

حلمی توضیح داد: گرچه برخی اقدامات ترکیه، مانند تلاش برای استخراج نفت در منطقه مورد مناقشه با یونان، ممکن است موجب تقویت جایگاه سیاسی حزب آقای اردوغان در ترکیه شود، اما موضع‌گیری کشورهای اتحادیه اروپا به ویژه فرانسه و آلمان و همچنین آمریکا در حمایت از یونان و حتی اعزام برخی ادوات نظامی به آب‌های یونان موضع سیاسی یونان را تقویت کرده و هزینه‌های ترکیه را افزایش می‌دهد. موضوعی که تداومش به نفع ترکیه نخواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تلاش‌ها برای انجام مذاکرات میان دو طرف با هدف دستیابی به توافقی جامع، ادامه داد: به نظر می‌رسد چشم‌انداز تحولات چندان به این سمت نمی‌رود که عملا جنگ و درگیری نظامی بین دو کشور را شاهد باشیم؛ چرا که هر دو طرف نسبت به ایجاد این جنگ و خسارت‌هایی که به هر دو کشور وارد می‌شود، آگاه هستند و در ادبیات گفتگوها و مواضع سیاسی‌شان این مسئله دیده می‌شود.

 

نقش آفرینی اروپا، آمریکا و اسرائیل در جهت امتیازگیری از ترکیه

وی گفت: باید در نظر داشت با تحریکاتی که برخی دولت‌های اروپایی، آمریکا و خصوصا رژیم صهیونیستی برای فشار آوردن به دولت ترکیه انجام می‌دهند، یونان را وادار به مواضع سخت‌تر می‌کنند و به سمتی می‌کشانند که این تنش‌ها عمیق‌تر و گسترده‌تر شود. هدف آن‌ها بیشتر کسب امتیازاتی از دولت اردوغان است و اتحادیه اروپا سعی می کند از جهت سیاسی قدرت خود برای حمایت از یکی از اعضای خود را به نمایش بگذارد، درغیر این صورت افکار عمومی نه در یونان آمادگی نبرد مسلحانه را دارد و نه در ترکیه، خصوصا که ترکیه در شرایط فعلی خود را در چند جبهه دیگر هم درگیر می‌بینید و مشکلات داخلی و مسائل اقتصادی هم مضاف بر این مشکلات شده است.

حلمی تاکید کرد: به نظر نمی‌رسد ترکیه بخواهد این مناقشات را به سمت جنگ نظامی ببرد. از سوی دیگر هم اتحادیه اروپا و آمریکا و رژیم صهیونیستی با ورود به این پرونده و حمایت از یونان می‌خواهند از ترکیه زهر چشمی بگیرند و آن را وادار کنند مقداری از مواضع و مانورهای سیاسی که بیشتر جنبه بهره‌برداری‌های داخلی دارد کوتاه بیاید. اگرچه سابقا هم دولت یونان با پناه دادن به برخی افسران کودتا و حمایت از گولن و حزب او بیشتر با مواضع آمریکا و اتحادیه اروپا همراهی کرده است و بدون هماهنگی و حمایت و چراغ سبز آن‌ها هرگز در مناقشات با ترکیه اعلام موضع نمی‌کند.

 

هراس افکنی نسبت به ترکیه برای امتیازگیری از یونان

وی با اشاره به امضای توافقنامه افزایش پایگاه‌های نظامی آمریکا در یونان میان دو کشور پس از روی کار آمدن دولت جدید در یونان، اضافه کرد: پایگاه‌های نظامی آمریکا در یونان از سه پایگاه به هفت پایگاه افزایش یافت. یکی از پایگاه‌ها از نظر مرز خاکی بسیار به ترکیه نزدیک است و شاید حدود هفت تا 10 کیلومتر بیشتر فاصله ندارد. آن‌ها با ایجاد هراس در یونان نسبت به تهدیدات ترکیه، به دنبال گرفتن امتیازات بیشتری هم از یونان هستند. بنابراین حضور و حمایت‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در حمایت از یونان بیشتر برای منافع اقتصادی و ژئوپلیتیکی و آرایش پایگاه‌های نظامی خودشان است و به نظر نمی‌رسد اجازه  دهند این مناقشه به زودی خاتمه یابد.

حلمی با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل و اروپا به دنبال امتیازگیری اقتصادی و ژئوپلیتیکی از یونان و امتیازگیری سیاسی از دولت ترکیه هستند، گفت: آن‌ها تا آنجا که می‌توانند خواهان ادامه دار شدن این مناقشه هستند تا امتیازاتی هم از یونان و هم از ترکیه بگیرند و ترکیه را به پذیرش برخی شرایط در قضیه لیبی و نسبت به گروه‌های مورد نفوذ ترکیه در مرز سوریه و عراق وادار کنند.

وی با اشاره به اخبار منتشر شده در رابطه با انتقال پایگاه‌های نظامی آمریکا از ترکیه به یونان، افزود: آمریکا در تلاش است پایگاه‌هایی که در ترکیه هستند باقی بمانند و در یونان هم پایگاه‌های خود را توسعه دهد تا دسترسی آسان‌تر و نزدیک‌تری به منطقه آسیا و خلیج فارس داشته باشند و به آب‌های مدیترانه بیشتر مسلط شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *