جدیدترین مطالب

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

مسعود نوری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در سپتامبر ۲۰۲۳، تاکید شد که ایران دیگر نمی‌تواند به عدم ایفاء تعهدات خود ادامه دهد و از ایران خواستند بدون تأخیر برای حل همه مسائل باقی‌مانده اقدام کند و اضافه کردند که اگر ایران نتواند اقدامات ضروری و فوری مندرج در قطعنامه نوامبر ۲۰۲۲ و بیانیه مشترک ۴ مارس به طور کامل اجرا کند، شورای حکام باید آماده باشد تا اقدامات بیشتری از جمله صدور قطعنامه انجام دهد. در سپتامبر ۲۰۲۳ آمریکا و ۶۲ کشور عضو آژانس در بیانیه‌ای بر ادامه تحقیقات آژانس تأکید و بر نیاز فوری شفاف‌سازی از سوی ایران و حل این مسائل به‌گونه‌ای که برای آژانس رضایت‌بخش باشد تأکید کردند. آمریکا به صراحت اعلام کرده که هرگونه راه حل دیپلماتیک برای برنامه هسته ای ایران باید بر راستی آزمایی موثر بنا شود.

بررسی دستاورد‌های ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 

اندیشمندان، ایران‌شناسان، مورخان و شرق‌شناسان روسیه و حوزه اوراسیا، در همایشی علمی- بین‌المللی به میزبانی مرکز (انستیتو) شرق‌شناسی روسیه، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف و نقش کشورمان در صحنه تحولات منطقه و جهان را واکاوی کردند.

Loading

أحدث المقالات

مقام سازمان ملل: جایگزینی برای آنروا وجود ندارد

تهران – ایرنا – رئیس گروه مستقل بازرسی «آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» ( آنروا) با بیان اینکه در غیاب راه حل سیاسی، آنروا کمک های بشردوستانه و خدمات اساسی را به مردم غزه ارائه می دهد، تاکید کرد که در شرایط حساس کنونی، آنروا نقشی حیاتی در تامین نیازهای بشردوستانه در غزه ایفا می کند و جایگزینی ندارد .

Loading

واکاوی مواضع اخیر دی میستورا

۱۳۹۶/۰۶/۲۰ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: به اعتقاد کارشناس مسائل غرب آسیا، زمانی که دی میستورا می‌گوید برای رسیدن به صلح و ثبات در سوریه مواضع جدیدی در اجلاس «آستانه – ۶» اتخاذ خواهد شد، یعنی اینکه جبهه مشترک ضد سوریه شکست را پذیرفته است.

«سید رضا صدرالحسینی»، کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در خصوص مواضع اخیر دی میستورا مبنی بر اینکه معارضان سوریه باید بپذیرند که پیروز جنگ نبوده‌اند، با اشاره به اینکه مواضع اخیر دی میستورا به معنای شکست جبهه مشترک ضد سوری است، بیان داشت: دی میستورا به عنوان کارشناس خبره سازمان ملل متحد پس از گذشت چند سال از مأموریت جدید خود در پرونده بحران در سوریه اخیراً به نکات جدیدی در خصوص حوزه مسئولیتی خود اعتراف کرده که قابل‌ توجه بوده است.

وی با اشاره به اینکه می­‌توان ادعا کرد که دی میستورا یکی از خبره‌ترین مأموران سازمان ملل در پرونده‌های غرب آسیا محسوب می‌شود، یادآوری کرد: دی میستورا در دو سال گذشته با همه طرف‌های درگیر در پرونده چند لایه و پیچیده سوریه که هم رموز ایدئولوژیک در آن دیده می‌شود و هم پیچ‌وخم‌های امنیتی در آن به‌وفور وجود دارد و هم جنگ تمام‌عیار نظامی در این پرونده آشکار است، دیدار و گفت‌وگوی مستقیم داشته و صاحب‌نظر شده است. از طرف دیگر وی روزانه همه تحولات سیاسی، امنیتی و نظامی را نیز رصد و تحلیل می‌کند؛ لذا حرف بی‌حساب نخواهد زد.

تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تأکید بر مواضع اخیر دی میستورا اشاره داشت: وی اخیراً اعلام کرده است که شرایط در سوریه با توجه به واقعیت‌های میدانی کاملاً تغییر یافته است؛ لذا نمی‌توان با دیدگاه‌های گذشته به بحران سوریه نگریست و باید با نگاهی نو تحلیل‌های خود را تنظیم و اصلاح کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که «رمزگشایی مواضع اخیر این مأمور کارکشته سازمان ملل متحد چه پیام­‌هایی دارد؟» بیان داشت: استفان دی میستورا در بیان کاملاً دیپلماتیک خود با توجه به رویکردها و روندهای موجود به چند واقعیت بزرگ و غیرقابل‌انکار اشاره دارد. او به این واقعیت اشاره می‌کند که مردم و ارتش سوریه نه‌تنها توانسته‌اند خود را با شرایط حاکم وفق دهند، بلکه توانسته‌اند به پیروزی‌های بزرگی در بازپس­گیری مناطق راهبردی مانند حلب و دیرالزور برسند و برای آزادی رقه حرکت کنند. دی میستورا به این حقیقت دست پیدا کرده که داعش در عراق به انتهای راه رسیده و این گروه تروریستی در سوریه به حضیض خود نزدیک شده است.

صدرالحسینی با اشاره به عقب­ نشینی­‌های تروریست­‌ها و حامیان آن تأکید کرد: دی میستورا با چشم خود معامله این جریان غیر منعطف خشک‌مغز در گفت‌وگو با حزب‌الله و عزیمت بدون اسلحه آنان از مرز سوریه و لبنان به مناطق متفق علیه را مشاهده کرد. فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در سوریه آزادی مناطق وسیعی از جغرافیای این کشور بدون شلیک یک گلوله را ناظر است. او عقب‌نشینی کشورهای لجوج منطقه و خون‌آشام بین‌المللی را مشاهده می‌کند. دی میستورا اقرار مسئولان عالی‌رتبه آمریکا و عربستان مبنی بر مجبور بودن به تحمل بشار اسد را مدنظر دارد.

وی با توجه به اینکه دی میستورا موفقیت­‌های اجلاس آستانه را بدون حضور آمریکا، انگلیس و فرانسه با همه گوشت و پوست خود لمس می‌کند، اشاره داشت: بنابراین زمانی که او می‌گوید برای رسیدن به صلح و ثبات در سوریه حرف‌های نو در اجلاس «آستانه – 6» شنیده و مواضع جدیدی اتخاذ خواهد شد؛ یعنی اینکه جبهه مشترک ضد سوریه شکست را پذیرفته و آماده عقب‌نشینی در مقابل مردم و نظام سیاسی سوریه و متحدان این کشور است. احتمالاً از سخنان دی میستورا می‌توان به یک واقعیت دیگر نیز که سنت الهی محسوب می‌شود، پی برد و آن عبارت است از اینکه «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُمْ».

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *