جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

فرسایش ارتش نتانیاهو؛ تمرد ده‌ها چترباز از شرکت در حمله به رفح

در سایه لجاجت کابینه رژیم صهیونیستی بر حمله زمینی به رفح با وجود تمامی هشدارهای داخلی و خارجی، ده‌ها نظامی اسرائیلی در تیپ چتربازان با اعلام خسته شدن از جنگ، به فرماندهان خود اطلاع دادند که در عملیات احتمالی علیه رفح شرکت نخواهند کرد.

Loading
دکتر خرازی در ملاقات معاون امور خاورمیانه وزارت خارجه انگلیس:

فرصت کوتاه اروپا برای تغییر فضای کنونی

۱۳۹۸/۰۴/۰۲ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برجام تصریح کرد با وجود اجرای کامل تعهدات برجامی از سوی ایران، طرف‌های مقابل در جت اجرای تعهدات خود گامی برنداشته‌اند و لذا تاکنون شاهد نتیجه ملموس آن نبوده‌ایم.

دکتر سیدکمال خرازی در دیدار اندرو موریسون، معاون امور خاورمیانه وزارت امور خارجه انگلیس با برشمردن سوابق تاریخی منفی از مداخلات این کشور در امور داخلی ایران از قحطی پس از جنگ جهانی اول و بیش از 10 میلیون قربانی ناشی از آن گرفته تا قراردادهای دارسی، تجاوز به ایران در جنگ جهانی دوم، کودتا علیه دولت مصدق و حمایت از رژیم صدام در هشت سال جنگ تحمیلی گفت: برای تغییر چنین سابقه تاریخی منفی لندن باید گام های عمده ای را در جهت تصحیح رفتار خود بردارد.

دکتر خرازی کارآمدی برجام را منوط به پایبندی طرف مقابل به تعهدات خود دانست و با اشاره به ابراز امیدواری این مقام انگلیسی مبنی بر راه اندازی هر چه سریع تر سازوکار مالی موسوم به اینستکس گفت: موعد زمانی «به زودی» را که به کار بردید، از ابتدای حصول توافق تاکنون بارها شنیده ایم، اما هنوز تحقق نیافته است. در حال حاضر فقط دو هفته زمان باقی است و این «به زودی» باید در قالب این ظرف زمانی محقق شود.

رئیس شورا تصریح کرد: ایران در تعلیق اجرای بخشی از تعهدات برجامی خود بر اساس متن برجام و حق پیش بینی شده برای آن قاطع است؛ مطمئن باشید که اگر در دو هفته آینده طرف مقابل اقدام متناسبی را انجام ندهد، گام های بیشتری را در قالب توقف اجرای تعهدات خود برخواهیم داشت.

وی تصریح کرد که البته توقف اجرای برخی از تعهدات ایران به معنای خروج ایران از برجام نیست.

رئیس شورا اجرایی شدن اینستکس در این ظرف زمانی را گامی مثبت قلمداد کرد و گفت: انتظار ایران این است که طرف مقابل ذهنیت خود را در این خصوص که ممکن است فشار بر ایران به نتیجه برسد، تغییر دهد و گام های لازم را برای تامین منابع مالی اینستکس و رفع موانع مراودات مالی و تجاری با ایران بردارد. رفع موانع تحریمی و عادی شدن همکاری های تجاری و اقتصادی می تواند فضای کنونی را تغییر دهد.

دکتر خرازی با بیان اینکه گرچه اروپایی ها در کلام حامی برجام بوده‌اند، اما در عمل کاری نکرده‌اند، گفت: ما حتی اخیرا با مواضع عجولانه و غیرقابل قبول طرف انگلیسی در مورد وقایع خلیج فارس مواجه بوده‌ایم؛ برای نمونه، در قضیه حملات اخیر به نفتکش ها در دریای عمان، آقای هانت، وزیر خارجه انگلیس بدون تحقیق یا ارائه سندی شتابزده نتیجه‌گیری کرد و این حملات را به ایران نسبت داد که ادعایی مردود است.

رئیس شورا ابراز امیدواری کرد طرف های اروپایی برجام در روزهای باقی مانده از مهلت 60 روزه ایران تدابیری اتخاذ کنند که تجارت و روابط عادی میان دو طرف ایجاد شود و با حفظ استقلال خود، از فشارها و تحریم های آمریکایی علیه ایران پیروی نکنند.

اندرو موریسون، معاون امور خاورمیانه وزارت خارجه انگلیس نیز با تاکید بر اینکه باید با نگاه به آینده تلاش نمود، با تکرار مواضع دولت لندن در خصوص ضرورت حفظ برجام، بر اهمیت حفظ روابط با ایران تاکید کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *