جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با سایت شورا مطرح کرد

راه برون‌رفت ایران از رقابت‌های منفی منطقه ای

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: قدرت جمهوری اسلامی ایران، مبنای بازدارندگی دارد و این مبنا در آموزه های دینی و همچنین در راهبرد حضرت امام(ره) و امام خامنه ای(مدظله العالی)، به این معنا است که ما به اندازه ای قدرتمند باشیم که نه تنها کسی نتواند به ما حمله نکند بلکه نتواند به فکر حمله کردن نیز به بیفتد.

امیر حیات ­مقدم رئیس پژوهشکده امنیت ملی دانشگاه عالی دفاع ملی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: امروز دنیا کاملا آگاه است که توان موشکی جمهوری اسلامی ایران تنها برای بازدارندگی دشمنان انقلاب اسلامی تقویت شده است ولی برای اینکه رقابت های منطقه ای به رفاقت های منطقه ای تبدیل شود، بهتر است یک پیمان عدم تعرض با تمام کشورهای منطقه حتی با کشور عربستان منعقد شود تا تمام کشورهای منطقه نسبت به جمهوری اسلامی ایران احساس امنیت کنند و رقابت در مسیر واقعی شاخص های علمی، توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قرار بگیرد.

آنچه در ادامه می خوانید متن کامل این گفتگوست.

پرسش: توان بازدارندگی جمهوری اسلامی با توجه به تحولات اخیر در منطقه چگونه حفظ و تقویت شده است؟

توانی که جمهوری اسلامی ایران در منطقه دارد مبنایش بازدارندگی است. بازدارندگی راهبردی است که از آموزه های دینی، قرآن مجید و سنت گرفته شده است. بنا به همین مبانی، از گذشته تا کنون هیچ وقت جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری هجوم نبرده است و نخواهد برد. در جنگ ایران و عراق هم هیچگاه ایران به عراق حمله نکرد بلکه این رژیم بعث بود که به انقلاب اسلامی و ایران حمله کرد. بنابراین قدرت جمهوری اسلامی ایران، مبنای بازدارندگی دارد که این مبنا در آموزه های دینی، توان بازدارندگی در راهبرد حضرت امام(ره) و امام خامنه ای به این معنا است که ما به اندازه ای قدرتمند باشیم که نه تنها کسی نتواند به ما حمله نکند بلکه نتواند به فکر حمله کردن نیز به بیفتد. در همین راستا نیز در چند سال گذشته ایران در حوزه های مختلف توان خود را گسترش داده است. هر چند نیروهای مسلح ایران به لحاظ تیپ و لشگر، به لحاظ عددی اضافه نشده اند ولی از جهت انسجام و تخصص در ابعاد مختلف توسعه پیدا کرده است. مخصوصاً از بعد موشکی که توان بازدارندگی بسیار قوی‌ای محسوب می شود. امروز دنیا کاملا آگاه است که توان موشکی جمهوری اسلامی ایران تنها برای بازدارندگی دشمنان انقلاب اسلامی تقویت شده است. یک موشک جمهوری اسلامی به هیچ کشوری شلیک نخواهد شد ولی طبیعی است که اگر به موشکی به سمت ایران شلیک شود، در راستای رهبرد بازدارندگی،  که به معنای وارد کردن ضربه دوم است ایران هم به سمت دشمن شلیک خواهیم کرد. براین اساس جمهوری اسلامی تا کنون به هیچ کشوری ضربه اول را نزده و هیچ وقت هم این اقدام را نخواهد کرد.

 

پرسش: با وجود تشدید رقابت‌های منطقه‌ای، رویکرد و دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات چیست؟

در بحث منطقه ای، موضوعی که پیش آمده بحث ایران هراسی و شیعه هراسی است که این مسئله سوغات نامبارک آمریکا به طور مشخص و انگلیسی ها در منطقه است. و این در حالی است که ایران با هیچ یک از کشورهای منطقه دشمنی ندارد. اما از آنجا که امروزه مفهوم رقابت تغییر کرده و از چانه زنی صرف خارج شده و به قدرت درون زای هر کشوری بدل شده است، برای اینکه رقابت در مسیر اصلی خودش قرار گیرد و رقابت های منطقه ای به رفاقت های منطقه ای تبدیل شود، پیشنهاد می شود که یک پیمان عدم تعرض با تمام کشورهای منطقه حتی با کشور عربستان منعقد شود تا تمام کشورهای منطقه نسبت به جمهوری اسلامی ایران احساس امنیت کنند و رقابت در مسیر واقعی شاخص های علمی، توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قرار بگیرد. با صراحت می گویم که توان نظامی ایران علیه هیچ کشوری در منطقه استفاده نخواهد شد. به این دلیل که بنای جمهوری اسلامی ایران بر ضربه اول نیست. در مدت حدود چهل سال عمر مبارک انقلاب اسلامی هم ثبت نشده که جمهوری اسلامی ضربه اول را به کشوری زده باشد و هیچگاه هم نخواهد زد. این مسئله به عنوان راهبرد کلی جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. ما در منطقه به دنبال قدرت برتر منطقه ای هستیم، اما مفهوم قدرت منطقه ای، تهیه و تجهیز انبارهای تسلیحات و مهمات نیست بلکه قدرت منطقه ای، شامل شاخص های دیگری همچون شاخص علمی، سیاسی و … می شود که امروزه در همین راستا بویژه در عرصه علمی، تلاش های خوبی شده است. انتخابات اخیر ریاست جمهوری که با مشارکت بیش از چهل و یک میلیون نفر همراه بود، نماد قدرت سیاسی جمهوری اسلامی ایران است که قدرت ممتازی به وی بخشیده به طوری که هیچ یک از کشورهای منطقه از چنین قدرتی برخوردار نیستند. شاخص های قدرت منطقه ای جمهوری اسلامی شامل تمام ابعاد سیاسی، اقتصادی، علمی، فرهنگی و اجتماعی و همچنین بعد نظامی است. شاخص نظامی، در قدرت منطقه ای کم اهمیت نیست با وجود این  مجموعه تمام شاخص هاست که قدرت منطقه ای را تبیین می کند. جمهوری اسلامی به استثناء رژیم صهیونیستی، نسبت به دیگر کشورهای منطقه اعلام رفاقت می کند و آمادگی دارد تا با تمام کشورهای منطقه ارتباط حسنه داشته باشد. امیدوار هستیم یک یا دو کشوری که دچار برخوردهای تکبر آمیز هستند از حالت استکباری خارج شوند و بتوانیم ارتباطات تعریف شده ای با این کشورها داشته باشیم.

 

پرسش: توان بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی برای چه سناریوهایی طراحی شده است؟

چنانکه اشاره کردم توان بازدارندگی ما برای وارد کردن ضربه دوم، تهیه و طراحی شده است. این توانی که ما داریم برای انهدام و نابودی تروریسم در منطقه است. همچنانکه اگر توان بازدارندگی نبود، نفوذ از مرزهای جغرافیایی برای داعش کار سختی نبود، هرچند همین الان هم به دلیل مرز گسترده ای که داریم نفوذ برای داعش و گروه های تروریستی سخت نیست ولی به این مسئله واقف هستند که اگر نفوذ کنند منهدم می شوند. این توان بازدارندگی جمهوری اسلامی است که مانع شده تا داعش که بخش عظیمی از یک کشور را تصرف کرده، جرأت عبور از مرزهای ایران را نداشته باشد. داعش و گروه های تروریستی تکفیری می دانند که اگر اقدام به نفوذ به کشور ما کنند از بین می روند. بازدارندگی یعنی ایجاد هراس در دل دشمنی که قصد تجاوز دارد. تروریسم بحث عمده بین المللی، منطقه ای و ملی محسوب می شود که تمام توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تروریسم برنامه ریزی شده است. انشالله از توان موجود به نحو احسن استفاده شود و ریشه تروریسم در منطقه از بین رفته و مردم کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه و یمن در کمال آسایش و آرامش زندگی کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *