جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

چگونگی نفوذ اروپا در کشورهای عرب خلیج فارس

شورای راهبردی آنلاین- رصد: دولت‌های عربی حاشیه خلیج‌فارس در مرکز یک توازن جدید قدرت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار دارند. با افول استیلای آمریکا بر منطقه در بحبوحه هرج‌ومرج‌های یک دهه گذشته، اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس تحرک بین‌المللی خود را به شکلی بی‌سابقه گسترش داده‌اند.

چینزیا بیانکو، عضو شورای روابط خارجی اروپا در گزارشی که در سایت شورای روابط خارجی اروپا منتشر شد، نوشت: آن‌ها رقابت‌هایی را دنبال کردند و اتحادهایی را در سراسر شمال آفریقا و خاور نزدیک شکل دادند. از قدرت نظامی برای تعیین نتایج مناقشات در لیبی و یمن استفاده کردند. برای فرونشاندن یا حمایت از جنبش‌های اسلامی، به‌ویژه اخوان المسلمین و گروه‌های مقاومت شیعی در طول مرزها اقدام کردند.

درعین‌حال کشورهای اروپایی که عادت کرده بودند تحت چتر آمریکا در منطقه کار کنند، تلاش کرده‌اند با نظم منطقه‌ای چندقطبی در حال ظهور هماهنگ شوند و به‌آرامی تأثیر شبکه‌های سیاسی و منابع مالی دولت‌هایی نظیر قطر، عربستان و امارات را پذیرفته‌اند. برای دولت‌های اروپایی که متوجه هستند که منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به جهات بسیاری برای منافع آن‌ها اهمیت دارد، این وضعیت ناپایداری است.

بی‌ثباتی در این منطقه تهدیدی جدی برای اقتصاد، انرژی و امنیت فیزیکی اروپا است. این امر در مشاجره آمریکا و ایران روشن است که محور آن برنامه جامع اقدام مشترک است که اروپایی‌ها به مذاکره در خصوص آن کمک کردند؛ این مشاجره می‌تواند به تنش نظامی میان این دو قدرت مهم تبدیل شود.

گسترش مناقشه در کشورهایی که در آن‌ها برخی بازیگران شورای همکاری خلیج‌فارس از قابلیت‌های تغییر بازی برخوردارند، مانند لیبی و یمن، می‌تواند اروپا را مجبور کند با یک تهدید تروریستی رو به رشد و حتی یک بحران جدید پناهندگی روبرو شود. فرسایش امنیت دریایی در خلیج‌فارس و سواحل یمن، تهدید اختلال در شبکه‌های تجاری اروپا را به همراه دارد. اروپا باید برای پاسخ به رقابت مخرب برای نفوذ میان دولت‌های شورای همکاری خلیج‌فارس، متحدان و دشمنانشان در منطقه راه‌های جدیدی را پیدا کند.

این گزارش آثار تغییر توازن قدرت به سمت کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس بر اروپا را بررسی می‌کند. بخش اول توضیح می‌دهد که دولت‌های شورای همکاری خلیج‌فارس چطور نفوذشان را به‌تدریج گسترش دادند و چرا اروپا را یک شریک راهبردی ضعیف در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در نظر می‌گیرند. بخش دوم یک راهبرد مستقل و فعال را برای اروپا به‌منظور حفاظت از منافع و افزایش نفوذش در دولت‌های عضو شورای همکاری پیشنهاد می‌دهد. این گزارش استدلال می‌کند که دولت‌های اروپایی برای موفقیت باید در چارچوب اساسی روابطشان با این دولت‌ها بازنگری و تعریفی مشترک را برای اهداف و اولویت‌هایشان در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا پیدا کنند. دولت‌های اروپایی باید برای کمک به غلبه بر اختلافات درون اروپایی که دولت‌های شورای همکاری خلیج‌فارس اغلب از آن سوءاستفاده می‌کنند، یک چارچوب «گروه‌های محوری» را ترسیم کنند که در آن دوجانبه گرایی سنتی را به دوجانبه گرایی هماهنگ تغییر دهند. در نهایت بخش سوم توضیح می‌دهد که کشورهای اروپایی چطور می‌توانند این راهبرد را در بحران‌های مهم مرتبط با رقابت‌های درون خلیج‌فارس اعمال کنند و ایده‌هایی عملی را برای شکل دادن به این وضعیت ارائه می‌کند.

اروپایی‌ها می‌توانند با نزدیک شدن به خلیج‌فارس از طریق چارچوب‌های جدید مبتنی بر ائتلاف‌های محوری که به مسائل خاص می‌پردازد توازن قدرت را به نفع خود تغییر دهند و به پاسخگویی به بحران‌های مهم کمک کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *