جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ظاهر شدن قبرهای مزدوران کشته شده در اوکراین در گورستان های کشورهای بالتیک

در گورستان های کشورهای بالتیک، مانند سایر کشورهای اروپایی، قبرهای مزدوران رژیم کی یف، که توسط سربازان ارتش روسیه در جریان درگیری های مسلحانه کشته شده اند، ظاهر می شود، اما اطلاعاتی در مورد تلفات واقعی در آنجا بیان نمی شود. خبرنگار اسپوتنیک شخصاً در قبرستان نظامی آنتاکلنیو در بخش شرقی ویلنیوس پایتخت لیتوانی در این مورد متقاعد شد.

افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند

وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان اعلام کرد افغانستان در همکاری با ترکمنستان و قزاقستان، سعی دارد با ایجاد یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات، نفت روسیه را از راه افغانستان به جنوب آسیا انتقال دهد.

سفیر چین: از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کنیم

‏تهران- ایرنا- سفیر چین در افغانستان روابط دیپلماتیک و همکاری‌ اقتصادی پکن و کابل را مثبت ارزیابی و تاکید کرد که کشور متبوعش از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کند.

Loading

راه سخت اروپا برای استقلال از آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اجلاس امنیتی مونیخ امسال یک پیام روشن داشت مبنی بر اینکه آمریکا و اروپا نه تنها از هم فاصله گرفته و در همه موضوعات از ارتباطات تا انرژی اختلاف دارند، بلکه در مورد اصول اساسی روابط خارجی (به طور خاص درباره کارکرد سیستم بین‌المللی) نیز با یکدیگر هم عقیده نیستند. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از راهبرد استقلال اروپا حمایت کرده و بازدارندگی هسته‌ای اروپایی به رهبری فرانسه را پیش شرط استقلال از آمریکا قلمداد کرده است.

وب سایت موسسه هادسن نوشت: این یک اصل بین‌المللی است که دموکراسی‌ها با یکدیگر جنگ نمی‌کنند، اما معلوم نیست که آنها تحت چه شرایطی به بلوک‌های رقیب راهبردی تقسیم می‌شوند. تاریخ پر از نمونه اتحاد دموکراسی‌ها در ائتلاف‌های راهبردی است، اما نمونه‌ای از جدایی و تبدیل آنها به رقیب سیاسی چندان به چشم نمی‌خورد. با این حال، آیا آمریکا و متحدان نزدیک آن در اروپا در مسیر جدایی تاریخی از یکدیگر هستند؟

بر اساس نظر سنجی ها، آمریکا و اروپا هم اکنون نیز از هم جدا شده اند و این امر در هیچ جا به اندازه آلمان، مهترین کشور اروپا، احساس نمی‌شود. در ماه ژانویه، موسسه پیو (Pew) نتایج یک نظر سنجی را منتشر کرد که نشان می‌داد 57 درصد مردم آلمان نسبت به آمریکا نظر مساعدی ندارند. در سپتامبر گذشته نیز، شورای روابط خارجی اروپا گزارش داد که 70 درصد آلمانی‌ها در مناقشه بین واشنگتن و مسکو خواهان بی‌طرفی کشورشان هستند.

با توجه به ناامیدی آلمان از آمریکا ( و جدایی انگلیس به واسطه برگزیت)، فرانسه فرصتی برای پیشبرد رویای «طرفداران دوگل» به‌دست آورده است. فرانسه در هر فرصتی به دنبال تقویت اتحادیه اروپا و محدودیت ناتوست. این امر به تنش بین پاریس و واشنگتن دامن زده است که خواهان نقش فعال ناتو است.

با این وجود، این تنش‌ها عمدتا در سطح تکنیکی باقی مانده است، زیرا سیاستمداران آمریکا مطمئن هستند که اروپایی‌ها واقعا از ناتو خارج نخواهند شد. این امر به سه دلیل درست است و این سه دلیل در کنفرانس مونیخ نیز مشهود بود.

نخست آنکه، بین کشورهای اروپایی چند دستگی وجود دارد. حتی آلمان و فرانسه نیز در کنفرانس مونیخ اختلافات شدیدی داشتند در حالی که آنها متحدان نزدیک محسوب می‌شوند. مکرون سبک آشفته‌ای در پیش گرفته و اخیرا دست به طرح‌های مخربی زده است که همه آنها با رویکرد ثابت و قابل پیش بینی برلین در تضاد است. مواضع جدید مکرون، ازجمله چرخش راهبردی به سوی روسیه موجب حیرت برلین شده است. این دو کشور مهم اروپا از غرب بالکان تا لیبی باهم اختلاف دارند. این اختلافات به ساختار سیاسی اروپا نیز گسترش یافته است.

دوم آنکه، بر اساس همه شاخص‌های قدرت، اروپا در حال تضعیف است. اقتصاد اروپا فاقد فرهنگ ریسک پذیری است در حالی که ریسک پذیری مایه نوآوری می‌شود و دموگرافی آن از بد به بدتر می‌رود. توانمندی‌های نظامی اروپای غربی نیز دستمایه شوخی و تمسخر شده است. یکی از کارشناسان آمریکایی بعد از این کنفرانس اظهار کرد که «برگزاری کنفرانس امنیتی در کشوری با ارتشی کوچک‌تر از ارتش فرانسه چه معنایی دارد؟». حتی جریان اصلی قابل اعتماد اروپا نیز پراکنده است و هیچ کس نمی‌تواند با اطمینان بگوید که احزاب میانه رو در انتخابات دهه 2020 پیروز خواهند شد. در نتیجه، آمریکا هیچ خیزشی در اتحادیه اروپا مشاهده نکرده و اروپا را قاره‌ای ضعیف و نیازمند حمایت آمریکا می‌بیند.

سوم آنکه، آمریکا می‌داند که اروپا از نیروی جذب برخوردار نیست. در حال حاضر، هیچ بلوکی در جهان وجود ندارد که رنگ اروپایی آن بر رنگ آمریکایی اش بچربد. به عبارت دیگر، اگر اروپا واقعا از آمریکا جدا شود، در پیدا کردن جایگزینی بهتر از آمریکا با مشکل مواجه خواهد شد. از اورشلیم گرفته تا توکیو، روابط شرکای طبیعی اروپا با واشنگتن نزدیک‌تر از روابطشان با بروکسل است. در نتیجه، آمریکا می‌داند که جدایی اروپا از آمریکا احتمالا موردی خواهد بود و اروپا یک موضع راهبردی مستقل اتخاذ نخواهد کرد.

با این حال، جهان پر از خواستگارانی با پیشنهادهای همکاری اغوا کننده است. مخصوصا، دو کشور قدرتمند غیر-لیبرال، چین و روسیه، اروپا را به جدایی از آمریکا ترغیب می‌کنند. در مورد ارتباطات و انرژی، چین و روسیه جایگزینی ارزان قیمت برای نظام بین‌المللی لیبرال بشمار می‌روند. از همه مهمتر، وابستگی اقتصادی روزافزون آلمان به چین، آلمان را از آمریکا دور ساخته و در مسائل مهم امنیتی بیش از پیش به بی‌طرفی سوق داده است. این روند در سال‌های آتی احتمالا تشدید خواهد شد.

با توجه به درهم تنیدگی منافع اروپا و امریکا و عوامل فوق الذکر، چشم انداز روشنی برای استقلال اروپا از امریکا دیده نمی شود و در این مسیر موانع زیادی وجود خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *