جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آینده اردن نامعلوم است

آینده اردن نامعلوم است

محمد علی مهتدی در یادداشتی می نویسد: نشانه های زیادی حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی همچنان بنا دارد که سکنه فلسطینی کرانه باختری را به اردن و سکنه نوار غزه را به مصر کوچ دهد که در این صورت معلوم نیست رژیم پادشاهی اردن چه سرنوشتی در آینده خواهد داشت.

چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم پکن

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پکن با حضور فیلم از ۱۱۸ کشور در پایتخت چین برگزارشد این جشنواره در مجموع ۴۲۷۳ فیلم را دریافت کرد که ۸۷ درصد آن مربوط به کشور‌های خارجی بود.

Loading
فرجی‌راد در نشست آثار راهبردی آزادسازی حلب

آزادی حلب هم فرصت است و هم تهدید

۱۳۹۵/۱۰/۰۷ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: از روزی که ترامپ پیروز شد سمت شرقی حلب کم آورد. روسیه به شدت عجله دارد که مسئله سوریه زودتر از طریق مذاکره تمام شود و معتقد است این توازن ژئوپلیتیکی باید وجود داشته باشد و خودش نمی‌تواند به تنهایی این کار را تمام کند.

عبدالرضا فرجی‌راد استاد دانشگاه بعدازظهر امروز (سه‌شنبه) در نشست «آثار راهبردی آزادسازی حلب» در محل شورای راهبردی روابط خارجی طی سخنانی عنوان کرد: از زمانی که روسیه وارد سوریه شد مسئله سوریه بین‌المللی شد.

وی گفت: روسیه فکر می‌کرد می‌تواند این بحث را سریع جمع کند، اما بعد از چند بار مذاکره با آمریکا نتوانست و از زمانیکه ترامپ پیروز شد مقاومت در طرف مقابل که چند سالی بود به شدت مقاومت می‌کرد به یک باره شکست و نظامیان سوریه، البته با کمک روس‌ها، مقاومت جانانه‌ای کردند.

فرجی‌راد ادامه داد: وقتی بحث بین‌المللی می‌شود یک طرف نمی‌تواند بر دیگری پیروز شود و باید همواره بحث توازن ژئوپولیتیکی را در نظر داشت، قدرت‌های بین‌المللی باید به یک توافقی برسند.

تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک گفت: از روزی که ترامپ پیروز شد سمت شرقی حلب کم آورد. روسیه به شدت عجله دارد که مسئله سوریه زودتر از طریق مذاکره تمام شود و معتقد است این توازن ژئوپلیتیکی باید وجود داشته باشد و خودش نمی‌تواند به تنهایی این کار را تمام کند.

فرجی‌راد ادامه داد: آزادی حلب هم فرصت است و هم تهدید و هر چه زمان به جلو می‌رود اگر دقیق عمل نکنیم، فرصت‌ها نسبت به تهدید‌ها کمتر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ایران به خاطر موقعیت سیاست خارجی خودش که موقعیتی مستقلانه است، تاثیرگذاریش بیشتر از قدرت‌های دیگر است.

فرجی‌راد افزود: همیشه برای قدرت‌های بین المللی منافعشان حرف اول را می‌زند و ضمن اینکه تلاش می‌کنند منافعی هم به قدرت‌های منطقه‌ای که با آنها وارد مذاکره شده‌اند، برسانند.

وی در ادامه و در پاسخ به سؤالی با بیان اینکه ما هدفمان در سوریه ایدئولوژیک است و هدف روس‌ها سیاسی است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اعلام کرد که بحثش، مقاومت است.

این استاد دانشگاه در خصوص رویکرد آمریکا در سوریه نیز بر این باور است که برای دولت اوباما مذاکرات هسته‌ای اولویت داشت تا مسئله سوریه و همین موضوع نیز متحدان آمریکا از جمله عربستان و اسرائیل را ناراحت کرد.
وی افزود: دولت فعلی آمریکا نیز خیلی با مسوئله سوریه کاری ندارد و روس‌ها هم با ترامپ در ارتباط هستند.
فرجی‌راد اضافه کرد: وقتی مسئله‌ای بین‌المللی می‌شود، ضمن احترام به قدرت‌های منطقه‌ای، نهایتا تصمیم نهایی را قدرت‌های بین‌المللی اتخاذ می‌کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *