جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

Loading

ارتباط نزدیک رژیم سعودی با رژیم صهیونیستی خیانت به ملت فلسطین

۱۳۹۸/۰۲/۳۱ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: دونالد ترامپ و نتانیاهو اعتقاد دارند بدون همکاری رسمی عربستان امکان اجرایی شدن طرح معامله قرن وجود ندارد.

چندی پیش وزارت‌خارجه اسرائیل در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک با عنوان «اسرائیل تتکلم العربیه» نوشت که برای اولین بار قرار است یک «هیات یهودی» بنا به درخواست اتحادیه جهان اسلام، به عربستان سعودی سفر کند. ظاهرا قرار است که این سفر ژانویه ۲۰۲۰ انجام بگیرد. با توجه به این مساله، اکنون این پرسش مطرح است که این سفر با چه اهدافی صورت می‌گیرد و به طور کلی هدف ریاض از نزدیکی روابط خود با اسرائیل چیست؟

با توجه به اهمیت این موضوع: حسن هانی زاده کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی به بررسی دلایل و اهداف سفر آینده هیات صهیونیستی به عربستان پرداخته است.

پرسش: به نظر شما اهداف ریاض از پیگیری سیاست نزدیکی با اسرائیل چیست؟

سفر هیات اسرائیلی به عربستان، مقدمه‌ای برای برقراری رابطه رسمی بین ریاض و تل‌آویو است. این رابطه در نهایت موجب خواهد شد که عربستان تمام تلاش خود را برای شکسته شدن تابوی رابطه بین کشورهای اسلامی و اسرائیل به کار گیرد. بنابراین عربستان در نظر دارد تا پس از ارزیابی واکنش افکار عمومی اسلامی نسبت به سفر هیات اسرائیلی به ریاض مقدمات برقراری رابطه بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اسرائیل را فراهم کند.

پرسش: واکنش افکار عمومی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا برای این کار زمینه‌سازی صورت گرفته است؟

عربستان سعودی بیش از دو سال است که به صورتی پنهانی با رژیم صهیونیستی همکاری سیاسی و اقتصادی دارد. در طول این دو سال کالاهای ساخت اسرائیل با مارک سعودی به بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی صادر شده و اکنون زمان برای برقراری رابطه سیاسی و آشکار بین عربستان و اسرائیل فراهم شده است. از این رو احتمال دارد که طی ماه‌های آینده هیات‌های غیررسمی به پایتخت‌های دو رژیم سفر کنند. هرچند در مدت دو سال اخیر عادل الجبیر، وزیر خارجه سابق عربستان سه بار به فلسطین اشغالی سفر کرد و مقدمات برقراری رابطه بین ریاض و تل‌آویو را فراهم ساخت.

پرسش: بحث معامله قرن چقدر در نزدیکی روابط اسرائیل و عربستان و همچنین این سفر موثر است؟

باید توجه داشت که یکی از اضلاع مثلث اجرایی طرح معامله قرن عربستان سعودی است. طرح معامله قرن توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان تهیه شده و طی آن عربستان بار مالی اجرایی شدن طرح معامله قرن را برعهده گرفته است. دونالد ترامپ و نتانیاهو اعتقاد دارند بدون همکاری رسمی عربستان امکان اجرایی شدن طرح معامله قرن وجود ندارد.

به همین دلیل هم عربستان و هم امارات و بحرین این آمادگی را دارند تا در آینده نزدیک سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی را در پایتخت‌های این سه کشور افتتاح کنند.

پرسش: نقش بن‌سلمان را در مسائل مربوط به اسرائیل چطور می‌توان تحلیل کرد؟

نقش محمد بن‌سلمان در تهیه طرح معامله قرن و نیز همکاری عربستان و اسرائیل بسیار پررنگ است. محمدبن سلمان رابطه تنگاتنگی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دارد و حتی به دستور ولیعهد سعودی تبلیغات گسترده‌ای برای پیروزی مجدد حزب لیکود در انتخابات اخیر کنست اسرائیل انجام گرفت. لذا محمدبن‌سلمان هم با اسرائیل و هم با لابی صهیونیستی رابطه تنگاتنگی دارد.

پرسش: راجع به رویکرد واشنگتن در قبال مسئله فلسطین توضیح می‌دهید؟

آمریکا در درجه اول تمام تلاش خود را برای اجرایی کردن طرح معامله قرن به کار گرفته است. شناسایی بیت‌المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی آمریکا و نیز اقدام اخیر ترامپ در شناسایی بلندی‌های جولان به عنوان بخشی از فلسطین اشغالی، قسمتی از تعهدات رئیس‌جمهور آمریکا نسبت به لابی صهیونیستی است. به نظر می‌رسد که دونالد ترامپ بیش از همه روسای جمهور ایالات متحده آمریکا به اسرائیل و لابی صهیونیستی نزدیک است. لذا ترامپ تلاش خواهد کرد تا در یک سال باقیمانده از دوران ریاست جمهوری خود طرح معامله قرن را برای پیروزی در مرحله دوم دوره ریاست جمهوری خود عملیاتی کند.

پرسش: آیا مسائلی همچون سفر هیات اسرائیلی به عربستان برای این کشور رسوایی به بار خواهد آورد یا عربستان چنین مراحلی را پشت سر گذاشته  است؟

متاسفانه در طول هشت سال گذشته یعنی پس از آغاز شورش‌های عربی که به بهار عربی موسوم شده ملت‌های عرب نگاه خود را به حوزه جغرافیایی داخلی متمرکز کرده‌اند. جهان عرب و جهان اسلام اکنون کمتر به مسائل فلسطین و رخدادهای جهان اسلام توجه دارد. از سوی دیگر عربستان سعودی و رسانه‌های وابسته به آن رژیم، به گونه‌ای تبلیغ کرده‌اند که برقراری رابطه از سوی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی به یک اتفاق سیاسی حاشیه‌ای و عادی تبدیل شده است. مشکل جهان عرب این است که حکام آنها ملت‌های خود را به مجموعه‌ای غیرحساس نسبت به مسائل جهان اسلام تبدیل کرده‌اند؛ نمونه آن اظهارات دو سال گذشته آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه سابق اسرائیل است که گفته بود درخواست برقراری رابطه از سوی اعراب با اسرائیل به قدری زیاد است که تل‌آویو هنوز فرصت کافی برای بررسی این درخواست‌ها را پیدا نکرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *