جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند

بر اساس نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که همزمان با نزدیک‌تر شدن واشنگتن به ممنوعیت احتمالی اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک، انجام شد، اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که چین از تیک‌تاک برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا، استفاده می‌کند.

عراق قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد

دولت عراق از امروز قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عراق اعلام کرد که از امروز چهارشنبه اول ماه مه قیمت بنزین بهبود یافته و سوپر در این کشور افزایش یافت. بر اساس بیانیه این شرکت قیمت بنزین بهبودیافته با اکتان ۹۵ از ۶۵۰ دینار (۰.۵۰ دلار) به ۸۵۰ دینار (۰.۶۵ دلار) در هر لیتر و بنزین سوپر با اکتان ۹۸ از ۱۰۰۰ دینار (۰.۷۶ دلار) به ۱۲۵۰ دینار (۰.۹۶ دلار) در هر لیتر رسیده است.

انتخابات شورا‌ها در انگلیس

انتخابات محلی و شورا‌ها، نزدیک‌ترین انتخابات به انتخابات سراسری در انگلیس که به آزمون واقعی برای میزان محبوبیت دو حزب عمده این کشور مبدل شده است. دو حزب محافظه کار و حزب کارگر که دهه هاست قدرت را در این کشور در دست دارند.

رایزنی وزیر خارجه استونی درباره خدمه کشتی توقیفی اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست همتای استونیایی در خصوص آزادی خدمه استونی کشتی توقیف شده در آب‌های سرزمینی ایران، گفت: کشتی در توقیف قضایی قرار دارد، اما ایران همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده و در صورت همراهی کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آنها به کشورشان از جمله استونی فراهم است.

چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل در سایه مرگ امدادگران انگلیسی

لندن – ایرنا – یک نشریه انگلیسی گزارش داد که دولت لندن پس از گذشت دو روز از کشته شدن سه تن از امدادگران این کشور در جریان حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به کاروان حامل کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه، به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با این رژیم تروریستی چراغ سبز نشان داد.

Loading
16 فروردین 1395

رسانه ها؛ از اخبار تازه آوارگان سوری تا تحولات یمن

۱۳۹۵/۰۱/۱۶ | رصد

شورا آنلاین: ورود اولین گروه از آوارگان سوری به آلمان در چارچوب توافق بحث برانگیز آنکارا و اتحادیه اروپا، مخالفت دوباره روسیه با مذاکرات درباره سرنوشت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، تاکید سازمان پیمان امنیت جمعی بر حل مناقشه قره باغ تنها از طریق شیوه های سیاسی، ابراز نگرانی رژیم صهیونیستی از تشدید عملیات فلسطینی‎ها در آینده و برکناری "خالد بحاح" از سمت نخست وزیری یمن از مهم ترین رویدادهای دارای جنبه های راهبردی بود که در رسانه ها منعکس شد. در ادامه می توانید گزیده ای از این خبرها را مرور کنید.

خبرگزاری فرانسه: اولین گروه از آوارگان سوری در چارچوب توافق نامه بحث برانگیزی که آنکارا و اتحادیه اروپا برای مقابله با هجوم آوارگان امضا کرده اند، روز دوشنبه از طریق ترکیه وارد آلمان شدند. این گروه مرکب از 16 آواره سوری روز دوشنبه در چارچوب توافق نامه اروپا و ترکیه از استانبول به هانوفر در شمال آلمان منتقل شدند. قرار است این افراد بلافاصله با اتوبوس به یک مرکز نگهداری آوارگان در منطقه فریدلند در 140 کیلومتری هانوفر منتقل شوند. دومین گروه آوارگان سوری شامل 16 نفر نیز امروز وارد آلمان خواهد شد. ساعاتی پیش از آن اولین کشتی حامل آوارگان که در چارچوب توافق نامه ترکیه و اتحادیه اروپا از یونان اخراج شده بودند، به بندر دیکیلی ترکیه وارد شد. کشتی نزلی ژاله که با ده ها آواره عمدتا پاکستانی و بنگلادشی از جزیره لسبوس یونان به حرکت درآمده بود، روز دوشنبه ساعت نه و نیم به وقت محلی به بندر دیکیلی در غرب ترکیه رسید. بر اساس توافق اتحادیه اروپا و آنکارا که با انتقاد و مخالفت های شدید بسیاری از سازمان ها و گروه های حامی حقوق آوارگان روبرو شده است، شماری از آوارگان شامل حدود 100 نفر روز دوشنبه از یونان به ترکیه بازگردانده شوند و همزمان چند صد آواره سوری که خود را به ترکیه رسانده اند، به آلمان فرستاده شوند. طبق توافق بروکسل و آنکارا درباره بحران آوارگان که حتی مورد انتقاد برخی از نمایندگان پارلمان اروپا قرار گرفته، در ازای هر آواره سوری که از یونان به ترکیه بازگردانده شود، یک آواره سوری مستقر در ترکیه توسط یکی از اعضای اتحادیه اروپا پذیرش خواهد شد.

خبرگزاری رویترز: روسیه درخواست ها برای کناره گیری رییس جمهوری سوریه از قدرت را مغایر با تلاش ها برای حل بحران در این کشور دانست. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه گفت، درخواست برای کناره گیری بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، چشم انداز راه سیاسی بحران در این کشور را محدود می کند. ریابکوف با بیان اینکه روسیه خواستار کنار گذاشتن مباحث مربوط به سرنوشت اسد است، افزود، تصمیم گیری در این باره باید در مراحل بعدی توسط طرفین درگیر اتخاذ شود. غرب و متحدان منطقه ای اش از ابتدای آغاز بحران در سوریه، خواستار کناره گیری رییس جمهوری قانونی این کشور شده و از مخالفان مسلح دمشق حمایت کرده اند.

خبرگزاری ایتارتاس: سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد مناقشه بر سر منطقه قره باغ تنها از طریق شیوه های سیاسی و در چارچوب سازوکارهای بین المللی موجود قابل حل است و هیچ راه حل نظامی برای این مناقشه وجود ندارد. سازمان پیمان امنیت جمعی به نقل از نیکلای بوردیژا دبیر کل این سازمان اعلام کرد دبیرخانه سازمان پیمان امنیت جمعی از نزدیک اوضاع در خط تماس را زیر نظر دارد و موضع کشورهای عضو این سازمان در خصوص این مسئله بارها اعلام شده است و آنها بر توقف خشونت و حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ تاکید دارند. ادامه درگیری ها منجر به بی ثباتی در کل منطقه قفقاز شده و یک مسئله مشخص است و آن اینکه همه تنها نیاز به صلح دارند. بنا بر اعلام دبیرخانه سازمان پیمان امنیت جمعی ، دبیر کل این سازمان در تماس دائم با مقامات سیاسی و نظامی ارمنستان در خصوص مسئله ازسرگیری خشونت ها در منطقه قره باغ است.

خبرگزاری صدا و سیما: شبکه الاخباریه سوریه گزارش داد: در حالی که طرف های مختلف بین المللی برای کاستن از تنش بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ تلاش می کنند، دولت ترکیه به دنبال تشدید تنش در این منطقه برای ضربه زدن به روسیه است. ابعاد بین المللی کشمکش بین باکو و ایروان به طور آشکار مشخص شد. روسیه و غرب خواستار توقف فوری درگیری ها بین ارمنستان و آذربایجان و آغاز مذاکره بین دو کشور زیر نظر گروه مینسک شدند. در حالی که واشنگتن و مسکو موضع مشترکی درباره لزوم کاستن از تنش در منطقه قره باغ اتخاذ کردند، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به گروه مینسک حمله و حمایت خود را از جمهوری آذربایجان اعلام کرد. اردوغان توقف جنگ ضد ارمنستان را متوقف کرد. این موضع گیری آنکارا نشانه کینه توزی و دشمنی ترکیه با ارمنستان با وجود گذشت صد سال از کشتار ارمنی ها به دست عثمانی هاست.

خبرگزاری قدسنا: با وجود اقدام رژیم صهیونیستی به افزایش تدابیر امنیتی به منظور مهار انتفاضه قدس، مقامات نظامی این رژیم از احتمال تشدید عملیات فلسطینی‎ها در آینده، به شدت نگران هستند. فلسطین الیوم گزارش داد یک منبع نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کرد با وجود کاهش عملیات فلسطینی‎ها طی چند روز اخیر، انتفاضه طی شش ماه اخیر استمرار داشته است. این منبع نظامی پیش بینی کرد عملیات فلسطینی‎ها طی روزهای آینده روند صعودی به خود گیرد و بار دیگر دستگاه های نظامی و امنیتی اسرائیل را دچار مشکل کند. تحلیلگران صهیونیست در آغاز انتفاضه قدس پیش بینی می‎کردند این انتفاضه تنها چند هفته ادامه داشته باشد، اما با ادامه روند آن طی شش ماه اخیر شوکه شدند. تحلیلگران منطقه معتقدند انتفاضه در شرایط کنونی وارد فاز مسلحانه در مرحله سوم شد و صهیونیست ها باید منتظر عملیات جدید و غافلگیرکننده باشند.

خبرگزاری برون مرزی: عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی یمن، “خالد بحاح” را از سمت نخست وزیری عزل و “احمد عبید بن دغر” را به جای او منصوب کرد. عبد ربه منصور هادی روز یکشنبه همچنین در فرمانی دیگر، سر لشگر “علی محسن الاحمر” را به عنوان معاون خود تعیین کرد . محسن الاحمر، پیش از این در سال ۲۰۱۴ و پیش از تسلط انصارالله بر صنعاء، وزیر دفاع دولت خالد بحاح بود. خالد بحاح در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴ منصب نخست‌وزیری یمن را برعهده گرفت و به هنگام تسلط جنبش انصارالله بر شهر صنعاء در ۷ نوامبر ۲۰۱۴، استعفا داد. عبد ربه منصور هادی که به ریاض گریخته بود در تاریخ ۱۲ آوریل ۲۰۱۵ خالد بحاح را به سمت معاون خود و نخست‌وزیر دولت موقت مستقر در ریاض، منصوب کرد. پیش از این، برخی منابع خبری از اختلاف میان منصور هادی و بحاح، گزارش هایی منتشر کرده بودند. این در حالی است که عربستان سعودی نیز نخستین گروه از مسوولان فراری یمن را اخراج کرد. عربستان به دلیل بحران مالی، شماری از وزیران کابینه مستعفی یمن از جمله وزیر نفت، نیرو، مسکن و برنامه ریزی به همراه “سلطان العراده” استاندار دست نشانده مارب را از عربستان اخراج کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *