جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

وزارت خارجه چین: آمریکا قدرتمندترین نیروی محرکه در نظامی سازی فضا است

وزارت امور خارجه چین در واکنش به اظهارات پنتاگون در مورد “تسلیحات ضد ماهواره” چین و روسیه اعلام کرد، ایالات متحده قدرتمندترین نیروی محرکه در نظامی سازی فضا و همچنین بزرگترین تهدید برای امنیت فضا است؛ چین از آمریکا می‌خواهد که از ترویج ادعاهای دروغین و همچنین ایجاد سلاح در فضا دست بردارد.

پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

تهران- ایرنا- روزنامه «ال پائیس» اسپانیا با اشاره به اینکه برای یافتن جنبش‌های اعتراضی دانشجویان آمریکایی، مشابه آنچه اکنون در این کشور شاهد هستیم، «باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم» تصریح کرد: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رای‌دهندگانش قرار داده است.

گفتگوی معاون وزیر خارجه روسیه با یکی از اعضای کمیته مرکزی فتح درباره دیدار فتح و حماس

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه با عزام الاحمد، یکی از اعضای کمیته مرکزی جنبش فتح فلسطین درباره دیدار فتح و جنبش حماس که در پکن برگزار شد، گفتگو کرد.

گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند

گاردین نوشت: عربستان و آمریکا مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌ها را در زمینه امنیت و اشتراک فناوری تنظیم کرده‌اند که قرار بود با یک توافق صلح و حل وفصل مساله فلسطین مرتبط باشد، با این حال به نظر می‌رسد در غیاب آتش‌بس غزه و در مواجهه با مقاومت سرسختانه دولت نتانیاهو در برابر ایجاد کشور فلسطیین – و عزم آشکار آن برای حمله به رفح – سعودی‌ها به دنبال طرحی معتدل‌تر و یک پلن ب هستند که براساس آن دیگر حرفی از اسرائیل نیست.

Loading

تاثیر بحران کرونا بر سیاست داخلی و خارجی انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – رصد: شوک همه‌گیری کووید-19 در انگلیس، احتمالا به سیاست تقابل فرهنگی ناشی از همه‌پرسی برگزیت پایان خواهد داد که موجب دودستگی این کشور بین موافقان و مخالفان برگزیت، شهر و شهرستان و پیر و جوان شده بود.

مارک لئونارد در یادداشتی که وب سایت شورای روابط خارجی اروپا آن را منتشر  کرد؛ نوشت: بسیاری از مردم انگلیس به دلایل فرهنگی به حزب محافظه کار بوریس جانسون رای دادند، در حالی که در مسائل اقتصادی به حزب اپوزیسیون یعنی حزب کارگر نزدیک‌تر بودند. با این حال، کووید-19 احتمالا موجب تجدید نظر رای‌دهندگان انگلیس خواهد شد، زیرا دولت انتظارات آن‌ها را برآورده نکرده است.

به طور متناقضی، موافقان و مخالفان برگزیت به دستور کار داخلی جناح چپ و همکاری هرچه بیشتر با شرکای بین‌المللی متمایل هستند، مسائلی که حزب کارگر معمولا بر آن‌ها تاکید بیشتری دارد. کووید-19 باعث شده است که امید رای دهندگان انگلیس به شرکای تجاری پسابرگزیت نظیر آمریکا و چین کم‌رنگ‌تر شود و بیشتر به کشورهایی مانند آلمان فکر کنند. از این رو، شکاف سیاسی میان موافقان و مخالفان برگزیت احتمالا به همان سرعتی که پدید آمد، ناپدید خواهد شد.

کووید-19 همچون همه پرسی برگزیت از پتانسیل تغییر بازی در انگلیس برخوردار است. درست همانطور که بسیاری از مفسران پیش بینی کرده‌اند، سیاست انگلیس در دهه 2020 حول برگزیت خواهد چرخید، به‌طوری‌که محافظه‌کاران رای‌دهندگان محافظه‌کار شهرستان‌ها و روستاها را نمایندگی کرده و حزب کارگر نیز نماینده تحصیلکرده‌های کلانشهرها و اقلیت‌های قومی خواهد بود. همه‌گیری کووید-19 و پیامدهای آن چشم‌انداز سیاست انگلیس را به طور کامل تغییر شکل خواهد داد.

مدیریت دولت انگلیس در کووید-19 احتمالا باعث تجدید نظر رای دهندگانی شود که از کارآمدی دولت تحت رهبری بوریس جانسون نگران هستند. بحران کووید-19 ممکن است توجه رای دهندگان را به همکاری واقع گرایانه بین‌المللی و سیاست‌های بازتوزیع اقتصادی سوق دهد. همه این‌ها زمینه را برای رفع شکاف فرهنگی بین موافقان و مخالفان برگزیت هموار خواهد کرد، چراکه بحران بهداشتی ممکن است بحران شدیدتر اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

از این رو، در چند سال آینده، رقابت اصلی احتمالا بین طرفداران بازقطبی سازی کشور از طریق تقابل فرهنگی در حزب محافظه کار با طرفداران رفع این شکاف‌ها و رجوع به ارزش‌های بین‌المللی و اقتصادی در حزب کارگر، روی خواهد داد. این‌ها یافته‌های نظرسنجی معتبری است که با موضوع چگونگی تاثیر کرونا ویروس بر نگرش انگلیس به جهان، اروپا و دولت، توسط موسسه ECFR از 2000 رای دهنده انجام شده است. این یافته‌ها نشان می دهد که همه‌گیری کرونا ویروس (بطور متناقضی) حتی در این زمان غیرعادی تا حدی باعث بازبرقراری روال عادی در سیاست انگلیس شده است.

چهارشنبه سیاه، شیطان جدایی‌طلبی از اروپا (Euroscepticism) را در حزب محافظه کار بیدار کرد و راه را برای شکاف سیاسی جدید در اروپا باز کرد، شکافی که در فراندوم 2016 به اوج رسید، اما کووید-19 از این پتانسیل برخوردار است که سیاست‌های واقع گرایانه همکاری بین‌المللی و حل و فصل نابرابری‌های ساختاری داخلی را جایگزین ملی‌گرایی برگزیت کند. در عین حال که هنوز پیامدهای مخرب رکود اقتصادی به شکل کامل ظاهر نشده است (و احتمالا در آینده مخرب تر خواهد بود)، بحران 2020 بطور متتاقضی باعث عادی شدن سیاست‌ها در انگلیس خواهد شد.

شکاف قومی بین موافقان و مخالفان برگزیت لزوما با پایان برگزیت از بین نخواهد رفت، اما به نظر می رسد که شدت کووید-19 مسائل سیاسی جدیدی را مطرح می کند که هویت جدایی طلبی موجود در رای دهندگان را به تحلیل برده و رای دهندگان مخالف را به همراهی با یکدیگر سوق خواهد داد. با این حال، چگونگی شکل گیری این هویت جدید و پیوند آن با احزاب همچنان نامعلوم است. برای بوریس جانسون و حزب محافظه کار وی، افول برگزیت و ظهور کرونا ویروس، تهدیدی برای ائتلاف تازه شکل گرفته آن‌ها محسوب می شود. از این رو، آن‌ها احتمالا تلاش خواهند کرد تا دو قطبی جامعه را با استفاده از شکاف‌های فرهنگی حفظ کرده و گام‌های بعدی برگزیت را بر استدلال‌های مربوط به نظم و قانون، تاریخ و نژاد استوار سازند. به احتمال زیاد، حزب محافظه کار تلاش خواهد کرد تا مسئولیت بحران را بر دوش کارشناسان مشاور، کارمندان دولت و دیگر گروه‌ها انداخته و همزمان به یافتن راهی برای جذب نظر رای دهندگان از طریق تقابل فرهنگی ادامه دهد.

با این حال، اگر رای دهندگان انگلیسی بطور اساسی به ارزیابی امور مهم خویش بپردازند، این امر باعث موفقیت آن احزاب سیاسی در جذب رای دهندگان خواهد شد که به تغییر موضع خویش و بازطرح مسائل خاص بپردازند. یافته‌های موسسه ECFR حاکی از آن است که قدرت مسائل فرهنگی کاملا کاهش خواهد یافت. شوک همه‌گیری سوالات اساسی در مورد کارآمدی دولت مطرح کرده است. اکنون با توجه به مشکلات اقتصادی به نظر می رسد که دستورکار بازتوزیع، بین مردم انگلیس طرفداران زیادی دارد.

از همه مهمتر، احتمالا بیشتر مردم انگلیس از انزواگرایی، به حمایت از دستورکار واقعگرایانه بین‌المللی روی آورده‌اند. بطور کلی، عصر جدیدی در رقابت‌های سیاسی انگلیس به وجود آمده و پرانتز برگزیت را بسته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *