جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

روایت الجزیره از تکرار رسوایی ابوغریب، این‌بار توسط سربازان صهیونیستی در غزه

تهران-ایرنا- شبکه خبری الجزیره نوشت: بدرفتاری سربازان رژیم اسرائیل با زندانیان فلسطینی در غزه یادآور رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب است و با حمایت و تامین مالی همان دولتی انجام می‌شود که با شکنجه زندانیان عراقی، جهان را شوکه کرد.

تعداد شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر رسید

تهران – ایرنا- وزارت بهداشت نوار غزه جدیدترین آمار شهدا ‌و مجروحان حملات ارتش رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد که در جریان این حملات از هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، ۳۴ هزار و ۴۸۸ شهروند فلسطینی شهید شدند.

Loading
دکتر خرازی در موسسه چتم هاوس مطرح کرد

پرهیز از استانداردهای دوگانه در برخورد با تروریسم

۱۳۹۶/۰۴/۲۸ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: دکتر خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی امروز در موسسه چتم هاوس در رابطه با نقش ثبات بخش ایران در منطقه سخنرانی کرد و در پایان به سوالات جمع کثیری از دیپلماتهای مقیم، محققین، اندیشمندان و کارشناسان ارشد سیاسی حاضر در چتم هاوس پاسخ داد.

دکتر خرازی در سخنرانی خود تحت عنوان نقش منطقه ای ایران: ثبات دهنده یا بی ثبات کننده اظهار داشت که نقش ایران در صحنه پرتلاطم خاورمیانه، حمایت از حکومت های مستقر، جلوگیری از توسعه تروریسم، بی ثباتی و فروپاشی حکومتهای سوریه و عراق است. ایشان گفت باید روشن شود چه کسانی در این منطقه از بی ثباتی سود می­برند و چه کسانی در پی تثبیت وضع موجود هستند؟ آیا ایران می­توانست نسبت به بی ثباتی در عراق و سوریه بی تفاوت باشد؟ و آیا بی ثباتی در این دو کشور منجر به بی ثباتی در ایران نمی شد؟ و اگر ایران به این کشورها کمک نمی ­کرد و بغداد و دمشق به دست داعش سقوط می­ کردند، سرنوشت منطقه در برابر یک تروریسم وحشی عنان­ گسیخته چون داعش چه بود؟ اگر بغداد و دمشق سقوط می­کردند آیا شما امروز اروپای امن ­تری داشتید؟

دکتر خرازی توضیح داد که انقلابهای عربی و سقوط رژیم های تونس و مصر منجر به پیدایش یک خلأ سیاسی در منطقه گردید. در چنین شرایطی عربستان ابتدا با حمایت از کودتای نظامی مصر حکومتی را که با آرای مردم انتخاب شده بود سرنگون ساخت و سپس با حمایت از گروه های تروریستی در سوریه و عراق هدف سرنگونی دولتهای مستقر سوریه و عراق را دنبال کرد. طبعاً سقوط حکومت های مزبور می توانست منطقه را با خطرات مهمی روبرو سازد که ایران به دعوت حکومت های مزبور به کمک آنها شتافت. حمایت ایران از دولت های سوریه و عراق با هدف حفظ وضعیت موجود، حفظ تمامیت ارضی و ثبات کشورهای منطقه بود.

دکتر خرازی ادامه داد که جای تاسف است که دولت بریتانیا به خاطر منافع مادی خود اجازه انتشار نتایج تحقیقاتی را که در زمینه نقش عربستان در گسترش وهابیت و حمایت مالی آن از گروههای تروریستی انجام گرفته است، نمی دهد، در حالی که برای ریشه­ کن کردن تروریسم تکفیری- وهابی باید عربستان را به عنوان خاستگاه وهابیت تحت فشار قرار داد. در غیر این صورت ادامه نشر چنین تفکراتی می تواند امنیت منطقه و جهان و از جمله بریتانیا را با خطر مواجه سازد. متاسفانه ما در آمریکا نیز شاهد همین سیاست بوده­ ایم که به دلیل منافع مادی از انتشار گزارش محرمانه کنگره درباره نقش عربستان در  حادثه 11 سپتامبر جلوگیری به عمل آمده است.

دکتر خرازی گفت که کمک ایران به دولتهای سوریه و عراق در مبارزه با گروه های تروریستی تکفیری و موفقیت های حاصله در این کارزار آمریکا و متحدانش در حوزه خلیج فارس، به ویژه عربستان را به شدت عصبانی کرد و لذا ریشه اختلاف عربستان با ایران و تلاش آن رژیم در تبلیغ ایران هراسی، ایراد فشار بر ایران، تطمیع کشورهای دیگر برای قطع رابطه با ایران، اقدام نظامی در بحرین و یمن علیه مردم آنها را، که صرفاً خواستار حق طبیعی خود در ایفای نقش مثبت در اداره کشورشان، و نه سرنگونی رژیم ها هستند، در شکست آنها در سوریه و عراق باید جستجو کرد.

رئیس شورای روابط خارجی در درباره نفوذ ایران درمنطقه توضیح داد که نفوذ ایران در منطقه یک امر جدید نیست، از زمان صفویه رابطه بسیار قوی بین مردم ایران و عراق و شامات وجود داشته است و حتی ایران در دوران حکومت عثمانی ها نفوذ بالایی در شهرهای عراق چون نجف، کربلا و بغداد داشته است. امروز نیز نفوذ ایران به دلیل حمایت از مردم این کشورها در برابر تروریسم تکفیری است که امنیت منطقه را با خطر روبرو ساخته است. بنابراین این یک نفوذ معنوی است و نمی توان چنین نفوذی را با ارسال اسلحه و پول برای تروریستها که سیاست آمریکا و متحدان آن در منطقه چون عربستان است به دست آورد.

دکتر خرازی در پایان بر نکات زیر تأکید کرد :

  • تغییر رژیم ها از طریق دخالت نظامی، آن­طور که در لیبی اتفاق افتاد و یا کمک به گروههای مذهبی و قومی برای جدایی از سرزمین اصلی خود، آن طور که در عراق و سوریه دنبال می­شود، نه تنها گره­ای از گره­های منطقه را باز نخواهد کرد، بلکه شاهد نا امنی بیشتر در این منطقه، تقویت گروههای تروریستی و گسترش تروریسم به کشورهای مجاور و نقاط دیگر جهان خواهیم بود.
  • برای مبارزه با تروریسم یک همکاری واقعی و صادقانه بین المللی، و نه تشکیل ائتلاف های نمایشی ضروری است و لازمه آن تعریف دقیق تروریسم، احتراز از استانداردهای دوگانه در نحوه برخورد با گروههای تروریستی و عدم استفاده ابزاری از این پدیده شوم برای اهداف سیاسی است.
  • برای مبارزه با تروریسم باید ریشه ­های آن را خشکاند و منابع مالی آنرا قطع کرد. عدم خشکاندن ریشه­ های تروریسم تکفیری، عدم جدیت در معرفی عاملان و حامیان گروه های تروریستی و عدم همکاری واقعی جامعه بین الملل در مبارزه با تروریسم، جهان را با ناامنی بیشتری روبرو خواهد ساخت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *