جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

Loading
دکتر خرازی در دیدار رئیس هیئت‌امنای اندیشکده روسی:

پوتین رسم حکمرانی به ترامپ بیاموزد

۱۳۹۵/۱۱/۱۳ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی سیاست خارجی رئیس‌جمهور جدید آمریکا را عامل تشدید تنش‌های بین‌المللی خواند و یکی از بهترین راهبردهای مقابله با آن را پیگیری «گفتگوی تمدن‌ها» دانست.

دکتر سید کمال خرازی در دیدار ولادیمیر یاکونین، رئیس هیئت امنای موسسه تحقیقاتی روسی گفتگوی تمدن‌ها که سه‌شنبه شب در ساختمان شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، گفت: احساس ما این است که روابط ایران و روسیه آن حد که باید، توسعه نیافته است، درحالی‌که می‌توانیم روابطی در سطح بالاتر داشته باشیم.

وی با اشاره به نام این اندیشکده روسی گفت: عنوان اندیشکده شما ازاین‌جهت برای من جالب است که ایده گفتگوی تمدن‌ها توسط رئیس‌جمهور وقت ایران مطرح شد و قطعنامه‌ای نیز با همین عنوان در سازمان ملل به ابتکار جمهوری اسلامی ایران تصویب شد.

رئیس شورای راهبردی تصریح کرد: ایران از هرگونه گفتگوی میان تمدن‌ها حمایت می‌کند، به‌ویژه در وضع فعلی که عده‌ای جنگ بین تمدن‌ها را تعقیب می‌کنند.

دکتر خرازی افزود: با بر سر کار آمدن رئیس‌جمهور جدید در آمریکا و فرمان اجرایی جدید او برای جلوگیری از سفر اتباع هفت‌کشور اسلامی به خاک آمریکا می‌توان گفت گفتگوی تمدن‌ها با خطر روبروست. به همین دلایل است که باید روند این گفتگوها را سرعت دهیم.

وی با بیان اینکه احتمالاً دونالد ترامپ علاقه دارد رابطه‌اش را با روسیه توسعه دهد، گفت: شایسته است آقای پوتین برخی مسائل را به وی آموزش دهد، با او درباره روابط فرهنگی با جهان اسلام و گفتگوی تمدن‌ها صحبت کند و به ترامپ هشدار دهد که تصمیم‌های وی ممکن است چه خطراتی در پی داشته باشد. درواقع همان‌طور که میخائیل گورباچف به‌تازگی گفته است، ما در آستانه یک جنگ بین‌المللی قرار گرفته‌ایم و در این شرایط بحث گفتگوی تمدن‌ها، راهبرد درستی است که از درگیری‌ها جلوگیری خواهد کرد.

دکتر خرازی در بخش دیگری از این دیدار به موانع گفتگوی تمدن‌ها نیز اشاره و تصریح کرد: امروزه برخی کشورها از مفاهیمی همچون حقوق بشر و جامعه مدنی به‌عنوان ابزار علیه برخی دیگر از کشورها سوءاستفاده می‌کنند.

رئیس شورای راهبردی اضافه کرد: برای نمونه در مورد ایران، حقوق بشر به‌صورت سیاسی مورد قضاوت قرار می‌گیرد. درحالی‌که اگر برای نمونه وضعیت ایران و عربستان را ازنظر استانداردهای حقوق بشری مقایسه کنید، متوجه برخورد تبعیض‌آمیز علیه ایران می‌شوید.

وی افزود: سعودی‌ها هر روز بدون هیچ دلیلی به نسل‌کشی و حمله به مردم یمن مشغول هستند، اما دنیا دراین‌باره ساکت است.

دکتر خرازی گفت: بنابراین، این واژه‌ها مورد سوءاستفاده قدرت‌ها قرارگرفته است و برای اینکه گفتگوی تمدن‌ها شکل بگیرد، می‌بایست تمرکز را بر روی ملت‌ها قرار داد.

رئیس شورای راهبردی ادامه داد: با چنین راهبردی ما می‌توانیم همدیگر را بهتر بشناسیم. برای نمونه اگر مردم روسیه به ایران سفر کنند و ملت و فرهنگ ایران را ببینند و متقابلاً ایرانی‌ها به روسیه بروند، هر دو ملت بهتر با فرهنگ و رسوم یکدیگر آشنا می‌شوند و بهتر یکدیگر را می‌شناسند.

دکتر خرازی گفت: معنی اینکه آمریکا برای اتباع کشورهای اسلامی روادید صادر نمی‌کند این است که راه گفتگوی میان تمدن اسلامی و غربی را می‌بندد و این به درگیری‌های بیشتر منجر می‌شود.

وی افزود: بنابراین باید فکر کنیم که چطور می‌توانیم این ابتکار را گسترش دهیم و زمینه درک متقابل را میان ملت‌هایمان فراهم کنیم.

رئیس شورای راهبردی تصریح کرد: زمانی که جمهوری اسلامی ابتکار گفتگوی تمدن را مطرح کرد، اوضاع دنیا مانند امروز نبود. اگر آن زمان نیاز به گفتگوی تمدن‌ها حس می‌شد، امروز این نیاز خیلی بیشتر شده است.

دکتر خرازی با اشاره به فعالیت تروریست‌ها در غرب آسیا، اروپا و نقاط مختلف جهان گفت: متأسفانه برخی کشورهای غربی، به‌ویژه آمریکا و رئیس‌جمهور جدید این کشور به‌جای اقدام علیه تروریست‌ها مواضعی علیه مسلمانان می‌گیرند که وضعیت را خیلی بدتر می‌کند.

ترامپ نتیجه خشم انباشته آمریکا

یاکونین هم در این نشست که دکتر ابراهیم شیبانی و مهدی مصطفوی، دیگر اعضای شورا نیز در آن حضور داشتند، تصریح کرد: پدیده ترامپ نتیجه خشم انباشته مردم آمریکاست.

رئیس هیئت‌امنای موسسه تحقیقاتی روسی گفتگوی تمدن‌ها بابیان اینکه برای اولین بار است که جامعه آمریکا با چنین وضعی مواجه است، گفت: با چنین شرایطی، برخوردها در داخل جامعه آمریکا هم بیشتر می‌شود و بنابراین باید منتظر وضعیت تیره‌تری در آینده هم باشیم.

وی اضافه کرد: با توجه به سیاست‌های ترامپ و پیامدهای این سیاست‌ها، ضروری به نظر می‌رسد که نظریه گفتگوی تمدن‌ها را بسط دهیم و شکاف‌های موجود را پرکنیم.

یاکونین با اشاره به سفر قریب‌الوقوع دکتر روحانی، رئیس‌جمهور به روسیه ابراز امیدواری کرد که روسای جمهور دو کشور شکلی از گفتگوی تمدنی اروپایی – آسیایی را پیگیری کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *