جدیدترین مطالب

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

بررسی سفر بلینکن به چین پس از تصویب قانون جنجالی/ مشکلاتی که در روابط واشنگتن ـ پکن ریشه دوانده است

چین سالهاست که تلاش دارد هژمونی آمریکا را به چالش بکشد و خود به ابرقدرت شماره یک دنیا بدل شود و همین آمریکا را بسیار هراسان کرده است. در طی این سالها آمریکا پیوسته سعی کرده است در قبال چین دست به عصا حرکت کند و از تقابل جدی با این کشور پرهیز کند اما پس از حدود سه دهه، استراتژی تعامل با چین را کنار گذاشت و استراتژی تقابل را در برابر این کشور انتخاب کرد. 

شهادت دو جوان فلسطینی در کرانه باختری

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد شنبه از ادامه جنایت رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی خبر داده و اعلام کردند که دو جوان دیگر فلسطینی در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسیدند.

روز 204 طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا

حمله تلافی‌جویانه مقاومت عراق به بندر حیفای اشغالی، عملیات ضد آمریکایی و ضد انگلیسی ارتش یمن در دریای سرخ و تأیید این عملیات از سوی «سنتکام» آمریکا و بمباران مناطق مختلف غزه با بیش از 10 شهید از مهمترین تحولات بامداد روز 204 طوفان الاقصی است.

هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد

تهران- ایرنا- دولت هلند جمعه اعلام کرد، در صورتی که آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا پیشنهادها برای تقویت بی‌طرفی خود را اجرا کند، ازسرگیری کمک‌ها به این نهاد را بررسی می‌کند.

Loading

آمریکا؛ عامل بروز ناآرامی‌ها در عراق

۱۳۹۸/۰۹/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: زمانی‌که ناآرامی‌ها در لبنان یا عراق پیش آمد آمریکایی‌ها تلاش کردند که این موضوعات را به ایران مرتبط کنند. حسن‌ دانایی‌فر - سفیر پیشین ایران در عراق

بیش از یک ماه است که اعتراضات در عراق آغاز شده و همچنان ادامه دارد. علاوه بر مطالبات مردمی که به اعتراضات دامن زده است، نباید از نقش دولت‌های خارجی از جمله آمریکا در تشدید این ناآرامی‌ها غافل بود. درواقع دو موضوع مهم و اساسی در مورد عراق قابل ذکر است؛ نخست مطالبات به‌حق مردم و دیگری موضوع شکافی است که بین مردم وجود دارد که بیش از ۷۵ درصد این شکاف حاصل میراث نامیمون آمریکایی‌ها در جامعه عراق است.
با وجودی‌که آمریکا یکی از عوامل اصلی بروز ناآرامی‌ها در عراق به شمار می‌رود، اما مقامات این کشور تلاش دارند با وارد آوردن اتهاماتی، ‌ایران را عامل اعتراضات در عراق نشان دهند. در این راستا نیز اخیرا روزنامه نیویورک تایمز مدعی شد که اسناد و مدارکی از ایران به بیرون درز کرده است که تصویری دقیق از نقش تهران در مداخله مقامات این کشور در امور عراق می‌دهد.
باید توجه داشت زمانی‌که ناآرامی‌ها در لبنان یا عراق پیش آمد آمریکایی‌ها تلاش کردند که این موضوعات را به ایران مرتبط کنند.
برای بررسی این مواضع آمریکا باید نگاهی به پیشینه این کشور در عراق داشته باشیم؛ آمریکایی‌ها در سال ۲۰۰۳ با بهانه‌های واهی به عراق حمله و بعدها اعلام کردند که ادعای وجود بمب اتم در عراق که بهانه‌ای برای حمله به این کشور قرار گرفته بود کاملا واهی بوده است. بعد از حمله سال 2003 و سرنگونی صدام، آمریکا تمام موسسات عراق را منحل کرد و حتی تعرفه‌های گمرکی را نیز برداشتند. همچنین آمریکایی‌ها تا سال 2010 در اکثر موسسات عراقی حاکم بودند و به گونه‌ای رفتار می‌کردند که گویی عراق، ملک آنها است.
در آن مقطع جرج بوش، پل برمر را در روز نهم مه ۲۰۰۳ به عنوان نماینده ریاست جمهوری در عراق یا همان حاکم آمریکایی عراق منصوب کرد. او دو روز بعد جانشین سپهبد جی گارنر شد که مدیر دفتر بازسازی و کمک‌های انسان‌دوستانه بود.
در اواخر سال 2010 به دنبال مقاومت مردم در برابر اشغالگری‌های آمریکا به تدریج این نیروها از عراق اخراج شدند.
پس از آن نیز، آمریکایی‌ها موضوع داعش را کلید زدند تا باز بهانه‌ای برای حضور در منطقه داشته باشند. در رابطه با داعش، دونالد ترامپ در مناظره تلویزیونی با هیلاری کلینتون اعلام کرد که شما داعش را پدید آوردید و اسناد و مدارک موجود نیز حرف ترامپ را تایید می‌کند. این رویکرد واشنگتن ادامه ایجاد خاورمیانه بزرگی است که خانم کاندولیزا رایس در سال 2005 راجع به آن سخن گفته بود. بنابراین آمریکایی‌ها چندین سال عراق را درگیر داعش کردند؛ ضمنا علیرغم معاهده امضا شده بین پارلمان‌های دو کشور مبنی بر اینکه اگر عراق تهدید شد آمریکا باید به آن کشور کمک کند ایالات متحده با تاخیر کمک‌هایش را آغاز کرد.
اما با گذشت زمان و نابودی داعش، دولتمردان عراق تلاش کردند که اتکای خود را به نیروهای آمریکایی کمتر کنند.
از طرف دیگر، آمریکا چندی است تلاش دارد تا روند ایران‌هراسی در عراق را دامن بزند و می‌خواهد اینگونه وانمود کند که کاستی‌ها در عراق به تعبیر آنها به دلیل نفوذ ایران در این کشور است.
این ادعای آمریکا کاملا غیرمنصفانه و غیرواقع‌بینانه است، چرا که رابطه ایران و عراق به دلایل مختلف از جمله مرزهای طولانی، تاریخ مشترک، دین و امتدادهای قومی مشترک و همچنین وجود عتبات در دو کشور رابطه‌ای عمیق و دیرینه است. این اشتراکات و واقعیات باعث می‌شود که یک ارتباط نفوذ معنوی معنادار بین دو کشور وجود داشته باشد. این در حالی است که آمریکا و برخی متحدان آن تلاش دارند این رابطه عمیق را نفوذ و سیطره ایران در عراق جلوه دهند.
اما نباید از نظر دور داشت که امنیت، یکپارچگی و توسعه عراق، سه شعار اساسی، اصولی و اجرایی ایران بوده و عراق ناامن و تفکیک شده برای ما مضر است. به همین دلیل تهران به طور جدی به دنبال این است که به دستگاه‌های قانونی عراق برای یکپارچگی این کشور کمک کند که این کمک نیز براساس درخواست آن‌ها و بدون هیچ ما به ازایی بوده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *