جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
سخنرانی دکتر کمال خرازی در شورای روابط خارجی پاکستان

ایران – پاکستان؛ توسعه و همکاری در اقیانوس هند

۱۳۹۷/۰۱/۰۹ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: ژئوپلیتیک اقیانوس هند به سرعت در حال دگرگون شدن است. از یک سو، گروهی از کشورهای منطقه در مسیر توسعه سریع و یا حداقل در آستانه آن قرار دارند. و از سوی دیگر، متاسفانه، بی ثباتی و ناامنی و همچنین رقابت های ژئوپلیتیکی در منطقه اقیانوس هند فراوان است. در واقع، توسعه، ناامنی و رقابت سه ویژگی منطقه اقیانوس هند هستند.

آقای رئیس

خانم ها و آقایان

بسیار خوشحالم که فرصتی فراهم شد تا در این موسسه مطالعاتی مهم سخنانی ارائه نمایم. همچنین از حضور در پاکستان خوشحال هستم، کشوری دوست که به آن بسیار احترام می گذارم. از همین رو لازم است تا از برگزارکنندگان این نشست قدردانی و تشکر نمایم.

آقای رئیس

ژئوپلیتیک اقیانوس هند به سرعت در حال دگرگون شدن است. از یک سو، گروهی از کشورهای منطقه در مسیر توسعه سریع و یا حداقل در آستانه آن قرار دارند. و از سوی دیگر، متاسفانه، بی ثباتی و ناامنی و همچنین رقابت های ژئوپلیتیکی در منطقه اقیانوس هند فراوان است. در واقع، توسعه، ناامنی و رقابت سه ویژگی منطقه اقیانوس هند هستند.

توسعه در اقیانوس هند

در دو دهه گذشته، کشورهای منطقه اقیانوس آرام، همگام با کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا، گام های مهمی را برای توسعه اقتصادی خود برداشته اند. درآمدهای نفتی فراوان در خلیج فارس به توسعه کشورهای حاشیه خلیج فارس کمک کرده است. هند مسیر توسعه را در پیش گرفته و توسط کشورهای غربی حمایت می شود. طرح جاده ابریشم که در سال 2013 توسط رئیس جمهور چین پیشنهاد شد، باعث افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت های اقتصادی پاکستان شده است.

 

بی ثباتی و ناامنی در اقیانوس هند

خیزش های عربی که از شمال آفریقا آغاز شد و به سراسر خاورمیانه و خلیج فارس کشیده شد، باعث ایجاد بی ثباتی غیرمنتظره در سراسر منطقه شده است. این وضعیت بی ثباتی در نتیجه گسترش تروریسم در فضای خلاء سیاسی حاصل از قیام های عربی بوده است. امروز، موج حملات تروریسم تکفیری، موجب ناامنی و بی ثباتی در بسیاری از مناطق اقیانوس هند مانند پاکستان، یمن، هند، کشورهای خلیج فارس، سومالی و شرق آفریقا شده است.

 

رقابت های منطقه ای در اقیانوس هند

متاسفانه رقابت میان برخی از کشورها بر روند توسعه منطقه، به رغم وجود فرصت های موجود در اقیانوس هند، تاثیرات منفی داشته است.  در حالی که چین، پروژه بزرگی تحت عنوان یک جاده یک کمربند را دنبال می کند، هند در اتحاد با ایالات متحده آمریکا، با اجرای این پروژه مخالفت می کند. در واقع، چین برای یک سرمایه گذاری بزرگ 46 میلیارد دلاری در پاکستان برنامه ریزی کرده است تا کاشغر را به بندر گوادر متصل کند.

در همین حال، ایران نیز بندر چابهار را به عنوان یک بستر برای همکاری با کشورهای اقیانوس هند توسعه داده است. هند از این بندر برای دسترسی به افغانستان و آسیای مرکزی استفاده می کند، ما از پیوستن چین، پاکستان و عمان نیز به این همکاری منطقه ای استقبال می کنیم. چرا که همکاری ها در اقیانوس هند می تواند نیروی موثری برای کاهش رقابت های منطقه ای و گسترش امنیت در منطقه باشد.

همکاری ایران و پاکستان

با توجه به موقعیت های خوب ژئوپلیتیکی ایران و پاکستان، هر دو کشور در مسیرهای زمینی و دریایی طرح جاده ابریشم جدید چین قرار دارند. در راستای تقویت ارتباطات منطقه ای، کشورهای چین، ایران و پاکستان می توانند برای تکمیل جاده ابریشم از طریق اتصال بندر گوادر به چابهار با یکدیگر همکاری کنند.

در واقع، با اتصال بندر گوادر به چابهار، و همچنین بهره گیری از زیرساخت های جاده ای و راه آهن ایران در امتدادکریدورهای جنوب – شمال و شرق – غرب این کشور، چین می تواند به آسیای مرکزی، روسیه، قفقاز، شرق و غرب اروپا و البته خاورمیانه دسترسی پیدا کند.

بدون شک، همکاری اقتصادی میان ایران و پاکستان، فرصت های فراوانی برای کل منطقه ایجاد می کند. البته برای تبدیل آن به واقعیت، باید امنیت در منطقه گسترش یابد. در راستای ایجاد امنیت منطقه ای نیز، همکاری میان ایران و پاکستان حیاتی است.

لازم به ذکر است که ارتقاء همکاری های اقتصادی  ایران و پاکستان به چندین عامل بستگی دارد:

  1. داشتن روابط بانکی مناسب: در حال حاضر، متاسفانه بانک های پاکستانی تحت فشار آمریکا از انجام معاملات با بانک های ایران خودداری می کنند. این مانعی است که دولت پاکستان باید در راستای تسهیل انتقال پول میان دو کشور، آن را رفع کند.
  2. انجام تجارت بر مبنای ارزهای ملی: یکی از بهترین راه های غلبه بر مشکلات بانکی ناشی از سلطه دلار آمریکا، امضای توافقنامه میان دو کشور برای انجام تجارت براساس ارزهای ملی است.
  3. تاسیس خطوط اعتباری و پوشش بیمه ای توسط دو دولت برای ترویج همکاری اقتصادی میان طرفین.
  4. اجرای کاهش تعرفه ها: برای گسترش تجارت میان دو کشور، قرارداد کاهش تعرفه که قبلاً امضاء شده است باید اجرایی شود تا وارادات و صادرات بین دو کشور توسعه یابد.
  5. توافقنامه تجارت آزاد: اگر دو کشور مایل به گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری بین خود باشند، امضاء توافقنامه تجارت آزاد که مذاکره آن جریان دارد، یک ضرورت است.

با تشکر از شما

برای دریافت متن انگلیسی سخنرانی اینجا را کلیک کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *