جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در همبستگی با ملت فلسطین در نوار غزه

بزرگترین میدان صنعا بعد از ظهر امروز (جمعه) شاهد حضور میلیون‌ها نفر در راهپیمایی «وفاداری یمن به غزه آزاد» برای حمایت از ملت فلسطین و تأیید آمادگی برای ورود به فاز چهارم تشدید تنش توسط نیرو‌های مسلح یمن علیه «مثلث تجاوز» بود.

Loading
وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد:

جبهه مشترک اروپا برای حفظ برجام

۱۳۹۷/۰۴/۲۸ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد اروپا در مقابل تصمیم رئیس جمهور ترامپ برای خروج از توافق هسته ای، توانست یک جبهه مشترک ایجاد کند تا این توافق را که اروپا به طور فعالانه در مذاکرات آن نقش ایفا کرده است، حفظ نماید، چرا که این توافق امنیت جامع را حفظ می‌کند.

ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه، روز سه شنبه 17 ژوئیه 2018 در برابر اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس ملی فرانسه اظهار داشت؛ اروپا برای ایفای نقش یک قدرت جهانی، باید منافع خاص خود اعم از امنیتی و اقتصادی را شناسایی کرده و در این راستا ابزارهای لازم برای تضمین آن را نیز به وجود آورد. اروپا همچنین باید این نقش را در حیطه پیرامونی خود بویژه در حوزه مدیترانه انجام دهد. همچنانکه درباره سوریه و لیبی، این ابتکار را در دست گرفته است.

وزیر خارجه فرانسه درباره نقش اروپا در سوریه گفت؛ اروپا تمایل دارد یک رویکرد و رابطه خاص میان گروه کوچک (Small group) که ناشی از یک ابتکار اروپایی است و از سوی دیگر با گروه آستانه که ابتکار روسیه می باشد، ایجاد نماید تا بدین ترتیب، یک روند سیاسی را در سوریه آغاز کند.

او در ادامه افزود؛ این ابتکار به خوبی پیش می رود، بطوریکه هفته قبل در حاشیه اجلاس ناتو یک جلسه گروه کوچک با حضور پمپئو، وزیر خارجه امریکا و همچنین وزرای خارجه آلمان و انگلستان برگزار گردید و در خصوص چارچوب ایجاد یک نقشه راه سیاسی برای خروج از بحران سوریه توافق شد.

لودریان درباره ابتکار اروپا در سوریه گفت؛ این توافق نه تنها باید با گروه آستانه مطرح شود، بلکه با نماینده دبیرکل سازمان ملل نیز در مورد طرح یک قانون اساسی و برگزاری انتخابات و طبیعتا قبل از آن طرح آتش بس و ارسال کمک‌های بشردوستانه مذاکره شود، ولی در هر صورت این روند به پیش می‌رود و اروپا نیز نقش خود را ایفا می کند. همچنانکه اروپا درباره تعیین زمانبندی و برنامه ها برای لیبی نیز نقش خود را انجام می دهد.

این دیپلمات برجسته فرانسوی با تاکید بر اهمیت آینده لیبی برای اروپا اظهار داشت؛ کنترل بحران مهاجرت فقط در صورتی به طور کامل ممکن است که در لیبی یک قدرت سیاسی وجود داشته باشد، قدرتی که حداقل بتواند آب‌های کشور خود را در اختیار داشته و طبیعتا کل امنیت در لیبی را نیز کنترل کند. با توجه به اهمیت این موضوع، اتحادیه اروپا نقش کامل خود را ایفا می کند، همچنانکه در جلسه روز یکشنبه وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل بر این رویکرد اروپا در لیبی و سایر کشورهای آفریقایی از جمله در مالی و ساحل تاکید شد.

وزیر خارجه فرانسه در خصوص بحران در توافق وین برای ابعاد هسته ای ایران اظهار داشت؛ اروپا در مقابل تصمیم رئیس جمهور ترامپ برای خروج از توافق هسته ای، توانست یک جبهه مشترک ایجاد کند تا این توافق را که اروپا به طور فعالانه در مذاکرات آن نقش ایفا کرده است راحفظ نماید، چرا که این توافق امنیت جامع را حفظ می‌کند.

لودریان در ادامه افزود؛ توافق هسته ای نه تنها هنوز وجود دارد، بلکه جمعه قبل به ابتکار اتحادیه اروپا و با حضور آلمان و انگلستان، خانم موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا و همچنین نمایندگان روس و چین و طبیعتا مقامات ایرانی نشستی صورت گرفت تا هم بر اراده اروپا برای ماندن در توافق تاکید شود و هم اطمینان داده شود که اروپا بسیج خواهد شد تا یک کانال تامین مالی دولتی را ایجاد نماید که کاملا از قانون امریکا مصون باشد. کانالی که بتواند مانع از تخریب آغاز شده توسط قوانین فراسرزمینی امریکا برای تحریم شرکت های سرمایه گذار در ایران شود. همچنین به ایران امکان دهد تا به فروش نفت و منابع انرژی خود ادامه داده و بتواند محصولات و کالاهای مختلف را خریداری نماید. بنابراین اروپا در حال انجام اقدامات لازم در خصوص این منطق می باشد.

این دیپلمات فرانسوی با اشاره به اختلافات تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا نیز گفت، اما در خصوص آنچه اسم آن را جنگ تجاری می گذاریم که رئیس جمهور ترامپ آغاز نموده و نتیجه آن افزایش مالیات ها بر فولاد و آلومینیوم بوده است، اتحادیه اروپا با تصمیمات و اقدامات تلافی جویانه فوراً پاسخ لازم را داد. اقداماتی متناسب ولی به اندازه کافی محسوس  برای اینکه نشان بدهد اروپا می‌تواند از منافع خود دفاع کند. همچنین برای اینکه اطمینان ایجاد کند اگر ابتکار دیگری توسط رئیس جمهور ترامپ و امریکا درخصوص بازار اتومبیل یا افزایش تعرفه های گمرکی در خصوص اتومبیل اتخاذ شود، عکس العمل اروپا مشابه خواهد بود. بنابراین اروپا امروز در وضعیتی قرار دارد که می تواند در خصوص تمامی موضوعات واکنش نشان دهد.

او در پایان تاکید کرد؛ یک واقعیت وجود دارد و آن اینکه ما باید به امریکا بفهمانیم که جنگ تجاری هزینه بر است، هچنانکه برای امریکا نیز از نظر شغل و همچنین  بازار فروش هزینه دارد. این اراده مشترک امروز در اروپا وجود دارد، چنانکه در جلسه اخیر وزرای خارجه اتحادیه اروپا مشاهده شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *