جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

ارتباط با اروپا نتوانسته در برجام کمک حال ایران باشد

۱۳۹۶/۰۹/۲۶ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: کارشناس مسائل منطقه گفت: تاکنون ارتباط با برخی کشورهای اروپایی نتوانسته در خصوص برجام به ایران کمکی کرده باشد و اظهارات اخیر موگرینی هم تایید این مساله است.

سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل منطقه پیرامون نقش اروپا در موضوع برجام و بهره ای که از نزدیکی با اروپایی ها نصیب ایران نشد، در گفتگویی اظهار داشت: با نگاهی به روند ارتباط کشورهای اروپایی با ایران، قبل و پس از انقلاب اسلامی متوجه می شویم که نباید فراموش کنیم که این کشورها همواره به دنبال منافع خود بوده و به ایفای نقش استعماری دیرینه خود علیه کشورمان بوده اند.

کارشناس مسائل منطقه افزود: پس از پیروزی انقلاب، تعدادی از کشورهای اروپایی کمک حال سیاست های استعماری آمریکا در منطقه و علیه منافع ملی ایران بوده اند و ما نباید نقش برخی از کشورهای اروپایی را در جلوگیری از پیروزی انقلاب اسلامی و مخالفت ها با آن را فراموش کنیم و این مخالفت ها با شروع جنگ تحمیلی به شکل حمایت تسلیحاتی از رژیم بعث صدام درآمد.

صدرالحسینی با بیان اینکه پس از پیروزی در دفاع مقدس مسئله سازندگی در کشور مطرح شد تصریح کرد: این اتفاق همگام با تحریم های چند لایه آمریکایی ها مبنی بر تحریم فروش نفت ایران در قالب قانون داماتو کشورهای اروپایی بود که اروپایی ها تا حدودی به آمریکا کمک و تلاش کردند که سازندگی در ایران به تأخیر بیفتد.

وی یادآور شد: در پرونده برجام ما شاهد تقسیم کاری هستیم که آمریکایی ها یک نقش بسیار گزنده و اروپایی ها یک نقش تعدیل کننده را بازی کردند و در جریانات اخیر پس از برجام هم ما می بینیم که اروپایی ها با توجه به اینکه احساس کردند از بازارهای ایران طی ۳۰ سال اخیر بازمانده اند، تلاش کردند این عقب ماندگی را به وسیله پرونده هسته ای ایران تاحدودی جبران کنند.

کارشناس مسائل منطقه گفت: ابتدا فرانسوی ها با یک گروه اقتصادی وارد ایران شدند و تلاش کردند بخش قابل توجهی از صنایع خودروسازی و برخی دیگر از صنایع وابسته آن را متعلق به خودشان کنند، انگلیسی ها هم در چند هفته اخیر احساس کردند که از فرانسه عقب افتادند و با توجه به مشکلات اقتصادی داخلی خودشان در صدد هستند بخشی از این مشکلات را از طریق عقد قرارداد اقتصادی با ایران حل و فصل کنند.

صدرالحسینی خاطرنشان کرد: همچنین باید به نقش طولانی مدت کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه و انگلیس در مسائل منطقه ای و دخالت های اخیر انگلیس در مسئله  همه پرسی کردستان عراق، در ارتباط با انقلاب در بحرین و یا فروش تسلیحات نظامی به حکمرانان بحرینی و دیگر اموری که تا کنون در برخی از کشورهای منطقه انجام داده اند توجه کرد.

وی تصریح کرد: تاکنون ارتباط با برخی کشورهای اروپایی نتوانسته در خصوص موضوع برجام به جمهوری اسلامی کمکی کرده باشد و اظهارات اخیر خانم موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم این مسئله را تأیید می کند.

کارشناس مسائل منطقه گفت: باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که برخی در کشور به دنبال این هستند که با نزدیک شدن به اروپایی ها، شکافی را میان آمریکا و اروپا ایجاد کنند و البته این مسئله را با درنظر گرفتن منافع ملی کشور پیگیری می کنند. اما تاکنون این استراتژی جواب مثبت نداده و به دلیل ارتباطات استعماری تنگاتنگ میان اروپایی ها و امریکا این سیاست جواب نداده و از ابتدا شکست خورده است و نمی توان بر روی این راهبرد سرمایه گذاری بلندمدتی را داشت.

منبع: خبرگزاری مهر

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *