جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading
دکتر مجیدی در نشست «ریشه‌ها و پیامدهای اسلام ستیزی در غرب»:

باید سند راهبردی در ارتباط با پرهیز از تعرض به مقدسات تدوین شود

شورای راهبردی آنلاین: دبیرکل مجمع مجالس آسیایی با تاکید بر ضرورت بهره‌برداری از ظرفیت‌های مقابله با هتاکی به قرآن و مقدسات، گفت: به‌رغم اختلافات، اجماع نظری کلی میان موحدان جهان وجود دارد. باید این اجماع را راهبردی کنیم تا سند راهبردی در ارتباط با پرهیز از تعرض به مقدسات تدوین شود.

به گزارش سایت شورای راهبردی روابط خارجی، دکتر محمدرضا مجیدی، دبیرکل مجمع مجالس آسیایی، که در نشست تخصصی «بررسی ریشه‌ها و پیامدهای اسلام‌ستیزی در غرب» که از سوی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شده است، سخن می‌گفت، با یادآوری اینکه اسلام‌هراسی یا اسلام‌ستیزی، پدیده نوظهوری نیست و در هر دوره‌ای، وجهی از آن برجسته شده است، تصریح کرد: ظهور دین خاتم با معجزه بیانی ایشان، قرآن کریم، با مقابله جریان‌های متعددی مواجه بوده و در بستر زمان و مکان تحول یافته است. با گسترش سرزمینی و فیزیکی اسلام و غلبه گفتمان اسلام بر سایر گفتمان‌ها، شاهد مواجهه سخت و نرم، بوده‌ایم.

وی با اشاره به فرموله‌شدن و جمع‌بندی اندیشه‌ی تاسیس خانه ملی یهودیان در کنفرانس تاسیسی بال سوئیس، در اواخر قرن نوزدهم، و اجرای مصوبات آن در قرن بیستم تا تاسیس دولت یهود در اراضی فلسطین، گفت: نقش صهیونیسم و لابی‎های صهیوینستی در شکل دادن به جریان‎های اسلام‎هراسی و اسلام‌ستیز، در دهه‌های بعدی کاملا پررنگ و محسوس بوده است. تا اواخر قرن میلادی گذشته که وقوع انقلاب کبیر اسلامی را داشتیم که موجد جریان بیداری اسلامی برای مواجهه با سلطه جریان غرب و بیگانه بر مقدرات مسلمانان و به‌ویژه تحمیل رژیم آپارتاید صهیونیستی بر غرب آسیا بوده، اسلام‌هراسی وجوه جدیدی پیدا کرد.

دکتر مجیدی با بیان اینکه در چهل سال گذشته، شاهد فرازو‌فرودهای این جریان‌های اسلام‌هراسانه و ایران‌هراسانه به بهانه‌های مختلف بوده‌ایم و حتی به اشغال مستقیم سرزمین‌های اسلامی منجر شد که نشان می‌دهد ریشه این جریان‌ها عمیق‌تر است و نباید ساده‌انگارانه با آن برخورد کرد، افزود: جریان‌های افراطی به نام دین و اسلام هم بهانه‌ها را کامل کرد و عقبه مشکوک شکل‌گیری این جریان‌ها، پروژه‌ای بودن آنها را تقویت کرد.

وی ضمن اشاره به زمینه‌های تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی این توهین‌ها، به تشریح پیامدها و راهکارها پرداخت و گفت: اگر این مساله، مدیریت جهانی نشود، تهییج احساسات و عواطف2 میلیارد نفر، به آنارشی جهانی منجر خواهد شد. از سوی دیگر همزیستی ادیان را به مخاطره می‌اندازد و این سطح از هشدار، هشداری جهانی است.

دبیرکل مجمع مجالس آسیایی، با اشاره به پیامدهای احتمال نقض گفتگوهای بین‌المللی، به چالش کشیده شدن قوانین بین‌المللی، تهدید برای آزادی بیان با این اقدامات هتاکانه، بر ضرورت ایجاد گفتگوهای علمی و دانشگاهی تاکید کرد و گفت: باید بر مسئولیت بین‌المللی دولت‌ها در این رابطه توجه شود و درنظر داشت که جنگ‌های مذهبی و اعتقادی از پیامدهای این حرکت‌های افراطی است.

دکتر مجیدی با تاکید بر ضرورت اجماع‌سازی میان موحدان جهان، اظهارداشت: به‌رغم اختلافات، اجماع نظری کلی میان موحدان جهان وجود دارد. باید آن را راهبردی کنیم تا سند راهبردی در ارتباط با پرهیز از تعرض به مقدسات تدوین شود.

وی اختلاف‌افکنی میان اسلام و مسحیت را از اهداف هتاکان برشمرد و ادامه داد: این پدیده باید به اتحاد امت اسلامی و جریان‌های اسلام‌گرا در جهان کمک کند. سازمان همکاری اسلامی نیز می‌تواند محور قرار گیرد و اعلامیه‌ای به نام اعلامیه حقوق بشر اسلامی، می‌تواند پشتوانه این حرکت در گفتگوهای حقوقی این سازمان با صحنه بین‌الملل باشد.

دکتر مجیدی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت مجمع عمومی سازمان ملل که ماه آینده برگزار می‌شود، استفاده کرد و ابتکار تصویب شده در سازمان همکاری اسلامی درخصوص رایزنی با اتحادیه اروپا و تعیین گزارشگر اسلام هراسی در سازمان ملل پیگیری شود، گفت: باید از هم‌اکنون این ابتکارها پیگیری شوند. ضمن اینکه در مجامع دیگر، از جمله عدم تعهد نیز این مسائل مورد پیگیری قرار گیرند. استفاده از این ظرفیت راهگشا است. گروه 77 و چین نیز ظرفیت مهمی است. در ماه اکتبر، اتحادیه بین المجالس آسیایی، نشستی دارد و این هم فرصتی است که باید از آن بهره برد. باید پارلمان‌های ایران و عراق مبتکرانه وارد عرصه شوند و این ایده را راهبری کنند.

دبیرکل مجمع مجالس آسیایی با تاکید بر ضرورت جرم‌انگاری این اقدامات و بررسی ابعاد حقوقی آن با اجماع‌سازی اسلامی، اظهار داشت: شورای حقوق بشر نیز در ماه‌های اخیر تحرکات متعددی داشته و قطعنامه تصویب شده آن، مقدمه خوبی است. ضمن اینکه اقدامات مردمی و فردی، در قالب تحریم کالاهای سوئدی ابزار مهمی است. همچنین باید از ظرفیت دیپلماسی مکمل نیز استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه باید مبتکرانه بتوانیم جهانیان را با قرآن آشنا کنیم، بر داشتن پیوست رسانه‌ای برای فعالیت‌ها و نقشه راه در قالب راهبردی کلی تاکید کرد و کاهش و قطع روابط دیپلماتیک را یکی از راه‌های مقابله دانست و در عین حال گفت: باید ارتباطات‌مان را با جامعه اسکاندیناوی تقویت کنیم و نمایندگی‌های ما فعال‌تر شوند و مانع خواست برخی برای ایجاد محدودیت در روابط شویم.

0 Comments