جدیدترین مطالب

امریکا در فکر استفاده از ربات به جای سرباز

امریکا در فکر استفاده از ربات به جای سرباز

در جنگ‌های آینده، فرماندهان آمریکایی می‌خواهند ربات‌ها را به مقابله با اولین گلوله‌های دشمن بفرستند. روبات‌های ارتش آمریکا که روی هشت چرخ حرکت می کنند و از مهمات کافی در انبانشان برای تغذیه سلاح های دستی برخوردارند، در آن میدان رزمی، به شهر خیالی اوجن حمله کردند. روبات‌ها به خانه‌هایی که نیروی مقابل در آنها پناه گرفته بودند، تیراندازی کردند. پهپادهایی که ساعت‌ها روی میدان جنگ پرواز ‌کردند، بالای سر مک‌کردی و تیمش پرسه زده و "بمب‌ها" – در این مورد توپ‌های فومی فوتبال – را مستقیماً روی آنها پرت کردند، شلیک های دقیق توپخانه. سگ‌های روباتیک با سنسورهای روی سرشان، خانه‌ها را برای اطمینان از پاک بودن آنها جست وجو می‌کردند.
Loading

أحدث المقالات

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

رئیس‌جمهور بلاروس می‌گوید ائتلاف کشورهای غربی به عمد جنگ اوکراین را طولانی می‌کند، آن‌ها اوکراین را به یک معتاد به مواد مخدر تبدیل کرده‌اند که با وعده‌هایی مبنی بر دوز جدیدی از سلاح‌های اضافی و تزریق‌های مالی، افسارش را در دست داشته باشند.

واکنش سخنگوی وزارت خارجه روسیه نسبت به استقرار احتمالی تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، چنانچه تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک لهستان مستقر شود، محل استقرار آنها در شرایط فرضی درگیری مستقیم با ناتو، به هدفی مشروع برای روسیه تبدیل می‌شود.

قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران

پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای عملیات تلافی جویانه ایران به اسرائیل را محکوم کرده و در خصوص حمله اسرائیل به مقر دیپلماتیک ایران به ابراز تاسف بسنده کرده است.

ببینید | توهین نتانیاهو به دانشجویان آمریکایی؛ نخست وزیر اسرائیل عصبانی شد

با افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم طرفداران فلسطینی در دانشگاه‌های آمریکا را «یهودستیز» دانست و با «وحشتناک» خواندن این اعتراضات گفت که تظاهرات «باید متوقف شود.» منبع: نورنیوز

موسوی: سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا راهبردی بود

مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه در خصوص سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا گفت: سفر هیئت عالی به پاکستان و سری‌لانکا در مقطع فعلی راهبردی و برای آینده روابط دو جانبه و تحولات منطقه ای بسیار مهم و تعیین کننده است.

Loading

خروج ترامپ از توافق‌نامه پاریس یک کار پوپولیستی بود

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌ها در سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است که اقدام ترامپ درخروج از توافقنامه آب و هوایی پاریس یک کار پوپولیستی بوده است.

 رئیس جمهور آمریکا که در دوره رقابت های انتخاباتی بارها گرمایش جهانی را انکار کرده و وعده لغو توافق‌نامه پاریس را داده بود، سرانجام در خردادماه این تصمیم را اجرایی و خروج آمریکا از توافق‌نامه را به طور رسمی اعلام کرد. مجید شفیع‌پور- رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌ها در سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو یی به بررسی دلایل خروج این کشور از توافق‌نامه پرداخت و گفت: در موضوع خروج آمریکا از توافق‌نامه پاریس، مسائل درونی ایالات متحده آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار است. ترامپ در ابتدای مبارزات انتخاباتی بحث گرمایش جهانی را به‌طور کلی منکر شد و باعث اصلی آن را کشور بزرگ چین دانست. اما طی همین دوره کوتاه که از آغاز ریاست جمهوری او می‌گذرد از نظر علمی مواضع معقولانه‌تری را پذیرفته و موضوع گرمایش، تغییر اقلیم و ارتباط آنها را با انتشار گازهای گلخانه‌ای انسان ساخت قبول کرده ولی نوع مواجهه کشور خودش با این موضوع را در مسیر متفاوت نسبت به گذشته قرار داده است.

وی با بیان اینکه در زمان ریاست جمهوری اوباما در آمریکا مسیری برای توسعه انرژی‌های پاک و همسویی با توافق‌نامه پاریس تعیین شده بود، تاکید کرد: یکی از مهمترین لوازم اجرای توافق‌نامه‌ پاریس استفاده کمتر از سوخت‌های فسیلی مثل ذغال سنگ، نفت و مشتقات آن و در مقابل استفاده گسترده‌تر از انرژی‌های تجدیدپذیر چون انرژی‌های خورشیدی، بادی، زمین گرمایی، انرژی‌های حاصل از امواج و جزر و مد و زیست توده است.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌ها در سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سالانه در مقیاس جهانی حدود ۴۰ هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر صورت خواهد گرفت. این سرمایه‌گذاری اشتغال زیادی ایجاد می‌کند. این رشد اشتغال در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه خواهد بود. گزینه‌های تولیدی انرژی‌های تجدیدپذیر و ابزارهای بهره‌گیری از توربین‌های بادی و صفحات جاذب انرژی خورشیدی می‌تواند در کشورهای در حال توسعه زمینه اشتغال را ایجاد کند پس در این شرایط تکلیف کشوری مثل آمریکا چه می‌شود؟ این موضوع یکی از دغدغه‌های آمریکا در شرایط حاضر است.

شفیع‌پورتاکید کرد: در دولت ترامپ نگاه بر این است که توسعه انرژی‌های پاک باعث ایجاد اشتغال در خارج از مرزهای ایالات متحده آمریکا می‌شود و چرا نباید موضوع اشتغال را در کشور خودمان به عنوان اولویت قرار دهیم و تلاش کنیم به شکل سنتی استفاده از معادن ذغال سنگ و کارگرها را تداوم دهیم چون این معادن در کشور خودمان وجود دارد و با این اقدام اشتغال‌ در آمریکا افزایش می‌یابد. ضمن اینکه تامین‌کننده انرژی‌های کشور نیز خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به بحث‌ رشد اقتصادی و ایجاد شغل در ایالات متحده، استفاده از معادن و منابع سوخت‌های فسیلی و استفاده از نیروهای کاری ساده به جای نیروی کاری متخصص و نیمه‌متخصص  مطرح است و توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را مانع  ادامه این روند می‌دانند.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌ها در سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: مقابله با سیاست‌های توسعه انرژی‌های پاک رفتاری پوپولیستی و عوام‌فریبانه است که از سوی دولت ترامپ دنبال می‌شود تا بتواند حمایت‌های مردمی را جذب خود کنند. این موضوع بیشتر در مقیاس ملی دنبال می‌شود. یقینا این رویکرد، مقطعی و زودگذر است و نقطه پایان نخواهد بود چون در ایالات متحده سرمایه‌گذاری در زمینه فناوری عظیمی برای بسط و گسترش و تعمیق انرژی‌های تجدیدپذیر صورت پذیرفته است. از سوی دیگر طراحی‌های اصلی فناوری‌های نوین و تاسیسات و تجهیزات استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا تعلق دارد و از لحاظ اقتصادی هم آمریکا از منافع اقتصادی این فناوری‌ها بهره‌مند می‌شود.

شفیع‌پور افزود: تلاش‌ برای کاهش بودجه تحقیقات آژانس ایالات متحده در زمینه تغییر آب و هوا نیز نشأت گرفته از همین نگاه است تا در افکار عمومی داخلی کشور کمتر به این موضوع پرداخته شده و آن را  بی‌اهمیت جلوه دهند و بتوانند مجامع تخصصی را که در آن دانشمندان آمریکا با ارائه مقالات، سخنرانی‌ها و کنفرانس‌ها از نتایج پژوهش‌ها در عرصه دانش تولید شده در مقابله با تغییر اقلیم ارائه می‌دهند، بکاهند ولی دیری نخواهد پایید تا آمریکا در زمینه تغییر آب و هوا یک تغییر ۱۸۰ درجه خواهد داشت.

وی با اشاره به اظهار نظر اخیر رئیس جمهور آمریکا  در جریان سفر به کشور فرانسه و نشست مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور اظهار کرد: ترامپ گفته که احتمال این هست که در مورد توافق‌نامه پاریس دست به کار جدیدی بزند. تا همین حالا نیز او تا حد قابل توجهی از مواضع ابتدایی خود فاصله گرفته است چون هم در شرایط حاضر و هم در زمان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری، دانشمندان مواضع خود را به کرات اعلام کردند و در حمایت از فعالیت‌های کاهش‌دهنده اثرات گرمایش جهانی و کنترل انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدام کردند بنابراین همه اینها نشان می‌دهد که بالاخره ترامپ تغییرات اقلیم را پذیرفت و تایید کرد.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون ها در سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به واکنش‌ مجامع علمی در مقابله با خروج آمریکا از توافق‌نامه پاریس گفت: مجامع تخصصی بین‌المللی، مجامع سیاسی و NGOها مواضعی در مقابل این دستورات و دیدگاه‌ها را اعلام کرده‌اند و می‌کنند. برای مثال انجمن پیشبرد علوم در ایالات متحده درباره این نوع مباحث ورود کرده است. افزون بر این فرهنگستان‌های علوم که نخبگان علمی جهان در آن حضور دارند و بازوهای مشورتی تخصصی برای هیات‌های حاکمه هستند تاکنون مواضع علمی  خود را در مورد ضرورت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اعلام کرده‌اند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *