جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

۳۰۰ تحریم جدید آمریکا علیه نهادهای روسی، چینی و دیگر کشورها به بهانه جنگ اوکراین

نیویورک – ایرنا- وزارت امور خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا در تداوم سیاست های تحریمی واشنگتن ، حدود ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و دیگر کشورها را به بهانه  حمایت از مسکو در جنگ با اوکراین تحریم کرد.

فرانسه برای کاهش تنش‌ها در مرز شمالی سرزمین‌های اشغالی پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه داد

تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی با لبنان، پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه را داده است.

سرگیجه بزرگ!

«مقام های اسرائیلی و رسانه های متحدشان، بر این باورند که آنچه در قالب اعتراض علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه در آمریکا و دیگر کشورهای جهان روی می دهد، اعتراضی علیه ایدئولوژی غیرانسانی صهیونیسم نیست بلکه باید آن را اعتراضی علیه آیین یهودیت دانست!»

Loading

تاثیر منفی بحران کرونا بر روابط هند با چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: کنترل و مدیریت چین در همه‌گیری کرونا ویروس باعث تشدید شک و تردیدهای حاکم بر بسیاری از مناطق هند نسبت به این کشور شده است. لحن دولت هند کاملا سنجیده و بازتابی از نیاز این کشور به تامین تجهیزات پزشکی از چین و تمایل آن به تداوم روابط پایدار بوده است؛ با این حال، رویکرد پکن باعث تشدید نگرانی‌های اقتصادی و راهبردی دهلی شده است که وابستگی بیش از حد واردات صنعتی دهلی به چین از جمله‌ی آن‌هاست.

تانوی مادان در یادداشتی که وب سایت اندیشکده بروکینگز آن را منتشر کرد؛ نوشت: به عنوان مثال، بخش داروسازی هند، عمده مواد اولیه دارویی پیشرفته را از چین وارد می‌کند. در پی بحران کرونا ویروس، تمایل هند به توسعه تولید داخلی یا ایجاد تنوع در گزینه‌های واردات خود احتمالا تقویت خواهد شد.

بهره‌برداری شرکت‌های چینی از این بحران برای دستیابی به اهداف مختلف (و تسریع در بهبود زودهنگام اقتصاد چین)، دیگر نگرانی دولت هند به شمار می‌رود. این اهداف عبارتند از: 1) خرید شرکت‌های هندی آسیب‌پذیر، 2) افزایش نفوذ چین در سراسر هند و 3) ترسیم نقش رهبری منطقه‌ای و جهانی و همچنین معرفی نظام چین به عنوان نظامی کارآمدتر از دیگر نظام‌ها (از جمله آمریکا و هند).

از این رو، دولت هند برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی از کشورهای دارای مرز مشترک با هند، محدودیت‌هایی اعمال کرده است – اقدامی که به وضوح علیه چین بوده است. همچنین دولت هند از طریق کمک‌های دیپلماتیکی، اقتصادی، فنی و تامین تجهیزات پزشکی در مناطق پیرامونی خود بسیار فعال بوده است.

توانایی دهلی در واکنش به رقابت بر سر نفوذ و سیستم‌های سیاسی به این بستگی دارد که هند از لحاظ اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی در نهایت چگونه از این بحران عبور خواهد کرد. از سوی دیگر، رهبران هند برای تعامل با همتایان خود در سراسر جهان بسیار فعال بوده‌اند. هند برای ارتقای وجهه خود (و جلب اعتماد کشورها و اقتصادها پس از کووید-19) محدودیت‌های صادرات داروهای خاص را لغو کرده است. مقامات هند کمک دهلی به چین را تقویت کرده و ضمن اذعان به تسهیلات پکن، تأکید کرده‌اند که عمده کمک‌های دریافتی هند از چین، به صورت بازرگانی خریداری شده است. در نهایت، هند از طریق مکانیسم «چهار-پلاس» و به‌طور متقابل به تعامل با سایر کشورها در هند- اقیانوسیه پرداخته است. هند برای ایجاد توازن یا کند ساختن نفوذ آینده چین در نهادهایی نظیر سازمان تجارت جهانی، احتمالا به همکاری با دیگر کشورها خواهد پرداخت. تشکیلات غیر دولتی هند نیز در انتقاد از چین پرسروصدا بوده است. اخیرا، دیپلمات‌های بازنشسته [هند]، چین را بخاطر واکنش اولیه و عدم شفافیت [در مورد کروناویروس] مقصر قلمداد کرده و برخی طرفدار استفاده از اصطلاح «ویروس ووهان» بوده‌اند.

با این وجود، دیگر دیپلمات‌های هند از همکاری با چین حمایت کرده و نسبت به بازی اتهام هشدار داده‌اند که این بازی به روابط اقتصادی و راهبردی چین- هند آسیب وارد خواهد کرد. دغدغه برخی دیگر نیز تعمیق روابط هند با آمریکاست.

در فضای عمومی، احساسات ضد چینی به جریان اصلی تبدیل شده است، به طوری که چنین احساساتی معمولا در قبال دیگر رقیب هند، یعنی پاکستان، صدق می‌کند. بخش‌های نخست خبری (اگر نه کل اخبار) به نقش چین می‌پردازند و این الگوها در رسانه‌های اجتماعی نیز تکثیر می‌شوند. این رسانه‌ها عمدتا چین را بخاطر شیوع کرونا ویروس مقصر قلمداد کرده و فقدان اطلاع رسانی چین، نفوذ آن در سازمان تجارت جهانی، موضع چین در تایوان، کیفیت تجهیزات پزشکی چین و تلاش این کشور برای بهره برداری تجاری و سیاسی از این بحران را مورد انتقاد قرار می‌دهند. این انتقادات در کشوری که طبق نظر سنجی‌های سال 2019 تنها 23 درصد از مردم آن نسبت به چین نظر مساعد دارند، اگرچه تعجب آور نیست، اما بی تردید بحران کرونا ویروس باعث تشدید این دغدغه‌ها شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *