جدیدترین مطالب

تحلیلی بر آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ادامه جنگ غزه که برای نتانیاهو به مسأله‌ای غیرقابل تحمل تبدیل شده بود، که در نهایت با فشار ترامپ، او را مجبور به عقب‌نشینی از تمام مواضع جنگی و قبول آتش‌بس نمود.

آینده لبنان پس از انتخاب جوزف عون

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: آینده لبنان در گرو همکاری طوایف مختلف این کشور و همچنین کشورهای صاحب نفوذ در لبنان است.

تحلیلی بر نشست اخیر ریاض درباره سوریه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سوریه کماکان میدان رقابت کشورهای عربی خصوصا عربستان سعودی و امارات در مقابل قطر خواهد بود و در صورت‌بندی معادلات سیاسی و امنیتی هر یک از این کشورها، سوریه اهمیت زیادی خواهد داشت.

انتقال تمرکز روسیه از سوریه به لیبی

شورای راهبردی آنلاین-رصد: سقوط دمشق نشان‌دهنده‌ی تغییری با ابعاد تاریخی است. سوریه که زمانی نماد بازگشت روسیه به صحنه جهانی بود، اکنون به وضوح شکنندگی اتحادهایی که بر اساس اجبار و مصلحت ساخته شده‌ بودند، به نمایش گذاشته است.

تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل، سفر نخست‌وزیر عراق به انگلیس و توافق‌های حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی‌، سیاسی و امنیتی در منطقه است.

نگاهی به ابعاد و پیامدهای آتش‌بس غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: برقراری آتش‌بس دائمی یکی از شروط مهم حماس برای توافق بود و رژیم اسرائیل ناچار به اجرای آن خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

توطئه جدید آمریکا و اسرائیل در لبنان و آزمون سخت جوزف‌عون

اصرار صهیونیست‌ها بر ادامه ماندن در برخی مناطق جنوب لبنان علی‌رغم پایان مهلت 60 روزه مقرر در توافق آتش‌بس، در چارچوب اهدافی است که نمی‌توان آن را جدا از توطئه سیاسی آمریکا در بیروت دانست و اینجا میزان قدرت مقامات لبنانی سنجیده خواهد شد.

بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق: دیدار با رئیس‌جمهور ایران عالی بود/ او برای ترمیم آنچه که با اقدامات قبلی برخی از احزاب، خراب شده بود، بسیار تشویق می‌کرد

بارزانی با اشاره به دیدار با «مسعود پزشکیان» در سفر به اقلیم کردستان عراق نیز گفت: جلسه ما عالی بود. رئیس‌جمهور ایران به نحوی به زبان کردی صحبت می‌کند که گویی زبان مادری‌اش است، او مهربان و بسیار صمیمی بود و برای توسعه روابط و ترمیم آنچه که با اقدامات قبلی برخی از احزاب خراب شده بود، بسیار تشویق می‌کرد. جلسه عالی بود.

جزییات آزادی 4 نظامی زن اسیر صهیونیست طی ساعات آینده در برابر 200 اسیر فلسطینی/ تحویل 4 زن اسیر اسراییلی لباس های نظامی به صلیب سرخ+ ویدیو

بنابر مفاد توافق آتش بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، قرار است مرحله دوم مبادله اسرا طی امروز (شنبه) با آزادی چهار نظامی زن اسیر اسرائیلی در برابر آزادی…

Loading

اهداف تحریم همزمان ایران و روسیه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو : سفیر پیشین کشورمان در جمهوری آذربایجان معتقد روسیه است: باید با دیپلماسی هوشمندانه و بدون تعجیل و حساب شده دربارۀ قانون تحریم‌های آمریکا موضع گیری کنیم و از همه فرصتها و کارتها در راستای منافع ملی بهره برداری کند

سنای آمریکا روز پنجشنبه با اکثریت آرا به وضع تحریم‌های جدید روسیه رأی مثبت داد. واشنگتن مسکو را به دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم کرده است. تحریم‌های جدید شامل صنایع دفاعی، اطلاعاتی، معدنی، حمل‌و‌نقل و راه‌آهن روسیه می‌شود و برای دادوستد با بانک‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه انرژی این کشور هم محدودیت‌هایی اعمال خواهد شد، این تحریم ها همزمان با تحریم های ایران و هاوانا صورت گرفته است. در این باره با دکتر افشار سلیمانی، سفیر پیشین کشورمان در جمهوری آذربایجان و کارشناس مسائل سیاست خارجی گفتگو کرده ایم که از نظر می گذرانید:



چرا روسیه همزمان با ایران تحریم شد؟ آیا ارتباطی به دخالت انتخاباتی روسیه به آمریکا دارد یا بحث دیگری به میان است؟

نمایندگان سنا ایران و روسیه را به دلیل همسویی در برخی سیاستهای منطقه ای و جهانی و همینطور همکاری در سوریه به نفع بشار اسد  در یک ردیف قرار داده اند. با توجه به بررسی موضوع اتهام همکاری کمپین تبلیغات انتخاباتی دونالد ترامپ با روسیه و دخالت مسکو در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نفع ترامپ،که از احتمال زیادی نیز برخورداراست، قانونگذاران آمریکایی به این دلیل تحریم روسیه را با تحریم ایران همزمان در قانون تحریم گنجانده اند تا پس از تصویب مجلس نمایندگان، ترامپ مجبور به امضای  این قانون شود چرا که ترامپ در قبال ایران شمشیر را هر دو بسته و آماده امضای همه گونه تحریم ها علیه ایران است اما در قبال روسیه سیاست مماشات را در پیش گرفته است؛ هر چند که در این راستا حتی با هم حزبی های جمهوریخواه خود نیز دچار چالش جدی است.

با این توضیح پس ارزیابی شما از تحریم روسیه چیست؟ آیا شرایط به نفع روس هاست؟

قرار دادن روسیه و ایران در قانون تحریم از سوی دیگر ممکن است با هدف همراه کردن روسیه با آمریکا در قبال ایران صورت گرفته باشد. با توجه به اینکه این قانون از ماهیتی قابل انعطاف برخورداراست و دست رئیس جمهور آمریکا را در تشدید و کاستن از تحریمها و حتی عدم اعمال تحریمها باز میگذارد. لذا این امکان را به وی میدهد تا بتواند از این اهرم به عنوان کارت بازی استفاده کند و در مذاکرات پنهانی با روسیه آنها را نسبت به فاصله گرفتن از ایران در مسائل مختلف منطقه ای و بین المللی، بویژه در فرایند بحران سوریه، متقاعد نماید و در مقابل از تحریمهای آمریکا دور مانده و چه بسا  امتیازاتی هم از واشنگتن دریافت نماید.

البته قابل انعطاف بودن ماهیت این قانون تحریم به دولت آمریکا این امکان را نیز میدهد تا بتواند با ایران نیز بده بستان داشته باشد.

علی ایحال هنوز این قانون به تصویب نهایی نرسیده و باید در مجلس نمایندگان نیز تصویب و به امضا رئیس جمهور آمریکا نیز برسد و تا این زمان احتمالا دو سه ماهی باقی مانده است و این سیل گردی که از آسمان کنگره پرتاب شده تا به زمین برسد چرخها خواهد خورد و در همین مدت تحولات مختلفی در درون و برون آمریکا رقم خواهد خورد که می تواند بر فرایند تصویب قانون تحریمها موثر واقع شود؛ هرچند با ثابت بودن شرایط فعلی احتمال نهایی شدن این قانون زیاد است.

ارتباطی هم با بحران های منطقه داشته است؟
چهارمین احتمال این است که سنای آمریکا ممکن است در شرایطی که روابط عربستان و قطر و کشورهای خلیج فارس وارد تنش و چالش بیشتری شده این پیام را به قطر داده باشد که اگر با سیاستهای واشنگتن همسو نگردد احتمال دارد تحریمهای مشابهی نیز علیه قطر تصویب شود.

در صورت تصویب این قانون پیش بینی شما از واکنش ایران و روسیه چیست؟
درصورت تصویب نهایی قانون تحریمهای ایران و روسیه و اجرای همه جانبه آن به گونه ای که بر اقتصاد این دو کشور تاثیر منفی زیادی برجای بگذارد احتمال واکنشها از سوی ایران و روسیه درقبال اقدامات تحریمی آمریکا افزایش خواهد یافت. چه بسا همین امر سبب نزدیکی بیشتر ایران و روسیه گردد. البته به این نکته هم باید توجه داشت که میزان همراهی اروپا و کشورهای موثری چون چین. هند، ژاپن، کره جنوبی، مالزی و کشورهایی در همین عیار با قانون فرامرزی آمریکا در کم و کیف اجرای این قانون و  میزان اثرگذاری آن بر ایران و روسیه و واکنشهای احتمالی دو کشور تحت تحریم واقع شده تاثیر زیادی خواهد داشت.

اروپا چه واکنشی داشته است؟

کشورهای اروپایی از این قانون استقبال نکرده اند و بر اجزای کامل برجام نیز تاکید نموده اند، حتی جان کری وزیر خارجه پیشین آمریکا که خود در رسیدن به برجام سهم ویژه ای دارد با قانون تحریمهای جدید مخالفت کرده است و چه بسا یکی دیگر از دلایل تحریم همزمان روسیه و ایران این باشد که دموکراتها که تمایل بیشتری به تحریم روسیه دارند مجبور به رای دادن به این قانون شوند.

بنابراین در شرایط کنونی که اروپا ناخرسندیهای زیادی هم به دلیل مواضع این کشور در قبال ناتو، معاهده پاریس و نفتا و روسیه و برخی مسائل دیگر از دونالد ترامپ دارد و  حامی اجرای بر جام و مخالف تحریمهای  جدید علیه ایران است، در کم اثری تحریمها بسیار موثر خواهد بود و ایران باید از این فرصت استفاده مناسب را برده و با اروپا روابط تنگاتنگی برقرار کند و آنها را در برابر آمریکا قرار دهد. شرایط کنونی این فرصت را فراهم کرده که اروپا و چین و سایر کشورها که آمریکا آنها را تحت فشار قرار میدهد به یکدیگر نزدیک شوند. ایران باید براساس برجام حرمت خود را ادامه دهد و هرنوع اقدامات ضد برجامی را به کشورهای اروپایی، چین و روسیه گزارش دهد و از آنها بخواهد تخلفات آمریکایی ها را به آنها گوشزد کرده و خواهان اجرای کامل برجام شود.

نهایت اینکه ایران تا زمان تصویب نهایی قانون تحریمهای جدید و امضای آن توسط دونالد ترامپ با دیپلماسی هوشمندانه و بدون تعجیل و حساب شده موضع گیری نموده و از همه فرصتها و کارتها در راستای منافع ملی بهره برداری کند.

منبع: خبرآنلاین

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر