جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

عکس | حضور تک‌تیراندازها بر بام خانه‌های اطراف دانشگاه های بزرگ آمریکا

بنا بر تصاویر منتشر شده و گزارش دانشجویان آمریکایی تک تیراندازان آمریکایی بر بام برخی خانه های مشرف به دانشجویان معترض در آمریکا مستقر شده و منتظر دستور برای هدف قرار دادن دانشجوبان هستند. منبع: خبرگزاری داشنجو

ساختار امنیتی اوراسیا: از ایده تا عمل

روسیه و چین هر دو در حالت رقابت با آمریکا هستند، هرچند در مورد روسیه عملاً وارد فاز باز و آشکار شده است اما در مورد چین هنوز کاملاً خود را نشان نداده ولی حداقل، ایده مقابله مشترک با مهار دوگانه ایالات متحده در مسکو و پکن مورد حمایت قرار می‌گیرد.

Loading

سئول ریسک فاصله گرفتن از واشنگتن را نمی­‌پذیرد

۱۳۹۶/۱۱/۰۷ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: به اعتقاد تحلیلگر مسائل شرق آسیا، حل اختلافات در شبه‌جزیره کره یا حل مسئله آمریکا در منطقه شرق آسیا از جمله شبه‌جزیره کره نیازمند مذاکرات طولانی و شکل‌گیری نهادها یا رژیم‌های امنیتی قوی و مستحکم است.

«نوذر شفیعی»، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل شرق آسیا در گفت‌وگو با خبرنگاران در خصوص دیدگاه سئول به مذاکرات دو کره به دنبال مناسبات استراتژیک کره جنوبی و آمریکا، با اشاره به اینکه سئول ریسک فاصله گرفتن از واشنگتن را نمی­‌پذیرد، بیان داشت: کره جنوبی امنیت خود را زیر چتر آمریکا تعریف کرده است.

وی با توجه به مذاکرات رسمی دو کره گفت: بازی­های زمستانی بهانه­‌ای شده است تا دیپلماسی ورزش در این شبه‌ جزیره به‌ عنوان عاملی تنش‌زدا عمل کند. در حقیقت این موضوع یک بهانه و فرصتی برای رهبران دو کره بود تا به سمت نزدیکی دو کشور حرکت کنند.

تحلیلگر مسائل شرق آسیا با تأکید بر چرایی انجام این مذاکرات اشاره داشت: علل اصلی نزدیکی روابط کره شمالی و کره جنوبی عبارت است از اینکه هرگونه درگیری در شبه‌جزیره کره به اتلاف منابع انسانی، مادی و معنوی شبه‌جزیره کره منجر می­‌شود. لذا دو کشور چاره­‌ای غیر از حرکت به سمت هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ندارند.

وی با اشاره به مناسبات سئول و واشنگتن تأکید داشت: به نظر می‌رسد نزدیکی دو کره نمی­‌تواند به معنای دور شدن کره جنوبی از آمریکا باشد. دلیل این موضوع عبارت است از اینکه امنیت یک پدیده کمیاب است که به‌سادگی به دست نمی‌آید، اما به‌سادگی از دست می­‌رود؛ بنابراین از آنجایی‌ که امنیت کره جنوبی در ذیل چتر ایالات متحده آمریکا است، بعید است این کشور ریسک فاصله گرفتن زیاد از آمریکایی‌ها را بپذیرد.

شفیعی با توجه به تلاش دو کره برای کاهش تنش­‌های طرفین به دنبال مذاکرات اخیر گفت: نزدیکی کره جنوبی و کره شمالی ممکن است به‌عنوان یک اقدام تاکتیکی برای فروکش کردن بحران در شبه‌جزیره کره به کار رود.

وی با تأکید بر چشم­ انداز حل مسئله کره شمالی و عوامل مؤثر بر این موضوع اشاره داشت: حل اختلافات در شبه‌جزیره کره یا حل مسئله آمریکا در منطقه شرق آسیا از جمله شبه‌جزیره کره نیازمند مذاکرات طولانی و شکل‌گیری نهادها یا رژیم‌های امنیتی قوی و مستحکم است.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *