جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم، انگلیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس

تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در خلیج فارس ماندگار هستیم؛ انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود./تسنیم

قلم پای گانتز در اطراف غزه شکست

منابع عبری‌زبان از بستری شدن عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در بیمارستانی در تل‌آویو پس از زخمی شدن او در اطراف باریکه غزه، خبر دادند….

Loading

فرانسه و موضوع امنیت در منطقه آسیا – اقیانوسیه

شورای راهبردی آنلاین – اسناد: دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی ترجمه غیررسمی متن کامل سند «فرانسه و موضوع امنیت در منطقه آسیا-پاسیفیک» را که وزارت دفاع فرانسه با همکاری وزارت خارجه این کشور منتشر کرده، برای مطالعه و بررسی پژوهشگران، ترجمه کرده است.

دربخشی از این سند آمده است: «ظهور اقتصادی، علمی، فناوری و نظامی آسیا، نمی‌تواند بدون پیامدهای دفاعی و امنیتی برای فرانسه و اروپا باشد. در یک جهان به‌طور فزاینده پیوسته و وابسته، که از آن یک چند قطبی جدیدی ظهور کرده است، خطرات و تهدیدات همه جانبه موثر بر آسیا و پاسیفیک موجب شده، تا فرانسه نقش موثری در تأمین امنیت و ثبات منطقه داشته باشد. اگر چه فرانسه منافع و تعهدات سیاسی خاص خود را در این منطقه دارد، اما همچنین لزوم تشریک مساعی برای مقابله با خطرات و تهدیدهای مشترک ناشی از دنیای جهانی شده را درک می‌کند. سیاست خارجی فرانسه در آسیا-پاسیفیک و سایر مناطق جهان بر اساس ارزش‌های دموکراتیک، احترام به حاکمیت قانون، حقوق بین‌المللی و همچنین اهداف امنیتی و حل‌و‌فصل مسالمت‌آمیز اختلافات پایه‌گذاری شده است.سیاست فرانسه در این منطقه با تمایل به توسعه مناسبات دفاعی و امنیتی مبتنی بر سه ستون مشخص می‌شود: گفت‌وگوی سیاسی و نظامی، همکاری نظامی و همکاری تسلیحاتی. این رویکرد  همه جانبه به ایجاد مشارکت با کیفیت بین دولت‌های مستقل بر اساس دانش و اعتماد متقابل و منافع مشترک کمک می‌کند. این امر، بیانگر تمایل فرانسه به تعامل سیاسی قوی‌، مسئولانه و پایدار با منطقه است.»

بر اساس متن این سند :

«اگر چه قلمرو سرزمین اصلی فرانسه از نظر جغرافیایی از آسیا-پاسیفیک فاصله دارد، اما قلمروهای آن در کالدونیای جدید[1]، والیس و فوتونا[2]، پلی‌نزی فرانسه[3] و جزیره کلیپپرتون[4] آن را به یک قدرت منطقه‌ای پاسیفیک تبدیل کرده است. این کشور همچنین در قسمت جنوبی اقیانوس هند با جزایر مایوت[5]، رئونیون[6] و جزایر پراکنده و سرزمین‌های جنوبی و قطب جنوب فرانسه و همچنین در منطقه شمال غربی اقیانوس هند از طریق حضور نظامی دائمی خود در امارات متحده عربی و جیبوتی حضور دارد. این حضور که در بین کشورهای اروپایی بی‌نظیر است‌، مسئولیت‌های خاصی در رابطه با مسائل دفاعی و امنیتی در آسیا-پاسیفیک به فرانسه می‌دهد.»

در مقدمه سند «فرانسه و موضوع امنیت در منطقه آسیا-پاسیفیک» وزیر دفاع فرانسه ضمن اشاره به اهمیت آسیا معتقد است که آسیا تا سال 2030 میلادی به مرکز اصلی ایجاد ثروت و نوآوری‌های علمی و فنی تبدیل می گردد و بیش از یک سوم تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص خواهد داد.لودریان در ادامه آورده است:

«اهمیت آسیا برای ما، نه تنها به دلیل قرار گرفتن در معرض تهدیدهای مشترک مانند گسترش سلاح‌های کشتار جمعی و سیستم‌های پرتاب آنها، تروریسم بین‌المللی یا دزدی دریایی است، بلکه همچنین به سبب قرار داشتن در معرض خطرات فرامرزی مانند بلایای طبیعی، مسأله بهداشت و سلامت یا مسائل تکنولوژیکی است. علاوه بر این، سرزمین‌های ما با هم مرتبط هستند، زیرا هر بحران یا درگیری که در یکی از دو قاره رخ می‌دهد، ناگزیر بر منافع دیگری تأثیر می‌گذارد. به‌رغم فاصله جغرافیایی بین قاره‌های ما، امنیت و رفاه ما اکنون به طور جدایی‌ناپذیری به هم پیوند خورده است.فرانسه یک بازیگر قدرتمند در اقیانوس هند و اقیانوس آرام است. این کشور در کنار سرزمین‌های خود، باید امنیت تعداد فزاینده‌ای از شهروندان ساکن در این مناطق را حفظ و تامین کند. علاوه بر این، فرانسه به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت، نسبت به تعهدات بین‌المللی خود و همچنین دوستان و شرکایش صادق است. این کشور تلاش می‌کند تا حد امکان به همراه متحدین و شرکای اروپایی خود در تمام ابعاد از طریق حضور، همکاری و تعهد به امنیت منطقه‌ای کمک کند و به‌شدت به مشارکت در نظم بین‌المللی بر پایه صلح، عدالت و قانون متعهد است.

اهمیت منطقه آسیا-پاسیفیک ناشی از پهنه و مسیرهای ارتباطات دریایی[7] آن است  که از دریای زرد تا خلیج فارس گسترش دارد. این مسیرهای ارتباطات دریایی هم برای آسیا و هم برای اروپا حیاتی هستند و «رگ گردن[8]» جهانی‌شدن را تشکیل می‌دهند. فرانسه یک قدرت بزرگ دریایی است که به اصل آزادی ناوبری متعهد است. ما مایل به تشریک تجربه و تخصص بسیار خود و مشارکت برای امنیت حوزه دریایی هستیم. ما پیوندهای مستحکمی را با بسیاری از کشورهای آسیا-پاسیفیک برقرار کرده‌ایم، کشورهایی که در حال گسترش اهداف و توانایی‌های خود در این حوزه خاص و به طور کلی در زمینه دفاعی و امنیتی هستند. این کشورها نه تنها استقلال سیاسی و آمادگی ما برای گفت‌وگو، بلکه امکان روابط دو جانبه با کارمندان و نیروهای مسلح ما و همچنین فرصت‌های ارائه شده توسط ما برای همکاری در زمینه تجهیزات دفاعی را درک می‌کنند.»

متن کامل این سند را با کلیک روی این لینک دانلود کنید.


[1] New Caledonia

[2] Wallis and Futuna

[3] French Polynesia

[4] Clipperton Island

[5] islands of Mayotte

[6] La Réunion

[7] maritime areas and the sea lanes of communication (SLOCs)

[8]رگ گردن یا ورید ژوگولار‌(Jugular vein) یا سیاهرگ‌های وداج؛ نام دو سیاهرگ بسیار مهم (ژوگولار خارجی و داخلی) هستند که در هردو طرف گردن قرار دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *