جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

دیوید کامرون: اوکراین اجازه دارد با تسلیحات بریتانیایی به خاک روسیه حمله کند

دیوید کامرون، دیپلمات ارشد بریتانیایی متعهد شد که کشورش سالانه ۳ میلیارد پوند کمک نظامی به اوکراین خواهد داد و خاطرنشان کرد که این کمک‌ها «تا زمانی که جنگ به درازا بینجامد» ادامه خواهد داشت. به طور جداگانه،‌ کرملین اظهارات اخیر امانوئل ماکرون،‌ رئیس جمهوری فرانسه را «خطرناک» توصیف و آن را محکوم کرد.

آمریکا جنگنده‌های خود را به قطر منتقل می‌کند

وال استریت ژورنال امروز جمعه گزارش داد انتظار می‌رود ایالات متحده جت‌های جنگنده، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماهایش را به قطر منتقل کند تا ظاهراً امکان تغییر موقعیت نیروهای این کشور فراهم شود.

Loading
یک کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا مطرح کرد

زنگ خطر برای آل خلیفه به صدا درآمده است

۱۳۹۵/۱۱/۱۸ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا گفت اهدافی که آل‌خلیفه برای اعدام سه جوان انقلابی در نظر گرفته بود، بدست نخواهد آمد و تبعات منفی و تلخ‌تری را در آینده گریبانگیر رژیم آل‌خلیفه خواهد کرد.

سید هادی سید افقهی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با اشاره به تشدید موج سرکوب انقلابیون از سوی حکام آل خلیفه و اعدام ۳ جوان بیگناه در بحرین اظهار داشت: ممکن است برخی از مردم ما اصل ماجرا را نشنیده باشند که واقعاً به چه اتهامی این سه جوان شهید به طرز مظلومانه‌ای به شهادت رسیدند و تیرباران شدند، این سه جوان بحرینی متهم هستند که یک سرباز اماراتی را که آمده بود تا در بحرین مردم را در کنار نیروهای آل‌خلیفه و آل‌سعود بُکشد، را از پای درآورده اند اما حداقل دو نفر از این سه نفری که به شهادت رسیدند، در آن صحنه‌ای که اتفاق افتاد، غایب بودند.

وی با بیان اینکه این مسئله باید مورد تعقیب و تحقیق سازمان‌های حقوق بشری و دادگاه‌های جنایت جنگی قرار بگیرد، گفت: دادگاهی که برای اینها تشکیل دادند، کاملاً صوری بود و هیچ‌کدام از این متهمین از حقوق مشروع یک متهم برخوردار نبودند و دادگاه کاملاً تشریفاتی و فرمایشی برگزار شد و هیچ اجازه فرجام‌ خواهی و تجدید نظری در این پرونده به بستگان آن سه شهید داده نشد.

سید افقهی افزود: انگیزه‌های آل‌خلیفه برای انجام این کار می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ از جمله فشار کشور امارات به آنها به دلیل کشته شدن آن سرباز اماراتی که بحث خود را دارد، فشار انگلیس و عربستان سعودی که در نگاهی کلی‌تر، هر سه کشور مذکور در جنایت‌های آل‌خلیفه و سرکوب کردن حقوق شهروندی مردم آن کشور توسط رژیم آل‌خلیفه نقش داشته‌اند و سهیم هستند. دلیل دوم اقدام آنها، ترساندن و زهر چشم گرفتن از مردم و معترضین است، آنها می‌خواهند با این قبیل اقدامات وحشیانه خود، مردم را به بترسانند تا به زعم رژیم آل‌خلیفه، معترضین و انقلابیون از مواضع و مبارزه خود دست کشیده و عقب‌نشینی کنند؛ اما دیدیم که داستان برعکس شد و مردم بحرین آنچنان خروش و فریادی را داشتند که حتی حکومت آل‌خلیفه هم تصور این میزان اعتراض گسترده را پس از اعدام آن سه جوان انقلابی نداشت.

وی با بیان اینکه یکی از بازتاب‌های اعدام این سه جوان انقلابی توسط رژیم آل‌خلیفه، اعلام موجودیت دو گروه مسلح بود، گفت: این دو گروه مسلح اعلام کردند که تقاص خون ریخته شده شهدا را قطعاً از آل‌خلیفه خواهند گرفت.

سید افقهی اظهار داشت: هدف گذاری که آل‌خلیفه برای انجام این اقدام و اعدام سه جوان انقلابی برای خود در نظر گرفته بود، به نتیجه نخواهد رسید و این اقدام آنها عواقب و تبعات منفی و تلخ‌تری در آینده گریبانگیر رژیم آل‌خلیفه خواهد کرد.

محال است انقلابیون بحرین عقب نشینی کنند

وی در پاسخ به این سؤال که این قبیل اقدامات وحشیانه آل‌خلیفه تا به کی می‌تواند در سایه حمایت رژیم سعودی و سکوت مجامع غربی و عربی ادامه داشته باشد؟ گفت: مردم بحرین از پا نخواهند نشست و محال است که پس از این همه شهیدی که تقدیم انقلابشان کردند، پس از این همه سلب تابعیت‌ها، محاصره و زندانی کردن رهبرانشان، بخواهند در مقابل آل‌خلیفه عقب‌نشینی کنند.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با بیان اینکه بیانیه اخیر شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین و همچنین بیانیه جانشین ایشان بسیار هوشمندانه، دقیق و عاقلانه بود، خاطرنشان کرد: آنها در آن بیانیه گفتند که ما به شدت با خشونت و رویکرد مسلحانه در قیام مردم بحرین مخالف هستیم، همچنین در بیانیه این نکته را گفتند که همچنان به راه مقاومت، اعتراضات و انقلاب خود ادامه خواهند داد و از طرفی با هرگونه حمل سلاح و اعمال خشونت هم مخالف هستند؛ به این معنا که بهانه را از دست آل‌خلیفه بگیرند تا آنها اعلام موجودیت دو گروه مسلح را منتسب به انقلابیون نکنند.

سید افقهی تصریح کرد: آل‌خلیفه در برخورد با مردم انقلابی و معترض بحرینی، خشونت را چاشنی اقدامات خودش خواهد کرد و تصور من این است که این خشونت توصیه شده  و چراغ سبزهایی هم از کشورهای اروپایی و مجامع غربی گرفته اند و ممکن است در آینده هم، هر از چند گاهی از این قبیل اقدامات وحشیانه و خشونت‌آمیز استفاده کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آل‌خلیفه نگران پیروزی‌های اخیر جبهه مقاومت در میدان‌های سوریه بویژه با آزادسازی حلب و عراق که در شرف آزادسازی موصل است، بوده و همچنین نگران یمن و دیگر مناطق است که مبادا این پیروزی ها موجبات افزایش روحیه و انگیزه مردم انقلابی و معترض بحرین را فراهم آورد و این به معنای زنگ خطری جدی برای آل خلیفه است که وابستگی خود را به آل سعود در این ماه ها بیش از گذشته نشان داده و تاکنون هم با کمک ها و حمایت های مستقیم و غیر مستقیم آن رژیم بوده که توانسته اعتراضات گسترده را سرکوب کند آن هم با روش های خشونت آمیز و برخورد های قهری و خشن که این قبیل اقدامات همه به زودی تبعات و آثار منفی خود را به آل خلیفه بر خواهد گرداند.

منبع: خبرگزاری مهر

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *