جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

مکرون: گزینه اعزام نیرو به اوکراین در صورت پیشروی روسیه و درخواست‌ کی‌یف منتفی نیست

رئیس‌جمهوری فرانسه در مصاحبه با نشریه «اکونومیست» تاکید کرد که اعزام نیرو‌های نظامی کشورش به اوکراین را منتفی نمی‌داند. سخنان امانوئل مکرون با توجه به عضویت فرانسه در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حائز اهمیت است. او چند ماه پیش برای اولین بار از گزینه احتمالی اعزام نیرو به اوکراین سخن گفته بود. اظهاراتی که با واکنش تند مسکو روبرو شد.  

آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند

یک مقام ارشد آمریکایی از چین و روسیه خواست تا مانند ایالات متحده تعهد کنند که تنها انسان‌ها کنترل سلاح‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشند د و هوش مصنوعی از فرآیندهای تصمیم گیری در این مورد حذف شود.

بلومبرگ: «دستیابی قریب‌الوقوع» آمریکا و عربستان به یک توافق امنیتی / این توافق نسخه جدیدی از چارچوبی است که با هدف انزوای ایران تنظیم شده / آمریکا و عربستان قصد دارند به نتانیاهو، پیشنهاد دهند که به عنوان بخشی از توافق عادی‌سازی به این توافق بپیوندد

خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داد. «مقامات مرتبط با مذاکرات» که به نام آن‌ها اشاره نشده، در گفتگو با این رسانه ابراز «خوش‌بینی» کردند که چنین «توافق تاریخی» تا چند هفته آینده بدست آید.

Loading

واکاوی مواضع اخیر دی میستورا

۱۳۹۶/۰۶/۲۰ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: به اعتقاد کارشناس مسائل غرب آسیا، زمانی که دی میستورا می‌گوید برای رسیدن به صلح و ثبات در سوریه مواضع جدیدی در اجلاس «آستانه – ۶» اتخاذ خواهد شد، یعنی اینکه جبهه مشترک ضد سوریه شکست را پذیرفته است.

«سید رضا صدرالحسینی»، کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در خصوص مواضع اخیر دی میستورا مبنی بر اینکه معارضان سوریه باید بپذیرند که پیروز جنگ نبوده‌اند، با اشاره به اینکه مواضع اخیر دی میستورا به معنای شکست جبهه مشترک ضد سوری است، بیان داشت: دی میستورا به عنوان کارشناس خبره سازمان ملل متحد پس از گذشت چند سال از مأموریت جدید خود در پرونده بحران در سوریه اخیراً به نکات جدیدی در خصوص حوزه مسئولیتی خود اعتراف کرده که قابل‌ توجه بوده است.

وی با اشاره به اینکه می­‌توان ادعا کرد که دی میستورا یکی از خبره‌ترین مأموران سازمان ملل در پرونده‌های غرب آسیا محسوب می‌شود، یادآوری کرد: دی میستورا در دو سال گذشته با همه طرف‌های درگیر در پرونده چند لایه و پیچیده سوریه که هم رموز ایدئولوژیک در آن دیده می‌شود و هم پیچ‌وخم‌های امنیتی در آن به‌وفور وجود دارد و هم جنگ تمام‌عیار نظامی در این پرونده آشکار است، دیدار و گفت‌وگوی مستقیم داشته و صاحب‌نظر شده است. از طرف دیگر وی روزانه همه تحولات سیاسی، امنیتی و نظامی را نیز رصد و تحلیل می‌کند؛ لذا حرف بی‌حساب نخواهد زد.

تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تأکید بر مواضع اخیر دی میستورا اشاره داشت: وی اخیراً اعلام کرده است که شرایط در سوریه با توجه به واقعیت‌های میدانی کاملاً تغییر یافته است؛ لذا نمی‌توان با دیدگاه‌های گذشته به بحران سوریه نگریست و باید با نگاهی نو تحلیل‌های خود را تنظیم و اصلاح کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که «رمزگشایی مواضع اخیر این مأمور کارکشته سازمان ملل متحد چه پیام­‌هایی دارد؟» بیان داشت: استفان دی میستورا در بیان کاملاً دیپلماتیک خود با توجه به رویکردها و روندهای موجود به چند واقعیت بزرگ و غیرقابل‌انکار اشاره دارد. او به این واقعیت اشاره می‌کند که مردم و ارتش سوریه نه‌تنها توانسته‌اند خود را با شرایط حاکم وفق دهند، بلکه توانسته‌اند به پیروزی‌های بزرگی در بازپس­گیری مناطق راهبردی مانند حلب و دیرالزور برسند و برای آزادی رقه حرکت کنند. دی میستورا به این حقیقت دست پیدا کرده که داعش در عراق به انتهای راه رسیده و این گروه تروریستی در سوریه به حضیض خود نزدیک شده است.

صدرالحسینی با اشاره به عقب­ نشینی­‌های تروریست­‌ها و حامیان آن تأکید کرد: دی میستورا با چشم خود معامله این جریان غیر منعطف خشک‌مغز در گفت‌وگو با حزب‌الله و عزیمت بدون اسلحه آنان از مرز سوریه و لبنان به مناطق متفق علیه را مشاهده کرد. فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در سوریه آزادی مناطق وسیعی از جغرافیای این کشور بدون شلیک یک گلوله را ناظر است. او عقب‌نشینی کشورهای لجوج منطقه و خون‌آشام بین‌المللی را مشاهده می‌کند. دی میستورا اقرار مسئولان عالی‌رتبه آمریکا و عربستان مبنی بر مجبور بودن به تحمل بشار اسد را مدنظر دارد.

وی با توجه به اینکه دی میستورا موفقیت­‌های اجلاس آستانه را بدون حضور آمریکا، انگلیس و فرانسه با همه گوشت و پوست خود لمس می‌کند، اشاره داشت: بنابراین زمانی که او می‌گوید برای رسیدن به صلح و ثبات در سوریه حرف‌های نو در اجلاس «آستانه – 6» شنیده و مواضع جدیدی اتخاذ خواهد شد؛ یعنی اینکه جبهه مشترک ضد سوریه شکست را پذیرفته و آماده عقب‌نشینی در مقابل مردم و نظام سیاسی سوریه و متحدان این کشور است. احتمالاً از سخنان دی میستورا می‌توان به یک واقعیت دیگر نیز که سنت الهی محسوب می‌شود، پی برد و آن عبارت است از اینکه «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُمْ».

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *