جدیدترین مطالب

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

بررسی سفر بلینکن به چین پس از تصویب قانون جنجالی/ مشکلاتی که در روابط واشنگتن ـ پکن ریشه دوانده است

چین سالهاست که تلاش دارد هژمونی آمریکا را به چالش بکشد و خود به ابرقدرت شماره یک دنیا بدل شود و همین آمریکا را بسیار هراسان کرده است. در طی این سالها آمریکا پیوسته سعی کرده است در قبال چین دست به عصا حرکت کند و از تقابل جدی با این کشور پرهیز کند اما پس از حدود سه دهه، استراتژی تعامل با چین را کنار گذاشت و استراتژی تقابل را در برابر این کشور انتخاب کرد. 

شهادت دو جوان فلسطینی در کرانه باختری

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد شنبه از ادامه جنایت رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی خبر داده و اعلام کردند که دو جوان دیگر فلسطینی در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسیدند.

روز 204 طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا

حمله تلافی‌جویانه مقاومت عراق به بندر حیفای اشغالی، عملیات ضد آمریکایی و ضد انگلیسی ارتش یمن در دریای سرخ و تأیید این عملیات از سوی «سنتکام» آمریکا و بمباران مناطق مختلف غزه با بیش از 10 شهید از مهمترین تحولات بامداد روز 204 طوفان الاقصی است.

هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد

تهران- ایرنا- دولت هلند جمعه اعلام کرد، در صورتی که آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا پیشنهادها برای تقویت بی‌طرفی خود را اجرا کند، ازسرگیری کمک‌ها به این نهاد را بررسی می‌کند.

Loading
در نشست شورای راهبردی روابط خارجی با موضوع «سیاست همسایگی، راهبرد پیشنهادی برای سیاست خارجی» مطرح شد

سیاست همسایگی؛ فراتر از دیپلماسی

۱۳۹۶/۰۵/۳۱ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: پهنه همسایگان ایران می‌تواند تا 25 کشور با حدود 30 میلیون متر مربع مساحت گسترش یابد. این ظرفیتی قابل توجه برای اجرای سیاست همسایگی در منطقه پیرامونی ایران ایجاد کرده است. چنین ظرفیتی، اهمیت سیاست همسایگی را برای کشورمان آشکار می‌سازد.

در «نشست سیاست همسایگی، راهبرد پیشنهادی برای سیاست خارجی» که به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، دکتر سید رسول موسوی سفیر سابق ایران در فنلاند و علیرضا بیگدلی سفیر سابق ایران در ترکیه سخنرانی کردند.

در ابتدای این نشست، آقای دکتر سید رسول موسوی ضمن اشاره به دلایل اهمیت سیاست همسایگی به گزاره های اصلی در این سیاست پرداخت.

وی سیاست همسایگی را فراتر از دیپلماسی عنوان کردند، به نحوی که اجرای آن نیازمند ورود تمام سازمان ها و نهادهای مربوطه از جمله وزارت خارجه است.

دکتر موسوی بنیان ایجاد سیاست همسایگی را نه براساس امنیت که براساس اقتصاد کشورهای همسایه معرفی کردند که از طریق بهره گیری از ظرفیت های سرزمینی کشورهای همسایه حاصل می شود.

وی یکی از شروط اصلی سیاست همسایگی را در رضایت همسایه ها از یگدیگر عنوان کردند که می بایست براساس ظرفیت های تکمیلی آنها شکل بگیرد.

سفیر سابق ایران در فنلاند کارکرد اصلی سیاست همسایگی را حفظ وضع موجود و برقراری ثبات در منطقه و مرزها بر اساس تحقق توافقات بنیادین میان همسایه ها معرفی کردند.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به نمونه های موفق و شکست خورده سیاست همسایگی در جهان، استفاده از چنین تجربیاتی را برای اجرای این سیاست از سوی ایران مفید دانست.

وی همچنین لازمه اجرای موفق این سیاست را مبتنی بر شناسایی تمام پتانسیل های موجود از جمله در حوزه های تمدنی و فرهنگی عنوان کرد که می تواند زمینه های لازم برای برقراری روابط همسایگی ایران با کشورهای پیرامونی را فراهم کند.

در ادامه این نشست نیز آقای دکتر بیگدلی با بررسی مجموعه شرایط موجود در حوزه های منطقه ای و بین المللی به دلایل اهمیت اجرای سیاست همسایگی توسط ایران پرداخت و برای این منظور الگوی مختلفی را ارائه کرد.

وی در بخشی از سخنان خود به تعریف پهنه همسایگان ایران پرداخت که می تواند تا 25 کشور با حدود 30 میلیون متر مربع مساحت گسترش یابد که نشان از وجود ظرفیتی قابل توجه برای اجرای سیاست همسایگی در منطقه پیرامونی ایران دارد.

آقای بیگدلی اجرای این سیاست را در چهار سطح داخلی، روابط دو جانبه با همسایگان، منطقه ای و بهره گیری از سازمان های همسو مورد بحث و بررسی قرار داد که هریک از آنها می بایست بر اساس یک سری از توافقات و الگوها دنبال شود.

سفیر سابق ایران در ترکیه اجرای موفق سیاست همسایگی را در درجه نخست منوط به تعریف صحیح و جامع از اصطلاحات همسایه و همسایگی دانست.

براساس تعریف وی، در حالی که همسایه براساس یک قالب فیزیکی – جغرافیایی تعریف می شود، همسایگی به معنای یک مفهوم هنجاری است که برای تحقق آن نیاز به اراده همسایگان است.

وی در ادامه سخنان خود به بحث درباره اختلافات احتمالی در میان همسایگان اعم از اختلافات مرزی، قومی، عقیدتی و… پرداخت که  در چارچوب سیاست همسایگی باید حل و فصل شوند.

مشروح این نشست به زودی منتشر خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *