جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

Loading
عضو هیئت علمی دانشکده وزارت امور خارجه در «روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی» تاکید کرد:

نیاز به درک دیجیتال‌سازی روابط بین‌الملل

شورای راهبردی آنلاین: عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه تاکید کرد: هوش مصنوعی می‌تواند در روابط بین‌الملل بسیار تعیین‌کننده باشد. همچنانکه می‌توان روابط بین‌الملل را دیجیتال کرد، داده‌ها را به هوش مصنوعی داد و از آن نتیجه‌گیری کرد.

دکتر سعید سیدآقا بنی‌هاشمی، عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه که در نشست تخصصی «روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی» به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی با موضوع «تجربه عملیاتی کاربرد هوش مصنوعی در روابط بین‌الملل با استفاده از داده‌های ملی» سخن می‌گفت، اظهار داشت: ما در وزارت خارجه، در این خصوص، عملا وارد کار شدیم. هزار سند را در ارتباط با یک کشور گرفتیم، دیتاهای آن را تبدیل به زبان ماشین کردیم، روی آن الگوریتم گذاشتیم و با استفاده از آن، هر سوالی که پرسیدیم، پاسخ داد.

وی افزود: در این هزار سند هر سوالی که داشته باشیم، وجود دارد. این حسن هوش مصنوعی است که کارشناس، قبل از اینکه به حوزه ماموریت سیاسی اعزام شود، می‌تواند به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کند. قبلا باید می‌رفت مطالعات می‌کرد، اما اکنون می‌تواند از این طریق، اطلاعاتی به دست آورد.

این عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی و خطرات آن، تاکید کرد: ما باید با کشورهایی که در این حوزه فعال هستند، همکاری کنیم. برخی کشورها خیلی دوست دارند با ما کار کنند. ضمن اینکه باید در این راستا، به ایجاد اتاق فکر نیز توجه داشته باشیم.

سیدآقا بنی‌هاشمی به پیشرفت‌های هوش مصنوعی و کاهش خطاها به مرور زمان اشاره کرد و گفت: مقالات هوش مصنوعی، اکنون در مجلات مختلف علمی چاپ شده است.

وی با تاکید براینکه باید فکری برای کلان‌داده‌های خود و محاسبات روی آنها بکنیم، اضافه کرد: ما پیروزی ترامپ، انتخاب شدن آقای روحانی و روابط ایران و عربستان را پیش‌بینی کردیم. وضعیت به‌هم‌خوردن روابط کره شمالی و ترامپ را هم پیش‌بینی کردیم. چه کسی می‌خواهد بمباران دیتاها را کنترل کند؟ هوش مصنوعی در این راستا می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

سیدآقا بنی‌هاشمی، با تشریح نقش چهارعامل پیشرفت سریع در قدرت محاسبه در دهه‌های گذشته، وجود داده‌های بزرگ، پیشرفت و ارتقای تکنیک‌های یادگیری به ماشین و سرمایه‌گذاری کلان شرکت‌ها در توسعه هوش مصنوعی، گفت: ژاپن این هدف را گذاشته است که در سال 2030، بسیاری از امور خود را با استفاده از هوش مصنوعی انجام دهد.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی قابلیت مهمی در زمینه‌های برتر روابط بین‌الملل را دارد که می‌توان آنها را پیش‌بینی کرد، توضیح داد: با استفاده از آن، یک دیپلمات خطا نمی‌کند تا به‌واسطه آن جنگی رخ دهد. درعین‌حال، باید هوش مصنوعی را به موازات امنیت سایبری جلو ببریم. اگر داده‌ها و دیتای خود را درست کردیم و هکری آن را مورد دستبرد قرار دهد، خسارت بزرگی رخ خواهد داد. بنابراین باید صددرصد روی امنیت داده‌ها، سرمایه‌گذاری کنیم.

این استاد دانشگاه، با بیان اینکه جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها، بسیار اهمیت دارد، گفت: باید این کار بر روی همه دیتاهای ایران انجام شود. هوش مصنوعی می‌تواند در روابط بین‌الملل بسیار تعیین‌کننده باشد. می توان روابط بین‌الملل را دیجیتال کرد و به هوش مصنوعی داد و از آن نتیجه‌گیری کرد.

سیدآقا بنی‌هاشمی، با انتقاد از عدم اطمینان مسئولان نسبت به این مقولات، گفت: هر ساعت که می‌گذرد، برای پیشبرد این مساله دیر می‌شود. عدم واگذاری بودجه‌های مناسب و عدم پذیرش بدنه دولت نیز از جمله موانعی است که باید در این راستا مورد توجه قرار گیرند. باید توجه کرد که کارایی کارکنان دولت از جمله وزارت امور خارجه با استفاده از هوش مصنوعی افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه چین در هوش مصنوعی اول و آمریکا دوم است، افزود: در ژاپن، هوش مصنوعی کمک بسیاری کرد که کمترین تلفات در حین کرونا ایجاد شود و حتی به چیدمان کلاس‌ها کمک کرد.

این استاد دانشگاه به نقش نظریه بازی‌ها در پیش‌بینی و تحلیل آینده روابط میان کشورها، خصوصا ایران و آمریکا، اشاره کرد و گفت: هند و ژاپن بخش AI  را در وزارت امور خارجه خود ایجاد کرده‌اند.

0 Comments