جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه

طبق گفته اوکراینی‌ها محل تجمع نیروهای روسی به وسیله موشک‌های دارای کلاهک خوشه‌ای ATACMS مورد اصابت قرار گرفته، باتوجه به ویدئو حداقل سه موشک در حمله استفاده شده است.اگر به لحظات اول ویدئو توجه کنید در ثانیه دوم پیش از رسیدن موج بمب‌های خوشه‌ای یک برخورد بزرگ دیده می‌شود که در واقع حاصل اصابت کلاهک ‌خوشه‌ای خالی شده موشک ATACMS در فاز آخر است./Viral vids

فون در لاین خشونت پلیس علیه معترضان در گرجستان را محکوم کرد

تهران- ایرنا- اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با بیان اینکه گرجستان در حال حاضر بر سر یک دو راهی قرار دارد، خشونت پلیس این کشور علیه معترضان به تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» از سوی پارلمان گرجستان را محکوم کرد.

Loading
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی:

هماهنگی دستگاه ها از ضرورت های توفیق سیاست خارجی است

۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | خبرهای شورا

شورا آنلاین: رئیس شورای رهبردی روابط خارجی گفت: هماهنگی دستگاه ها از ضرورت های توفیق سیاست خارجی است و در غیر این صورت نمی توانیم از مولفه های قدرت استفاده کنیم.

دکتر سید کمال خرازی در نهمین نشست تبیین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به نقش رهبری در هدایت سیاست خارجی اظهارکرد: مولفه های موثر در سیاست خارجی همه در اختیار دولت ها نیست، بلکه در اختیار رهبری است که می تواند هدایت کننده اصلی سیاست خارجی باشد و تا به حال هم همین گونه بوده است.

وی اضافه کرد: زمانی که من در وزارت امور خارجه بودم حضرت آقا می فرمود ‘برای من وزارت امورخارجه نصف دولت است و به همین نسبت آمادگی دارم برای سیاست خارجی وقت بگذارم’ و این نشاندهنده این است که نقش رهبری در سیاست خارجی بسیار مهم است.

خرازی یادآور شد: اگر توفیقی درسیاست خارجی به دست آورده ایم به دلیل اشرافی است که مقام معظم رهبری در سیاست خارجی داشته اند و توانسته اند عوامل موثر در سیاست خارجی را هماهنگ کنند.

وی نفی سلطه جویی و سلطه پذیری، حفظ استقلال و تمامیت ارضی و دفاع از حقوق مستضعفان و عدم مداخله در امور داخلی کشورها را از اصول سیاست خارجی مندرج در قانون اساسی ذکر کرد و گفت: این اصول و چارچوب ها با سایر نظام ها متفاوت است و ویژگی های نظام جمهوری اسلامی و سیاست خارجی آن را نشان می دهد.

وی خاطرنشان کرد: ما موظف به حمایت از سایر مسلمانان هستیم و نمی شود بگوییم صرفا منافع داخلی خود را پاس می داریم. هم مبانی ارزشی و هم منافع ملی مبناست و هم مصالح کشور که تشخیص آن با رهبری است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بخش دیگری از سخنان خود تجربه 36 سال اخیر جمهوری اسلامی در عرصه سیاست خارجی را تجربه موفقی عنوان کرد که نمی شود آن را نادیده گرفت و افزود: ما توانستیم با عبور از فراز و نشیب هایی مثل جنگ، دخالت بیگانه و تحریم موفق شویم موقعیت خود را اثبات کنیم تا دنیا مجبور شود واقعیت جمهوری اسلامی را بپذیرد.

وی خاطرنشان کرد: ما توانستیم جنگی را که با حمایت همه کشورها علیه ما ایجاد شده بود با موفقیت به پایان برسانیم و علاوه بر این تحریم هایی را که در سال های اخیر با آن روبرو بودیم، از سر گذراندیم و توانستیم خود را به عنوان یک قدرت اثبات کنیم و اینها نشان می دهد که ما طبق مدل درستی عمل کرده ایم.

وی تصریح کرد: ما بر پایه مبانی ارزشی خود عمل کردیم و با اتکاء به قدرت ملی ایستادگی کردیم و با سیاست هایی که رهبری اعمال کرد در مسیر درستی حرکت کردیم تا به این توفیق رسیدیم.

خرازی یادآورشد: خیلی از کشورها ادعا داشتند که به موقعیت ما برسند، اما نرسیدند و این نشان می دهد مسیری که انتخاب کردند درست نبود.

وی خاطرنشان کرد: تجربه 36 ساله و موقعیت فعلی ما شاخص مهمی است که می تواند در طراحی نظریه سیاست خارجی بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت کمک کند.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سفیر، نماینده دولت نیست، بلکه نماینده نظام است، اظهارکرد: سفیر باید از کل نظام دفاع کند. برخی بعضی وقت ها فکر می کنند کسی که از طرف دولت به جایی رفته، فقط باید از دولت حمایت کند، در حالی که رهبری تاکید کردند که سفیر نماینده نظام است و بنابر این همه دستگاه ها باید زیر نظر نماینده نظام حرکت کنند تا از تشتت جلوگیری شود.

وی تصریح کرد: اگر سفیر کاردان، متعهد، غیرشرمنده و صریح نباشد، نمی تواند از نظام دفاع کند و بایستی به نظام معتقد باشد تا بتواند از آن دفاع کند.

وی در ادامه ضمن تشریح الگوهای حاکم بر سیاست خارجی برخی از کشورها بر لزوم انتخاب نیروی انسانی کارآمد و موثر برای پیگیری اهداف سیاست خارجی تاکید کرد.

خرازی در بخش دیگری ازسخنانش بر لزوم یکپارچگی سیاست خارجی اشاره کرد و اظهارداشت: در کشور انگلیس، بی بی سی فارسی و دستگاه اطلاعات خارجی انگلیس زیر نظر وزارت خارجه عمل می کند و این نشان می دهد که این مولفه های قدرت (رسانه و اطلاعات) باید با دستگاه سیاست خارجی هماهنگ باشند.

خرازی یادآورشد: از مشکلات ما در ایران این است که چندپارگی وجود دارد و هماهنگی بین اینها دشوار است و اگر رهبری نظارت نکنند با مشکلات مواجه می شوند.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *