جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

بررسی سفر بلینکن به چین پس از تصویب قانون جنجالی/ مشکلاتی که در روابط واشنگتن ـ پکن ریشه دوانده است

چین سالهاست که تلاش دارد هژمونی آمریکا را به چالش بکشد و خود به ابرقدرت شماره یک دنیا بدل شود و همین آمریکا را بسیار هراسان کرده است. در طی این سالها آمریکا پیوسته سعی کرده است در قبال چین دست به عصا حرکت کند و از تقابل جدی با این کشور پرهیز کند اما پس از حدود سه دهه، استراتژی تعامل با چین را کنار گذاشت و استراتژی تقابل را در برابر این کشور انتخاب کرد. 

شهادت دو جوان فلسطینی در کرانه باختری

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد شنبه از ادامه جنایت رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی خبر داده و اعلام کردند که دو جوان دیگر فلسطینی در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسیدند.

Loading

چرا سیاست نزدیکی آمریکا و روسیه شکست خورد؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:سفیر سابق آمریکا در روسیه معتقد است، مسکو و واشنگتن با آغاز به کار دولت جدید ایالات متحده امکان بهبود روابط دوجانبه را از دست دادند و "دونالد ترامپ" و "ولادیمیر پوتین" در این مسئله مقصر هستند.

“مایکل مک‌فول” سفیر آمریکا در مسکو از سال 2012 تا 2014  و مشاور “باراک اوباما” در مسائل مربوط به سیاست خارجی آمریکا در مصاحبه‌ای اختصاصی با روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو»، ابراز عقیده نموده که مقصر در ناکامی تلاشها برای نزدیکی مسکو و واشنگتن هم بر گردن هم “ولادیمیر پوتین” رهبر روسیه و هم رئیس جمهوری جدید آمریکاست.

به گفته وی، “دونالد ترامپ” در ابتدا اعلام کرد که خواهان سرو سامان دادن به روابط با مسکو است، ولی مشکل اینجاست که هیچ راهکار مشخصی برای رسیدن به این هدف ارائه نداد. طرح وی برای نزدیکی به روسیه، از آن جهت شکست خورد که بیش از اندازه «انتزاعی» بود.

مک‌فول در عین حال تاکید کرد که ولادیمیر پوتین می بایست در همان ابتدا امتیاز خاصی به کاخ سفید می داد تا اوضاع در روابط دو کشور بهبود پیدا کند، ولی چنین کاری را نکرد. به عقیده این دیپلمات سابق، یکی از اقدامات مثبتی که مسکو می توانست انجام دهد، لغو ممنوعیت فرزندخواندگی کودکان روسی برای شهروندان آمریکایی بود. وی گفت: «این اقدام یک ژست نمایشی مناسب بود که نشان می داد پوتین حاضر است با ترامپ همکاری کند. ولی رهبر روسیه این کار را نکرد و مشکلات در روابط دوجانبه آغاز شدند.»

سفیر سابق آمریکا همچنین یادآور شد که اعمال تحریمهای شدیدالحن علیه روسیه نیز نتیجه شکست سیاست رئیس جمهوری جدید آمریکاست. به گفته وی، ترامپ از نمایندگان کنگره دعوت نکرد تا پیرامون مسائل مربوط به روسیه به گفتگو بپردازند و به آنها توضیح بدهد که چه اهدافی را در سیاست خود در قبال مسکو، دنبال می کند و این یک اشتباه بود. علاوه بر این، ترامپ در خط مشی خود همه جوانب را در نظر نگرفته و از دیدگاه شرکای اروپایی آمریکا در این باره مشورت نگرفت. خود نیز تجربه سیاسی لازم را نداشت.

این دیپلمات افزود: «بنابراین مسئول اصلی تحریمهای کنونی علیه روسیه، برعهده شخص دونالد ترامپ است. وی با موضوع روسیه در ایالات متحده جدی برخورد نکرد و نتوانست اوضاع را کنترل و تردیدهای قانونگذاران آمریکایی را در این رابطه از ین ببرد.»

مایکل مک‌فول همچنین از سیاست دولت “باراک اوباما” در برخورد با روسیه حمایت کرده و گفت، رئیس جمهوری قبلی آمریکا در این مورد در هماهنگی کامل با سیاست اتحادیه اروپا عمل می کرد و بجز اواخر دوره ریاست جمهوری وی، مشکلی در روابط واشنگتن و مسکو بوجود نیامده بود.   

به عقیده این دیپلمات آمریکایی، اکنون ترامپ بعید است که بتواند اقدام مثبتی در رابطه با روسیه انجام دهد. وی افزود: «ترامپ قطعا مایل نیست تا وجهه سیاسی خود در قبال کنگره را از دست بدهد و بار دیگر بر لزوم داشتن روابط بهتر با ولادیمیر پوتین اصرار ورزد. چرا که چنین اقدامی در شرایطی که تحقیقات پیرامون «دخالت روسیه در انتخابات» ادامه دارد، اصلا عاقلانه نبوده و عواقب منفی برای او خواهد داشت.»

مک‌فول در مورد مبارزه با «تبلغات روسیه» نیز یادآور شد که مسکو از رسانه های گروهی برای تقویت نفوذ خویش در خارج از کشور استفاده می کند و شبکه های سایبری روسی نیز وظایف مشخصی در این رابطه برعهده دارند. وی از شبکه تلویزیونی «راشا تودی» و رادیو «اسپوتنبک» بعنوان اصلی ترین ماشینهای تبلیغاتی روسیه نام برد که براحتی در ایالات متحده قابل دسترسی هستند.  

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *